Eb 2020: Fáj, hogy nem segíthetek a válogatottnak – Sergio Ramos

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.05.24. 15:56
null
Sergio Ramos kimaradt a spanyol válogatott Eb-keretéből (Fotó: AFP)
Ahogy arról beszámoltunk, a futballtörténelem során először fordul elő az, hogy nem lesz Real Madrid-játékos a spanyol labdarúgó-válogatott keretében valamelyik nagy tornán, ami azt jelenti, hogy Sergio Ramos is lemarad a nyári Európa-bajnokságról. A „királyi gárda” középhátvédje Instagramon reagált arra, hogy kimaradt a keretből.

Néhány elcseszett hónap és egy olyan idény után, amely teljesen eltért az eddigiektől, az Európa-bajnokságról is lemaradok. Azért küzdöttem és dolgoztam, hogy testileg és lelkileg is képes legyek százszázalékos teljesítményt nyújtani a Real Madridnál és a válogatottnál is, de a dolgok nem mindig alakulnak úgy, ahogy azt szeretnéd” – kezdte a bejegyzésben Sergio Ramos.

A 35 esztendős hátvéd hozzátette, fáj neki, hogy nem tudott többet segíteni a Real Madridnak az utolsó fordulókban, és az is, hogy nem képviselheti hazáját, de muszáj beismernie azt, hogy jobb, ha most pihen, és a következő idényben százszázalékosan tér majd vissza.

Fáj, hogy nem segíthetek a válogatottnak, de van, amikor jobb, ha pihensz, hogy teljesen felépülj és a következő idényben már a legjobb formádban léphess ismét pályára. Fájdalmas, hogy nem képviselheted a hazádat, de muszáj őszintének lenned az ilyen helyzetben. A legjobbakat kívánom a csapattársaimnak, és remélem, hogy nagyszerű teljesítményt fognak nyújtani az Európa-bajnokságon. Szurkolni fogok nekik itthonról!” – írta Sergio Ramos.

A válogatott szövetségi kapitánya, Luis Enrique a válogatott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy azért hagyta ki a keretből Sergio Ramost, mert a futballista már január óta nincs megfelelő fizikai állapotban. „Nem volt könnyű, hiszen olyan játékos, aki mindig a legmagasabb szinten játszott. Nagyon sokat segített már a válogatottnak, és szerintem a jövőben is lesz erre lehetőség. Nehéz volt meghozni ezt a döntést, de mindig azt helyezem előtérbe, hogy mi lenne a legjobb a csapat számára."


A SPANYOL VÁLOGATOTT EURÓPA-BAJNOKI KERETE
KAPUSOK:
Unai Simón (Athletic Bilbao), David de Gea (Manchester United), Robert Sánchez (Brighton)
VÉDŐK:José Gaya (Valencia), Jordi Alba (FC Barcelona), Pau Torres (Villarreal), Aymeric Laporte (Manchester City), Eric García (Manchester City), Diego Llorente (Leeds United), César Azpilicueta (Chelsea)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:Marcos Llorente (Atlético Madrid), Sergio Busquets (FC Barcelona), Rodri (Manchester City), Pedri (FC Barcelona), Thiago Alcantara (Liverpool), Koke (Atlético Madrid), Fabián Ruiz (Napoli)
TÁMADÓK:Dani Olmo (RB Leipzig), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Álvaro Morata (Juventus), Gerard Moreno (Villarreal), Ferran Torres (Manchester City), Adama Traoré (Wolverhampton), Pablo Sarabia (PSG)


AZ E-CSOPORT PROGRAMJA AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGON
Június 14., hétfő, 18.00
Szentpétervár
Lengyelország–Szlovákiax–x
Június 14., hétfő, 21.00
Sevilla
Spanyolország–Svédországx–x
Június 18., péntek, 15.00
Szentpétervár
Svédország–Szlovákiax–x
Június 19., szombat, 21.00
Sevilla
Spanyolország–Lengyelországx–x
Június 23., szerda, 18.00
Sevilla
Szlovákia–Spanyolországx–x
Június 23., szerda, 18.00
Szentpétervár
Svédország–Lengyelországx–x

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik