Eb 2020: „Deschamps nem tudja kezelni Mbappét, ez probléma”

Vágólapra másolva!
2021.06.27. 15:34
null
Nem is olyan könnyű együtt dolgozni Mbappéval? (Fotó: AFP)
Jerome Rothen, a PSG labdarúgócsapatának volt játékosa nyíltan kritizálta Kylian Mbappét, hiszen nincs megelégedve az Európa-bajnokságon mutatott teljesítményével. Szerinte a támadó egóját már Didier Deschamps sem tudja kezelni.


„A pályán vezére a csapatnak, ezzel nincs is probléma. Az bosszant, hogy az egója a pályán kívül is nagy”
– mondta Rothen az RMC Sportnak.

„Azt hiszem, Didier Deschamps nem tudja kezelni Mbappét, ez pedig probléma. Számomra az is meglepő, hogy gyakorlatilag bármit megenged neki. A pályám mutatott teljesítményén is ezt lehet látni. Szerintem nem mondhatjuk, hogy jó Eb-je lenne Mbappénak” – folytatta a korábbi válogatott játékos.

„Mind sokkal többet várunk tőle, hiszen Európa egyik legjobb játékosának tartjuk. Ha már most a legnagyobbak közé emeljük, akkor csalódottak lehetünk” – mondta Rothen.

A PSG volt játékosának kritikája itt még nem állt meg, ugyanis a pontrúgásokat is elvenné a klasszis szélsőtől. Szerinte Antoine Griezmann és Paul Pogba és sokkal jobb ebben a kategóriában.

„Tisztában van vele, hogy a pontrúgások terén nincs egy osztályban Pogbával és Girezmann-nal? Nem is értem, mit keres ott, amikor egy jobb és egy ballábas is jobban végzi el a rögzített szituációkat” – zárta gondolatait az RMC szakértője.

Mbappénak egyelőre még nincs gólja az Európa-bajnokságon, s a sebességét sem tudta igazán kamatoztatni – a csoportmeccsek alatt csupán a 24. leggyorsabb játékos volt, ennél valószínűleg jóval előkelőbb pozícióban lenne a helye.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik