Rossi: Álmodjunk újabb csodáról; Ivkovics már az Eb-ellenfeleket figyeli

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2021.06.23. 00:37
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

• Június 28-án találkozik Kecskeméten a férfi kosárlabda-válogatott, ahonnan néhány átmozgató edzés után harmincadikán utazik Japánba. Tokióban három nap karantén vár a küldöttségre, eközben viszont edzhet a csapat, azután megy Okinava szigetére, ahol rangos tornán vesz részt a mieinkhez hasonlóan Európa-bajnoki résztvevő Belgium és Finnország, továbbá az olimpiára készülő házigazda társaságában. Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány arról is beszélt lapunknak, figyeli már a jövő évi Európa-bajnoki ellenfeleket is?

• Tokió magyar éremesélyeseit bemutató sorozatunk szereplője 20 esztendősen újonc lesz az olimpián, ám az idei teljesítménye alapján már sokan az esélyesek közé sorolják Gulyás Michelle-t. Az UTE öttusázója rövid idő alatt berobbant nemcsak a hazai, a nemzetközi élmezőnybe is. Három hónap alatt hat nemzetközi versenyen vagy világversenyen vett részt, ebből négyen sikerült dobogóra állnia. A két arany- és két bronzérem nagy motivációt ad neki, ugyanakkor a világkupadöntő eredményére a legbüszkébb, hiszen mindenki ott volt, akit a Nemzetközi Öttusaszövetség az idei teljesítménye alapján kiválasztott.

• Magyar íjászért is szoríthatunk Tokióban, Balogh Mátyás a párizsi pótkvalifikációs viadalon a legjobb nyolc közé jutott. Magyar női versenyző legutóbb 1996-ban, férfi 1980-ban indult olimpián. Balogh, akinek már az első felnőttkorosztályos évében sikerült kiharcolnia az ötkarikás szereplés jogát, lapunknak beszélt arról is, hogy gyerekként szeretett bele a sportágba. Családjával Szombathelyen a Savaria Történelmi Fesztiválon járt, ahol látta Kassai Lajos lovasíjászt, és nagyon megtetszett neki, amit csinált. Hogy miként került a történetbe egy ördöglakat is, kiderül írásunkból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik