Eb 2020: Cillessen a koronavírus miatt kihagyja a tornát

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2021.06.01. 16:29
null
Jasper Cillessen nem lesz ott az Eb-n (Fotó: AFP)
Jasper Cillessen, a holland labdarúgó-válogatott első számú kapusa megfertőződött a koronavírussal, ezért nem lesz tagja Frank de Boer szövetségi kapitány Európa-bajnoki keretének.

 

A Valencia hálóőrének múlt héten lett pozitív a tesztje, emiatt önkéntes házi karanténba került, és kihagyta a nemzeti együttes egyhetes portugáliai edzőtáborát.

„Ma reggel tájékoztattam Jaspert a döntésemről. A fertőzés eredményeként a felkészülés nagyon fontos részét kihagyta, és nem tudhatjuk, hogy mennyi időt vesz igénybe, mire ismét százszázalékos lesz” – mondta a hollandok szakvezetője.

A 32 éves hálóőr helyére Marco Bizot, az AZ Alkmaar kapusa került.

A hollandokkal és a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hír, hogy az eddig tervezett 12 helyett 16 ezer szurkolót engednek be az Európa-bajnokság amszterdami mérkőzéseire.

„Áprilisban nyilvánvalóvá vált, hogy a Johan Cruyff Aréna legalább negyedét meg lehet tölteni, de most a különböző tanulmányok eredményei, a júniusi járványügyi helyzet és az egészségügyre nehezedő nyomás csökkenése alapján ezt egyharmadra lehet növelni” – áll a holland szövetség keddi közleményében.

A belépést viszont továbbra is negatív koronavírusteszthez kötik majd a helyi szervezők. Amszterdamban a hollandok három csoportmérkőzése mellett egy nyolcaddöntőt rendeznek meg.

A holland válogatott szerdán Skócia, négy nappal később pedig Grúzia ellen játszik felkészülési mérkőzést. Az Eb-n a C-csoportban szerepel, ellenfele Ukrajna, Ausztria és Észak-Macedónia lesz.

HOLLANDIA – VÉGLEGES KERET (26 fő)
KAPUSOK: Marco Bizot (AZ Alkmaar), Marten Stekelenburg (Ajax), Tim Krul (Norwich City – Anglia)
VÉDŐK: Daley Blind (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale – Olaszország), Joël Veltman (Brighton – Anglia), Matthijs de Ligt (Juventus – Olaszország), Nathan Aké (Manchester City – Anglia), Denzel Dumfries (PSV Eindhoven), Patrick van Aanholt (Crystal Palace – Anglia), Owen Wijndal (AZ Alkmaar), Jurriën Timber (Ajax)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Georginio Wijnaldum (Liverpool – Anglia), Frenkie de Jong (Barcelona – Spanyolország), Davy Klaasen (Ajax), Marten de Roon (Atalanta – Olaszország), Donny van de Beek (Manchester United – Anglia), Ryan Gravenberch (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ Alkmaar)
TÁMADÓK: Memphis Depay (Lyon – Franciaország), Quincy Promes (Szpartak Moszkva), Luuk de Jong (Sevilla), Steven Berghuis (Feyenoord), Donyell Malen (PSV Eindhoven), Wout Weghorst (Wolfsburg – Németország), Cody Gakpo (PSV Eindhoven)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Frank de Boer

EB 2020
A C-CSOPORT PROGRAMJA
Június 13., vasárnap, 18.00
Bukarest
Ausztria–Észak-Macedónia x–x
Június 13., vasárnap, 21.00
Amszterdam
Hollandia–Ukrajna x–x
Június 17., csütörtök, 15.00
Bukarest
Ukrajna–Észak-Macedónia x–x
Június 17., csütörtök, 21.00
Amszterdam
Hollandia–Ausztria x–x
Június 21., hétfő, 18.00
Amszterdam
Észak-Macedónia–Hollandia x–x
Június 21., hétfő, 18.00
Bukarest
Ukrajna–Ausztria x–x

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik