Eb 2020: 18 éves Barca-játékos vezeti a legtöbbet futók listáját

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.07.03. 17:15
null
Pedri fiatal kora ellenére a spanyol válogatott meghatározó játékosává avanzsált (Fotó: AFP)
A spanyol válogatott 18 éves középpályása, Pedri futott a legtöbbet az idei labdarúgó Európa-bajnokságon. A spanyol tehetség eddig öt mérkőzésen szerepelt, és összesen 509 percet töltött a pályán, ezalatt 61.5 kilométert tett meg – ezzel jelen állás szerint ő futotta a legtöbbet az Eb mezőnyében.

 

A spanyol válogatottal pénteken elődöntőbe jutó Pedri 509 perccel a hatodik legtöbbet szerepeltetett játékos az idei Európa-bajnokságon, mindössze egy perccel lemaradva Yann Sommer, Unai Simón, Nico Elvedi, Manuel Akanji és Aymerick Laporte mögött, miután a Svájc elleni negyeddöntő hosszabbításának utolsó percében lecserélték (a spanyolok 11-esekkel jutottak tovább). A megelőző négy meccset, köztük a szintén hosszabbítást hozó, horvátok elleni nyolcaddöntőt végigjátszotta.

A jelentős játékpercet meghálálta a 18 éves középpályás, az uefa.com adatai alapján az Eb mezőnyében eddig ő futotta a legtöbbet, 61.5 kilométert, mögötte a második az olasz Jorginho 57.7 kilométerrel, a harmadik pedig a svájci Freuler 56.1 kilométerrel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik