Eb 2020: C. Ronaldo a korai búcsú ellenére büszke

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.06.28. 14:25
null
Cristiano Ronaldo büszke a csapatra (Fotó: AFP)
Cristiano Ronaldo, a portugál labdarúgó-válogatott ötszörös aranylabdás csapatkapitánya annak ellenére büszke együttesére, hogy címvédőként már a nyolcaddöntőben búcsúztak az Európa-bajnokságon.

 

Portugália vasárnap Sevillában 1–0-ra alulmaradt a világranglistát vezető belgákkal szemben. Ronaldo hétfőn a közösségi oldalán gratulált legyőzőiknek, és hozzájuk hasonlóan sok sikert kívánt a versenyben maradt további csapatoknak.

„Ami pedig minket illet, még erősebben térünk majd vissza. Nem azt az eredményt értük el, amit szerettünk volna, a vártnál hamarabb estünk ki a versenyből. Ennek ellenére büszkék lehetünk, minden tőlünk telhetőt elkövettünk, hogy megvédjük a címünket. A csapat bebizonyította, hogy még sok örömet fog szerezni Portugáliának” – közölte.

Portugália a társrendező magyarok elleni 3–0-s győzelemmel kezdte az Eb-t, majd Münchenben 4–2-re kikapott a németektől, aztán – ismét Budapesten – 2–2-es döntetlent játszott a világbajnok franciákkal.

Ronaldo öt góllal zárta az Eb-t, s egyelőre vezeti a torna góllövőlistáját. A portugál sztár a rajt előtt még holtversenyben volt az Eb-k gólkirálya a kilencgólos francia Michel Platinivel, idei öt találatával azonban jelentősen megjavította a rekordot. Ronaldo ráadásul a nemzeti együttesben már 109 gólnál jár, amivel utolérte a világrekordot eddig egyedül tartó iráni Ali Daeit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik