Walesi–magyar: Vannak hibáink, de a fejlődésünk lenyűgöző – Giggs

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.11.19. 23:59
null
Ryan Giggs varázslatos estén van túl (Fotó: Török Attila)
Ryan Giggs élete egyik legszebb estéjének nevezte Magyarország legyőzését. Amint arról beszámoltunk, Wales 2–0-ra nyert a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének utolsó fordulójában az E-csoportban. A hazaiak játékosként Bajnokok Ligája- és Premier League-győztes trénere hozzátette: összességében nem lepte meg, hogy amolyan döntőt játszott csapata a magyar válogatottal, annak viszont nagyon örül, hogy a futballistái el tudták viselni a nyomást, és megragadták az esélyt az újabb Eb-részvételre.

 

„Ez életem egyik legszebb estéje, még akkor is, ha menedzserként azért egészen más átélni az ilyen pillanatokat, mint játékosként volt. Játékoskoromban sosem aggódtam a meccsnapokon. Most, viszont annál nagyobb öröm, hogy túl vagyunk ezen a mérkőzésen. Fantasztikus este volt. Remek hangulat, remek teljesítmény. Tudom, sokan aggódtak és kritikusak voltak, amikor átvettem a csapatot. Ez természetes, főleg, ha egy sikeres edzőt vált az ember. Remélem, ha máskor nem is, ma sikerült eloszlatnunk a kételyeiket. Nem játszunk tökéletesen. Bőven lenne hová fejlődnünk. Legyen szó a labdabirtoklásról, a játék irányításáról. De így is rengeteget fejlődtünk a sorozat alatt. Igen, azt hiszem, ez a legnagyobb öröm az egészben. Látni, hogy a fiatalok és az idősek csapatként mekkorát tudtak előre lépni” – nyilatkozta a mérkőzés után Ryan Giggs, a walesiek menedzsere.

„Egyáltalán nem lepett meg, hogy amolyan döntőfélét játszottunk a magyarokkal az Eb-részvételért. Már a sorozat elején tudtuk, hogy a horvátok kiemelkedhetnek, ott volt a szenzációs vébéjük. Mögöttük viszont Szlovákia, Magyarország és Wales hasonló erőt képviselt. És így is lett, végig rendkívül szoros volt a verseny. Nem mindig sikerül hazai közönség előtt ilyen mérkőzést behúzni, de nekünk most összejött. Kulcsfontosságú volt, hogy a nyári szünet után győzelmekkel jöttünk vissza. A magyarok ellentétes utat jártak be. Szenzációsan rajtoltak, megverték Horvátországot, minket, aztán megtorpantak. Boldog vagyok, hogy ki tudtuk ezt használni. Boldog vagyok a fejlődésünk láttán. Boldog vagyok, hogy kijutottunk az Eb-re. Remélem, még előrébb tudunk lépni a jövőben, ehhez pedig az kell, hogy mindenki a lehető legtöbbet játssza klubszinten is” – tekintett előre a tréner.

EB 2020, SELEJTEZŐ
E-CSOPORT, 10. FORDULÓ
WALES–MAGYARORSZÁG 2–0 (1–0)
Cardiff, Cardiff City Stadion, 31 762 néző. Vezette: Hategan (román)
Wales: Hennessey – C. Roberts, Lockyer, Mepham, B. Davies – Morrell (Ampadou, 50.), Allen – Bale (H. Wilson, 88.), Ramsey, D. James – K. Moore. Szövetségi kapitány: Ryan Giggs
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G., Baráth, Lang, Nagy Zs. – Nagy Á. (Kovács I., 60.), Pátkai – Dzsudzsák (Varga R., 72.), Szoboszlai D., Sallai R. (Holender, 83.) – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Ramsey (15., 47.)

CSOPORT MÁSIK MECCSÉN
Szlovákia–Azerbajdzsán 2–0 (Bozeník 19., Hamsík 86.)

A Nemzeti Sportot a cardiffi Eb-selejtezőről tudósítja: Pietsch Tibor, Pór Károly (szöveg), Nagy-Pál Tamás (videó), Török Attila (fotó)

AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Horvátország 8 5 2 1 17–7 +10 17
2. Wales 8 4 2 2 10–6 +4 14
3. Szlovákia* 8 4 1 3 13–11 +2 13
4. MAGYARORSZÁG* 8 4 4 8–11 –3 12
5. Azerbajdzsán 8 1 7 5–18 –13 1

Félkövér: kijutott az Eb-re.
*: bejutott a Nemzetek Ligája playoffjába.
Dőlt: kiesett, s az NL-en keresztül sem juthat ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik