Eb 2020: súlyos büntetés vár a jegy nélküli szurkolókra

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.07.12. 20:20
null
Az angol szurkolók egy része jegy nélkül akart bejutni a Wembley Stadionba (Fotó: AFP)
Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) vezérigazgatója szerint szigorú büntetés vár azokra a szurkolókra, akiknek nem volt jegyük a vasárnapi angol–olasz Európa-bajnoki döntőre, mégis benyomultak a Wembley Stadionba.

 

Mark Bullingham hétfőn teljes körű vizsgálatot ígért az ügyben, és hangsúlyozta, a rendőrséggel együttműködve minden érintettet azonosítani fognak, és megakadályozzák, hogy ilyesmi még egyszer előforduljon.

„Akit elkapnak, azzal szemben megteszik a megfelelő intézkedéseket, vagyis nyilván kitiltják őket" – nyilatkozta.

A belépővel nem rendelkező szurkolók a londoni mérkőzés előtt összecsaptak egymással és a rendfenntartókkal, majd áttörték a biztonsági kordonokat, és a finálé kezdete előtt benyomultak a Wembley lelátóira.

„Rengeteg részeg huligán próbált bejutni, mi pedig egy stadiont üzemeltetünk, nem egy erődöt. Fantasztikus biztonsági csapatunk van, de ilyesmit még ők sem láttak" – mondta a vezérigazgató.

A rendőrség szerint 19 emberük megsebesült, és 49 főt tartóztattak le az incidens kapcsán.

Az FA elfogadhatatlannak és veszélyesnek nevezte a szurkolók viselkedését, egyben megköszönte a biztonsági személyzet munkáját.

A döntő rendes játékideje 1–1-es döntetlennel zárult, a hosszabbításban nem született gólt, a tizenegyespárbajt pedig az olaszok nyerték, akik 1968 után lettek ismét Európa-bajnokok.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik