Eb 2020: gyűjtést szerveztek az angolok a lelátón síró német kislánynak

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.07.02. 14:50
null
A németek második kapott gólja után eltörött a mécses a kislánynál (Fotó: BBC)
Mint ismert, Anglia 2–0-ra legyőzte Németországot a labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében a Wembleyben. A 92. percben a mérkőzés rendezője kiszúrt egy német kislányt a lelátón, aki olyannyira szomorú volt az eredmény miatt, hogy elsírta magát apukája ölében.

 

A szomorú kislány nemcsak a tévé képernyőkön jelent meg, hanem a stadionban a kivetítőkön is megmutatták, amely hatására hangos üdvrivalgásba kezdtek az angol drukkerek. Sajnos a történet itt nem ért véget, a közösségi oldalakon is sokan trollkodtak rajta – írja a GiveMeSport.

Ennek következtében természetesen nagyon sokan keltek a német kislány védelmére, és elítélték azokat az embereket, aki rajta nevettek vagy viccelődtek a szomorúságán.

Az angol futballrajongók Joel Hughes kezdeményezésével létre is hoztak egy alapítványt, amellyel a lánynak és a családjának gyűjtenek össze egy kis pénzt kárpótlásul.

„500 fontot (átszámítva nagyjából 200 ezer forint) gyűjtünk össze neki, hogy megmutassuk ennek a kis német szurkolónak, hogy az Egyesült Királyságban nem minden ember ilyen szörnyű” – írta ki a gyűjtést szervező az oldalára.

„Szeretnék arra gondolni, hogy a kislány szülei örömmel fogják rákölteni a pénzt, és megtudja, nem minden ember borzalmas az Egyesült Királyságban, és hogy törődünk vele” – fogalmazott Hughes.

„Nem, nem hiszem, hogy ez meg fogja változtatni a világot. De ennek a kislánynak jelenthet valamit” – tette hozzá.

Hughes kezdeményezése olyannyira sikerült, hogy villámgyorsan átlépték az 500 fontos célkitűzést, cikkünkig több mint 1200 ember adományozott és az összeg meghaladta már a 11 ezer(!) fontot (4.5 millió forintot) is, ráadásul reggel hat óra óta közel a duplájára nőtt az adomány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik