Eb 2024: „Ha a magyarok ellen is így játszunk, nagyon nagy bajban leszünk” – szerb reakciók

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2023.06.21. 11:58
null
A bolgár Antov (balra) és a szerb Joveljics párharca (Fotó: MTI)
Miután a szerb válogatott játéka és ennek következtében az eredmény is messze elmaradt a várttól a Bulgária elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen, a szerb sajtó erős kritikával illette a Dragan Sztojkovics által irányított nemzeti együttest, amely még szerencsésnek is mondhatja magát, ugyanis a 96. percben lőtt Lazovics-góllal kerülte el a vereséget és szerzett egy pontot, ami a végelszámolásnál igen fontos lehet.

„Hová tűnt a szerb válogatott ötletessége?” – írja címben a Blic napilap online kiadása. A cikk szerint mindenkinek lehet rossz napja, ezt el kell fogadni, de…

„Nem kaptunk ki, ez jó, de a kreativitás, az ötletesség, az Európában játszott legszebb foci, ami 2021-ben jellemző volt a válogatottra – eltűnt. Reálisnak kell lennünk, a Bulgária elleni mérkőzés figyelmeztetés a jövőbeli selejtező mérkőzésekre. Méghozzá igen nagy figyelmeztetés” – áll a cikkben, amely szerint a szerb válogatott és a Topolya SC korábbi edzője, Mladen Krsztajics, aki most a bolgár válogatott kispadján ül, jól felkészítette csapatát a mérkőzésre, mindenre megvolt a válaszuk. A gyorselemzés szerint „nem lehet azzal a kifogással előállni, hogy nem szerencsés az időpont, ugyanis Haaland, akinek a leghosszabb szezonja volt, nem panaszkodott, hanem két gólt lőtt Ciprus ellen.”

„Ha azt nézzük, hogyan végződhetett volna a mérkőzés, akkor ez egy hatalmas pont nekünk… Ahogy vártuk is, nehéz meccs volt. Sokan mondogatták, hogy a bolgárok megfiatalított együttessel állnak ki, de tudják már, hogy megy ez nálunk, én viszont tudtam, hogy nehéz lesz. Sok volt a hiba a rövid passzos játékunkban, ami még jobban megnehezítette a dolgunkat, ám mindent összegezve úgy gondolom, elégedetteknek kell lennünk, mert szereztünk egy pontot” – nyilatkozta a mérkőzés után Dragan Sztojkovics, aki nem tudott belenyúlni a mérkőzésbe, hiába próbálkozott a cserékkel. Mentségére legyen mondva, olyan játékosok hiányoztak sérülés miatt a keretből, mint Alekszandar Mitrovics (Fulham) vagy Dusan Vlahovics (Juventus).

A Blic szerint „Dragan Sztojkovicsnak a soron következő, Magyarország elleni, szeptember 7-én sorra kerülő mérkőzésre már máshogy kell kombinálnia, és kitalálnia, hogy mi az, ami végzetes lehet az ellenfél számára, ugyanis, ha úgy játszunk, mint Bulgária ellen, akkor nagyon nagy bajban leszünk, mivel az ötletekből születnek a gólok, a gólok pedig pontokat érnek, amelyek nélkül nem lehet kijutni a 2024-es Európa-bajnokságra.”

„Szerbia túlélte Bulgáriát” – ezzel a címmel jelentette meg a mérkőzésről szóló tudósítást az N1 Televízió sportoldala, amely azt is megemlíti, hogy a bolgárok 1–0-s vezetésénél a 69. percben Krasztev eldönthette volna a három pont sorsát, de a vendégek szerencséjére lövése a lécen csattant.

„Mit érhetsz el Razgradban, ha rosszul játszol?” – teszi fel a kérdést a Szerbiai Rádió és Televízió mérkőzés utáni elemző cikke, amely kitért arra is, hogy a bolgárok az 5–3–2-es felállás helyett az 5–4–1-et alkalmazták, amire a szerb válogatottnak nem volt megfelelő válasza.

„Lazovics bombája megmentette Szerbiát a razgradi pofontól” – ezzel a címmel számolt be a szerb válogatott bulgáriai vendégszerepléséről a Nova hírportál, amely azt írta, hogy „Lazovics volt a hős: az utolsó másodpercekben szerzett góljának köszönhetően Szerbia elkerült egy fájó vereséget. Az egy pontnak köszönhetően Szerbia a G-csoportban holtversenyben az első helyen áll Magyarországgal.”

„Örülök a gólnak, hiszen sikerült egyenlíteni. Nem ez volt a legjobb mérkőzésünk, de a megszerzett pont fontos, és az is, hogy nem kaptunk ki, így továbbra is megőriztük azt a helyezést a táblázaton, amely biztosítja az Eb-n való részvételt. Sok meccs van még hátra, s azokat a hibákat, amelyeket Jordánia és Bulgária ellen is elkövettünk, orvosolni kell. Már most a következő mérkőzések felé kell fordulnunk, ugyanis azok nagyon fontosak”nyilatkozta Lazovics a találkozó után.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ
G-CSOPORT

BULGÁRIA–SZERBIA 1–1 (0–0)
Razgrad,
Huvepharma Arena. Vezette: Pawson (Hussin, Mainwaring – angolok)
BULGÁRIA:
Djulgerov – V. Popov (Galcsev, 87.), Antov, P. Hristov, Gruev – M. Petkov, N. Iliev (Sztefanov, 66.), Kraev, Csocsev (Krasztev, 66.) – Ruszev (Sz. Petrov, 87.), Deszpodov (Delev, 77.). Szövetségi kapitány: Mladen Krsztajics
SZERBIA: V. Milinkovics-Szavics – Milenkovics, Gudelj, Pavlovics – Zsivkovics (Lazovics, 71.), Sz. Lukics (D. Jovanovics, 57.), Makszimovics (M. Grujics, 81.), Kosztics (Mladenovics, 71.) – Tadics, Sz. Milinkovics-Szavics – Joveljics. Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics.
Gólszerző: Deszpodov (47.), ill. Lazovics (90+6.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Magyarország–Litvánia 2–0

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Magyarország 3 2 1 5–0 +5 7
2. Szerbia 3 2 1 5–1 +4 7
3. Montenegró 3 1 1 1 1–2 –1 4
4. Bulgária 4 2 2 2–6 –4 2
5. Litvánia 3 1 2 1–5 –4 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik