Eb 2020: Mindannyiunkat sokkolt, ami Eriksennel történt – Nagy Ádám

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.06.13. 17:01
Nagy Ádám szerint a portugál válogatott erősségben nem változott az öt évvel ezelőttihez képest, miközben a magyar csapatnál generációváltás történt, és jobb lett a gárda. Két nappal a Magyarország–Portugália Eb-csoportmeccs előtt már érzik magukon a nyomást, de ez inkább édes teher számukra. A középpályás azt is elárulta: sokkolta a csapatot, ami Christian Eriksennel történt.
Nagy Ádám (elöl) már érzi a nyomást a válogatotton (Fotó: Nemzeti Sport)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Nagy Ádám (elöl) már érzi a nyomást a válogatotton (Fotó: Nemzeti Sport) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

You can read the story in English here!

A sajtótájékoztató elején az MLSZ szóvivője, Sipos Jenő beszélt a szombati, Dánia–Finnország Eb-csoportmeccs megdöbbentő jeleneteiről.

„Valamennyi magyar játékos, vezető és szurkoló nevében szeretnék mielőbbi felépülést kívánni Christian Eriksennek. Az ő esete is rávilágít arra, hogy mennyire fontos a profi egészségügyi személyzet minden mérkőzésen. Azt is láttuk, hogy a kritikus pillanatokban milyen szakszerű ellátást kapott az egészségügyi személyzettől, valamint a játékostársak, az ellenfelek és a szurkolók is profi módon jártak el. Jobbulást, Veled vagyunk!”

Ezután felhívta a kedd délutáni, Magyarország–Portugália mérkőzésre igyekvő magyar szurkolók figyelmét arra, hogy hétfőn vagy kedden vegyék át karszalagjukat a kijelölt pontokon (aki teheti, már hétfőn vegye át), használja a legfrissebb információkkal feltöltött Euro 2020 applikációt, illetve mindenki jól megtervezve a napját, időben induljon el a mérkőzésre tömegközlekedést használva, mert nem lehet parkolni a Puskás Aréna közelében. A vidékről érkező szurkolókat arra kérik, hogy járműveiket hagyják a P+R parkolókban, és a stadiont ők is a közösségi közlekedés révén közelítsék meg. Hozzátette azt is, hogy a helyszínen több száz önkéntes segíti majd a tájékozódást.

Következtek a játékosok: Nagy Ádám az első kérdést szintén Eriksen esetéről kapta, a magyar középpályás felelevenítette, hogyan tudta meg a csapat, mi történt a dán válogatott játékossal.

„Vége lett a délután edzésnek, elkezdtünk átöltözni, amikor jöttek az első hírek arról, mi történt a pályán. Mindannyiunkat sokkolt, hiszen ez bármelyikünkkel megtörténhet. Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy szeretnénk minél hamarabb a családja körében nyugodtnak, boldognak látni. Többször beszélgettünk arról is, hogy vajon ezeket a dolgokat lehetne-e előre látni, meg lehet-e akadályozni. Sajnos nem ez volt az első eset és nem is az utolsó. Borzalmas dolog.”

A Portugália elleni mérkőzésre áttérve elmondta: érzik, hogy a találkozó közeledtével fokozódik rajtuk a nyomás.

„Ausztriában még lazábban beszélgettünk a dolgokról, mert még messze voltunk attól, hogy kifussunk a telt házas Puskás Aréna gyepére. Most már abszolút a közelben van, szinte karnyújtásnyira, úgyhogy van nyomás rajtunk, de jól megbirkózunk vele. Ez nem is negatív teher, inkább édes, hiszen a hazánkat képviseljük a részben hazai rendezésű Eb-n, ami lehet, hogy soha vissza nem térő alkalom. Mindent megteszünk azért, hogy olyan jól induljon a torna, mint öt évvel ezelőtt Franciaországban.”

Elmondta: a 2016-os csoportmérkőzéshez képest (3–3) szerinte a mi csapatunk változott többet, hiszen generációváltás ment végbe a válogatottnál.

„A portugálokat nem gondolom erősebbnek és gyengébbnek sem. Ugyanúgy tele vannak jó kvalitású játékossal, de úgy érzem, mi azóta erősödtünk. Jó felkészülés van a hátunk mögött, meg tudtuk tanulni a taktikai elemeket. Nagyon várom már a keddi találkozót. Nyílt mérkőzésre számítok, s egy-két gól dönthet. Remélem, a találkozó után, ha csak lélekben is, együtt ünnepelhetünk a szurkolókkal a magyar válogatott sikerének.”

Varga Kevin öt évvel ezelőtt még nem volt ott az Eb-n, így Nagy Ádámék mesélhetnek neki arról, milyen is ilyen nagy tornán szerepelni.

„Szerintem nem lehet úgy felkészülni, hogy a többiek elmesélik, milyen volt az előző. Ezt át kell élni. Főleg úgy, hogy elképzelni sem tudjuk, milyen lesz kedden hazai pályán kifutni a gyepre. Az erre felkészülést mindenki magában végzi. Mindenki tudja a feladatát, ez a legfontosabb a sikerhez.”

A Nemzeti Sport kérdésére válaszolva elárulta, ki az a két személy a csapatban, akinek igazán ad a szavára.

„Nemcsak én, hanem mindenki ad a szavukra. Az egyik Marco Rossi, aki személyre szabottan elmondja, hogy adott pozícióban pontosan mit vár el a játékosoktól. A másik Szalai Ádám, aki kapitányhoz méltóan fogja össze a játékosokat a pályán. Ő adja át a pályán azokat az utasításokat, amiket például a felkészülési mérkőzéseken már tízezer szurkoló előtt játszva sem hallottunk a kispadról.”

A TELJES SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

EURÓPA-BAJNOKSÁG
1. FORDULÓ
F-CSOPORT
18.00:
Magyarország–Portugália (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Franciaország–Németország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!


F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN)
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik