Eb 2020: Cristiano Ronaldóék a Margitszigeten lakhatnak

Vágólapra másolva!
2020.01.02. 20:21
null
A portugál válogatott a csoportkör végéig Magyarországon marad, sőt, lehet, hogy tovább is (Fotó: AFP)
A részben magyar rendezésű Európa-bajnokságra készülő portugál labdarúgó-válogatott Magyarországon rendezi be főhadiszállását.

 

Mint ismert, a portugálok két csoportmeccset is Budapesten játszanak, emiatt több magyarországi helyszínt is megnéztek – mint például a Puskás Akadémia létesítményét, ez esetben pedig információnk szerint Herceghalmon lenne a szállás – , hol tudnának a legjobban felkészülni az összecsapásokra.

A csapatok főhadiszállásának kiemelt jelentősége van a nyugodt ráhangolás érdekében (már csak a megnövekedő helyi érdeklődés miatt is, ami egy olyan csapatnál, amelyben szerepel a világ egyik legjobb labdarúgója, Cristiano Ronaldo is, még hatványozottabb), ebből a szempontból a németek helyzete a legkedvezőbb, hiszen a 2014-es világbajnok mindhárom csoportmeccsét otthon játszhatja – de például a brazíliai viadalon annyira nem nyerte el egyik szállás sem a csapat tetszését, hogy végül saját központot hozott létre.

Úgy értesültünk,az elsődleges opció a portugáloknál Telki volt,hiszen ott a legkedvezőbb a szállás és az edzőpálya közötti távolság, de ez a lehetőség a mieink pótselejtezős csoportjából érkező csapatnak – továbbjutás esetén tehát a magyar válogatottnak – van fenntartva.

A portugálok több lehetőséget is megnéztek, és úgy tűnik, meglett a megoldás: Antonio Magalhaes, a portugál szövetség kommunikációs igazgatója az AFP francia hírügynökségnek adott nyilatkozatábanBudapestetjelölte meg célállomásul.

Információink szerint ez esetbena margitszigeti Grand Hotel lehet a főhadiszállás– az 1950-es években többször is itt készült az Aranycsapat a megméretésekre –, és úgy tudjuk, hogya Vasas innen gyorsan megközelíthető létesítményeithasználnák Cristiano Ronaldóék.

Tudomásunk szerint a portugálok úgy tervezik, hogy ha továbbjutnaka németeket és a franciákat is felvonultató csoportból,akkor is maradhatnak itt,hiszen a város központi fekvése miatt könnyen elérhetővé válhat a nyolcaddöntő helyszíne.

Afranciákviszont otthon, Clairefontaine-ben rendezkednek be, bár ők is megnéztek több magyarországi lehetőséget, és nincs kizárva, hogy a Puskás Arénában megrendezendő mérkőzéseik előtt több estét is hazánkban töltenek majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik