SZ. R. 2021.06.22 10:36 Frissítve: 2021.06.22 10:46

Eb 2020: kötelező az FFP2-es maszk – fontos információk a Münchenbe utazó szurkolóknak

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hivatalos oldalán tájékoztatta a Münchenbe utazó magyar szurkolókat arról, hogy milyen szabályokra és teendőkre kell figyelniük.

Szigorú szabályok mellett léphetnek be a magyar szurkolók az Allianz Arénába (Fotó: AFP)

 

Beutazás

A személygépjárművel Németországba utazó szurkolóknak nem kell regisztrálniuk és negatív tesztet vagy védettségi igazolványt sem kell bemutatniuk, emellett mentesülnek a karanténkötelezettségek alól. A repülővel érkezőknek viszont a repülőtéri becsekkoláskor kötelező bemutatniuk:

• vagy egy a beutazás időpontjában – német, angol, francia, olasz vagy spanyol nyelven kiállított – 48 óránál nem régebbi in-vitro antigéntesztet, vagy 72 óránál nem régebbi, nukleinsav kimutatásán alapuló tesztet.
• magyar védettségi igazolványt, amely csak akkor elfogadható, ha a tulajdonosát a német PEI intézet jóváhagyott oltóanyagával – Biontech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson –, az előírásoknak megfelelő mennyiségű dózissal oltottak be, és az utolsó adag óta legalább 14 nap eltelt (beoltottnak számít az is, aki átesett a betegségen, és egyszer beoltották a fent említett oltóanyagok valamelyikével)
• német, angol, francia, olasz vagy spanyol nyelven kiállított igazolás arról, hogy a beutazó felgyógyult a betegségből, amelyet egy 28 napnál régebbi, de hat hónapnál nem régebbi pozitív PCR-teszttel lehet igazolni.

A magyar nyelven kiállított papír alapú oltási dokumentumhoz német, angol, francia, olasz vagy spanyol nyelvű fordítást kell csatolni.

Belépés a stadionba

A találkozón a szabályoknak megfelelően a stadion kapacitásának 22%-a tölthető meg nézővel, azaz 14 500 fő lehet ott az összecsapáson.

A belépés feltételei

• érvényes jegy a mobilalkalmazásban
• érvényes személyazonosító okmány (magánútlevél, személyi igazolvány)
FFP2 maszk
• hat éven felül: digitális negatív Covid-teszt, amelyet Németországban készítettek a találkozó előtti 24 órában, és a LUCA appra (Android/iOS) feltöltöttek – akik igazolni tudják, hogy teljesen beoltottak, vagy átestek a betegségen ők egy, a mérkőzés előtt átvehető Covid–19 karszalaggal is beléphetnek (ehhez időpontot a www.schnelltest-zentrum.de/euro2020 oldalon lehet foglalni, június 22. 16–20 óra és június 23. 17–21.30 óra közé)

A megadott alkalmazásba nem feltöltött teszteredmény birtokában nem engedélyezik a belépést, valamint az orosz vagy kínai oltóanyaggal beoltott szurkolóknak is teszteltetniük kell magát, amelyre időpontot ezen az oldalon foglalhatnak. A stadionba A4-es nagyságú lapnál nagyobb táskát, ételt és italt nem lehet bevinni. A létesítmény teljes területén lehetőség van kártyás fizetésre.

Kötelező járványügyi szabályok

Az Allianz Arénán belül kötelező a másfél méteres távolságtartás, a szájat, és orrot védő FFP2-es maszkviselés, valamint szükséges, hogy a szurkolók az ülőhelyükön maradjanak, a félidőben pedig kerülniük kell a felesleges közlekedést. A büfék és a mosdók előtt is tartani kell a megfelelő távolságot, köhögni és tüsszenteni könyökbe kell, valamint kerülni kell a másokkal való fizikai kontaktust.

Közlekedés és gépjárművel parkolás

Az MLSZ honlapjának közlése szerint javasolt tömegközlekedési eszközzel megközelíteni a stadiont. A parkolóban csak az ITT, előre megváltott parkolójeggyel lehet parkolni. Ezt csak érvényes belépőjeggyel rendelkező szurkolók vehetik meg, míg enélkül az Aréna közelében nem lehet megállni.

További hasznos információk a Konzuli Szolgálat honlapján érhetők el, valamint az UEFA is összeállított egy angol nyelvű listát a müncheni helyszínről.

2021.07.19 08:23:19

Foci Eb 2020 SMAHULYA ÁDÁM

Hiába remek futballista, a válogatottal egyelőre nem tudott maradandót alkotni.

2021.07.18 09:36:00

Foci Eb 2020 S. TÓTH JÁNOS

A kormánybiztos szerint a futball hozzánk is hazatért, de igazán csak nálunk volt otthon.

2021.07.16 18:30:58

Foci Eb 2020 NAGY ZSOLT

A Juventus friss Eb-győztese túlszárnyalta apját, és az olasz futball új szupersztárjává válhat.

2021.07.16 21:34:52

Foci Eb 2020 VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nehezen találtam meg a kifejezést arra, ami mostanság történik futballügyekben, de aztán beugrott: most már nagyon túlspilázzák! A labdarúgás sohasem volt annyira steril terep, mint amilyennek most szeretnék látni (vagy ami nagyobb baj: amilyenné szeretnék átváltoztatni).

2021.07.15 23:46:20

Foci Eb 2020 PÓR KÁROLY

Hibrid formációk, támadó védők, szögletvariációk – trendek, szakmai érdekességek.