A jelszó: ésszel! Ha nem Dzsudzsák, akkor ki lehet a nyerőember?

Murányi DomonkosMurányi Domonkos
Vágólapra másolva!
2016.06.08. 10:27
null
Cristiano Ronaldót senkinek sem sem kell bemutatni (Fotó: AFP)
Már csak két nap, és elkezdődik a 2016-os Európa-bajnokság Franciaországban. Öt csoport résztvevőivel már megismerkedhettünk, most következzen az F jelű négyes, amelyben a magyar válogatott mellett Portugália, Ausztria és Izland küzd meg a továbbjutásért. Hogyan jutottak el a csapatok az Eb-ig? Kik lehetnek a kulcsemberek és a lehetséges felfedezettek? Mik a válogatottak erősségei és gyengeségei? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ az F-csoport beharangozójában. 

 

 

AZ F-CSOPORT CSAPATAI
PORTUGÁLIA
AUSZTRIA
IZLAND
MAGYARORSZÁG

PORTUGÁLIA

A portugálok az albánoktól elszenvedett hazai vereséggel kezdték a selejtezősorozatot, utána azonban már nem veszítettek pontot, és sorozatban hét győzelmet aratva megnyerték az egyetlen ötcsapatos csoportot, amelyben – Albánia mellett – Dánia, Szerbia és Örményország szerepelt még. A felkészülési meccseken az idén felemásan teljesített a portugál válogatott, hiszen négy mérkőzésén kétszer győzött (Belgium 2–1, Norvégia 3–0) és kétszer kikapott (Bulgária 0–1, Anglia 0–1). Az Európa-bajnoki főpróbát szerdán az észtek ellen tartják Cristiano Ronaldóék.

A Cristiano Ronaldóval felálló portugál válogatott
A Cristiano Ronaldóval felálló portugál válogatott

ERŐSSÉGEK
A portugál válogatott legfőbb fegyvere, hogy soraiban tudhatja a világ egyik legjobb játékosát, Cristiano Ronaldót, aki a mögöttünk hagyott szezonban Bajnokok Ligáját nyert a Real Madriddal, vagyis ibizai kikapcsolódását követően a hét elején örömittasan, jókedvűen kapcsolódhatott be a nemzeti csapat munkájába. A támadósorban rajta kívül is kiváló képességű labdarúgók kaphatnak szerepet, elég Nanira és Ricardo Quaresmára gondolni, akik jelenleg „csak” Törökországban játszanak, de még mindig élmény nézni, amikor hozzájuk kerül a labda. A középpályások nagyon fiatalok, a Fernando Santos által behívott hét futballista átlagéletkora 23.8 év, igaz, Joao Moutinho kivételével egyikük sem szerzett még gólt a válogatottban. Ami biztos, a portugál válogatott a legjobb napjain bármelyik csapat ellen győzelmi esélyekkel lép pályára.

GYENGESÉGEK
Az imént megemlítettük, hogy a portugálok mennyire fiatal középpályássorral készülnek az Eb-re, ám a védelemről ugyanez már nem mondható el. A Bruno Alves, Pepe és Ricardo Carvalho nevével fémjelzett hátsó alakzat átlagéletkora több mint 30 év, nem biztos, hogy a mozgékony támadók számára megoldhatatlan feladatot jelent majd a rutinos, ám már kevésbé fürge bekkek átjátszása. A szakemberek azért is féltik a portugál válogatottat, mert több, a nemzetközi porondon egyelőre tapasztalatlannak számító játékos is van a keretben.

KAPITÁNY
A 61 esztendős Fernando Santos csaknem 30 éve dolgozik vezetőedzőként, Portugáliában és Görögországban vállalt eddig munkát. A Portóval 1999-ben bajnokságot, az AEK Athénnal 2002-ben Görög Kupát nyert, de ült már a Sporting CP, a Benfica, a Panathinaikosz és a PAOK kispadján is. A görög bajnokságban négyszer is megválasztották a szezon legjobb edzőjének. A görög válogatottat négy évig (2010–2014) irányította, a csapattal két évvel ezelőtt bejutott a világbajnokság egyenes kieséses szakaszába.

KULCSEMBER
Egyet tippelhetnek… Igen, Cristiano Ronaldo. A portugál válogatott történetének legeredményesebb játékosa ebben az idényben több kritikát is kapott, amiért a nagy csapatok ellen elmaradt a teljesítménye az elvárttól, de mutatói így is önmagukért beszélnek. A nemzeti együttesben eddig 125 alkalommal pályára lépő klasszis a 2015–2016-os évadban minden sorozatot figyelembe véve 48 mérkőzésen 51 gólt és 15 gólpasszt jegyzett klubjában, és még mindig a világ egyik legjobbjaként tartják számon. Az Európa-bajnoki selejtezősorozatban a portugálok 11 góljából ötöt CR szerzett, nélküle a bordó mezesek szóba sem kerülhetnének a végső győzelemre is esélyesek között.

PORTUGÁLIA

A kvalifikáció dátuma: 2015. október 8.

Európa-bajnoki szereplések száma: 6 (1984, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012)

Legjobb eredménye: ezüstérem (2004)

LEHETSÉGES FELFEDEZETT
A 18 esztendős Renato Sanches már azzal magára irányította a figyelmet, hogy a Bayern München ezen a nyáron 35 millió eurót fizetett érte a Benficának. A portugál futball egyik legnagyobb ígérete az előző szezonban 45 tétmérkőzésen hat gólt szerzett a lisszaboni csapatban, de az még nem egészen egyértelmű, hogy a bajorok miért fizettek érte ennyi pénzt – sőt, a hírek szerint a végleges vételár bizonyos feltételek teljesülése esetén a 80 millió eurót is elérheti! Nagyon kíváncsian várjuk, mit mutat az Eb-n. Mellette a 22 esztendős balhátvédre, a francia Lorient-t erősítő Raphaël Guerreiróra hívnánk fel a figyelmet, aki a Paris Saint-Germain és a Barcelona kívánságlistáján is szerepel, de állítólag a Borussia Dortmund vezeti az érte folyó versenyfutást.

Marko Arnautovic (fehérben) semlegesítése lesz a magyar védelem egyik legnehezebb feladata az osztrákok ellen – ha játszhat (Fotó: AFP)
Marko Arnautovic (fehérben) semlegesítése lesz a magyar védelem egyik legnehezebb feladata az osztrákok ellen – ha játszhat (Fotó: AFP)

AUSZTRIA

Az osztrák válogatott minden várakozást felülmúlt a selejtezősorozatban, hiszen a svédekkel szemben elkönyvelt döntetlen (1–1) után mind a kilenc mérkőzését megnyerte, és magabiztosan, nyolc pont előnnyel végzett a G-csoport élén. Marcel Koller csapata már szeptember 8-án kijutott az Európa-bajnokságra, náluk hamarabb csak az angolok, a csehek és az izlandiak tették biztossá Eb-részvételüket. A selejtezők során a befejező csatár, Marc Janko bizonyult az osztrákok legeredményesebb játékosának, a Basel támadója hét gólig jutott. Fontos megjegyezni, hogy Ausztria először jutott ki Európa-bajnokságra, a 2008-as kontinenstornán ugyanis társházigazdaként vett részt.

Az osztrákok rutinos és erős csapata
Az osztrákok rutinos és erős csapata

ERŐSSÉGEK
Az osztrák válogatottnak évek óta nem volt annyi kimagasló képességű játékosa, mint manapság. A balhátvéd Christian Fuchs az idén angol bajnoki címet szerzett a Leicester Cityvel, valószínűleg pályafutása legszebb szezonján van túl. A több poszton is bevethető, a válogatottban általában védekező középpályásként számításba vett David Alaba nemcsak hazája nemzeti csapatának, de a Bayern Münchennek is meghatározó játékosa. A támadósort erősíti a remek fizikai paraméterekkel büszkélkedő Marko Arnautovic, aki jelenleg a Premier League-ben szereplő Stoke City játékosa, és nagyon jó idényt tudhat maga mögött. A 23-as keretből 15-en Németországban játszanak, a középpályán Bundesliga-rutinnal felvértezett futballisták léphetnek pályára – úgy tűnik, minden adva van a sikeres szerepléshez.

GYENGESÉGEK
Képes-e megfelelni a csapat a szurkolók elvárásainak?
A kiválóan sikerült selejtezősorozat és az Eb-csoportok kisorsolása után megnőtt a szurkolók étvágya, akik csalódásként élnék meg, ha kedvenceik nem jutnának be a legjobb tizenhat közé. Nem szabad ugyanakkor megfeledkezni arról, hogy tavaly november óta az osztrákok finoman fogalmazva sem brillíroztak a felkészülési meccseken – az erősebb csapatok közül Svájctól (1–2), Törökországtól (1–2) és Hollandiától (0–2) is kikaptak, és csak Albániát (2–1), valamint Máltát (2–1) tudták megverni.

SZÖVETSÉGI KAPITÁNY
Az osztrák válogatottat csaknem öt esztendeje Marcel Koller irányítja, aki korábban ült az FC Wil, a St. Gallen, az 1. FC Köln és a Bochum kispadján is, de négy évnél hosszabb időt egyik csapatnál sem töltött el. Játékos-pályafutásának egyetlen együttesét, az általa majd’ húsz éven át szolgált Grasshopperst másfél évig irányította, ám edzőként klubcsapatainál eddig nem alkotott igazán maradandót. Azzal, hogy kivezette az osztrákokat az Eb-re, örökre beírta magát az ország labdarúgásának történelemkönyvébe.

AUSZTRIA

A kvalifikáció dátuma: 2015. szeptember 8.

Európa-bajnoki szereplések száma: 1 (2008)

Legjobb eredménye: csoportkör (2008)

KULCSEMBER
Az osztrák válogatott történetének legfiatalabb játékosa, a nemzeti csapatban 2009-ben, 17 éves korában debütáló David Alaba, aki fülöp-szigeteki anya és nigériai apa gyermekeként Bécsben született. A 24. életévét az Európa-bajnokság idején betöltő futballista legfőbb erénye a kiváló rúgótechnikája mellett, hogy szinte minden poszton képes hibátlanul ellátni a feladatát. Az év osztrák játékosának eddig ötször megválasztott Alaba a védelemben és a középpályán is játszott már minden szerepkörben, újat talán csak azzal mondana neki Koller, ha befejező csatárként számítana rá. Bár a máltaiak ellen mókás öngólt lőtt, nem vitás, hogy az osztrák válogatott legfontosabb tagja.

LEHETSÉGES FELFEDEZETT
A földre szállt angyalként nem jellemezhető Marko Arnautovic a 2015–2016-os szezonban 34 angol bajnoki mérkőzésen 11 gólt és hat gólpasszt jegyzett a Stoke City színeiben, vagyis kiváló formában várhatja az Európa-bajnokságot. Ha Franciaországban emlékezetes teljesítményt nyújt, 27 évesen még lehet esélye egy nagy szerződés megkötésére. Rontana az esélyein, ha a hollandok elleni felkészülési meccsen történt köpéséért az UEFA eltiltással sújtaná, és ki kellene hagynia a mieink elleni összecsapást. Rajta kívül még Marcel Sabitzert emelnénk ki, aki az RB Leipzig játékosaként ebben az idényben nyolc góllal és öt assziszttal járult hozzá ahhoz, hogy a lipcsei alakulat feljusson a Bundesligába.

Gylfi Sigurdsson (kékben) az izlandi válogatott legértékesebb játékosa (Fotó: Reuters)
Gylfi Sigurdsson (kékben) az izlandi válogatott legértékesebb játékosa (Fotó: Reuters)

IZLAND

Az izlandi válogatott a „nemzeti csapatok Leicester Cityje”. A szigetországi együttes a selejtezősorozatban az első hét meccséből hatot megnyert – a hollandokat oda-vissza legyőzte –, majd a kazahok elleni hazai döntetlennel története során először kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra. Az izlandiak az utolsó három fordulóból kétszer már felszabadultan, valós tét nélkül léphettek pályára, ám ekkor csak két pontot gyűjtöttek be, így elbukták a csoportelsőséget a csehekkel szemben. A csapat a selejtezők során 17 gólt szerzett, ezek közül Gylfi Sigurdsson hatot vállalt magára, hármat pedig előkészített, vagyis a Swansea City kiválósága a találatok több mint feléből aktívan kivette a részét. Az országban nagyságrendileg 320 ezer ember él, a lakosság számát tekintve Izland a legkisebb állam, amely valaha kiharcolta az Eb-részvételt.

A csapategységben rejlik az izlandiak ereje
A csapategységben rejlik az izlandiak ereje

ERŐSSÉGEK
A csapategység.
Az izlandi válogatottnak nincsenek klasszis játékosai, sőt legismertebb tagja, Eidur Gudjohnsen már a 38. életévét tapossa, ám az ország labdarúgása az utóbbi években olyan mértékű fejlődésen ment keresztül, hogy felelőtlenség lenne egy kézlegyintéssel elintézni a csapatot. Nem beszélve arról, hogy annak az együttesnek, amely kétszer is kapott gól nélkül verte meg a hollandokat, továbbá a törököket is megelőzte a selejtezőcsoportban, a magyar, a portugál és az osztrák válogatottól sem kell tartania.

GYENGESÉGEK
A csapat az előkészületi találkozókon egyáltalán nem teljesített jól az elmúlt fél évben.
Az izlandi válogatott a legutóbbi kilenc mérkőzéséből hatot elveszített, csak a finneket, a görögöket és a liechtensteinieket győzte le. Az elveszített meccsek többségén az európai topligákban szereplő játékosok nem léphettek pályára, ami azt bizonyítja, hogy az izlandiak könnyen sebezhetővé válnak, ha nem a legjobb összeállításukban lépnek pályára. Sérülések és eltiltások esetén gondban lehet a Lars Lagerbäck, Heimir Hallgrímsson kapitánypáros.

KAPITÁNY(OK)
A svéd válogatott szövetségi kapitányaként 2000 és 2009 között dolgozó Lars Lagerbäck a nigériai nemzeti együttes kispadján is ült, mielőtt 2011-ben átvette az izlandi csapat irányítását. A rutinos szakember nem állt távol attól, hogy 2013-ban kivezesse Izlandot a világbajnokságra, de a horvátok elleni pótselejtezőn 2–0-s összesítéssel alulmaradt a gárda. Ezt követően csatlakozott hozzá szövetségi kapitányként Heimir Hallgrímsson, aki addig másodedzőként segítette a munkáját. Az izlandi sportági szövetség terve bevált, a két tréner jól megérti egymást, amiből a csapat és a szurkolók profitáltak a legtöbbet. Az Európa-bajnokság után Lagerbäck visszavonul, Hallgrímsson egyedül folytatja a munkát.

IZLAND

A kvalifikáció dátuma: 2015. szeptember 6.

Európa-bajnoki szereplések száma:

Legjobb eredménye:

KULCSEMBER
A Swansea City tizenegymillió euróra taksált támadó középpályása, Gylfi Sigurdsson. A 26 esztendős futballista ebben az idényben csak két Premier League-mérkőzést hagyott ki, 36 találkozón 11 gól és két gólpassz fűződik a neve mellé. Korábban játszott a Readingben, a Hoffenheimben és a Tottenhamben is, míg az izlandi válogatottban eddig 38-szor lépett pályára. Rúgótechnikája átlag feletti, szabadrúgásai, szögletei és távoli lövései is nagyon veszélyesek.

LEHETSÉGES FELFEDEZETT
A 27 esztendős Alfred Finnbogasonra hívnánk fel a figyelmet, aki a 2013–2014-es idényben holland gólkirály lett a Heerenveen játékosaként, majd megvásárolta a Real Sociedad, de a baszk csapatnál nem találta meg a számításait. A spanyolok előbb az Olympiakosznak, aztán az Augsburgnak adták kölcsön, a német együttesben pedig magára talált, hiszen a tavasszal 14 meccsen hét gólt szerzett – a Bundesligában szereplő alakulat végleg meg is vásárolta.

Dzsudzsák Balázs távoli lövéseiben és szabadrúgásaiban bízhatnak a magyar szurkolók (Fotó: NS-archív/Korponai Tamás)
Dzsudzsák Balázs távoli lövéseiben és szabadrúgásaiban bízhatnak a magyar szurkolók (Fotó: NS-archív/Korponai Tamás)

MAGYARORSZÁG

Csoport- és csapatbemutatónk utolsó, 24. együtteséhez érkeztünk, amely nem a holland, a görög vagy a szerb válogatott, hanem a magyar! (Milyen jólesik ezt leírni…) Harminc év után először vehetünk részt nagy világversenyen, Európa-bajnokságon 1972 óta nem jártunk. A mieink – még Pintér Attilával a kispadon – az északírektől elszenvedett 2–1-es vereséggel kezdték a selejtezősorozatot, utána azonban Dárdai Pál vette át az irányítást, aki öt mérkőzésen 11 pontot szerzett a csapattal. A missziót, vagyis az Európa-bajnoki szereplés kiharcolását Bernd Storckkal sikerült teljesíteni, a német szakember egy győzelmet, két döntetlent és egy vereséget tudott felmutatni magyar szövetségi kapitányként, mielőtt kettős győzelemmel felülmúltuk a norvégokat a pótselejtezőn. A magyar csapat azóta három felkészülési meccset játszott, egyet sem nyert meg, de a horvátok (1–1), az elefántcsontpartiak (0–0) és a németek (0–2) ellen sem számított esélyesnek.

Így állhat fel a magyar válogatott Ausztria ellen
Így állhat fel a magyar válogatott Ausztria ellen

ERŐSSÉGEK
Hosszú idő után először mondható el a magyar válogatottról, hogy stabil a védekezése. Dárdai Pált illeti a dicséret, aki felismerte, a mieink kerete sajnos jelenleg nem alkalmas arra, hogy bátor támadófutballt játsszon, mert azt a védekezés sínyli meg. Sokkal inkább célravezető, ha a szervezett, zárt védekezésre helyezzük a hangsúlyt, és kontratámadásokból, valamint rögzített játékhelyzetekből próbálunk meg veszélyt jelenteni az ellenfelek kapujára.

Bernd Storck is hasonlóképpen gondolkodik, ő azonban egyszer kipróbálta, mi történik akkor, ha a támadófutballt részesítjük előnyben. Az eredmény: háromszor is bevettük a görögök kapuját, de kaptunk négyet. A masszív védekezés és az eredményes, látványos támadójáték egyszerre (egyelőre) nem működik.

GYENGESÉGEK
Az előző okfejtést folytatva, illetve abból fakadóan, a támadójáték. A mieink a selejtezők során tíz mérkőzésen csak 11 gólt szereztek, ezek közül hármat Feröer ellen, hármat pedig Görögországban, amikor belementek a nyílt sisakos küzdelembe. A kvalifikációs sorozatban két-két találattal Böde Dániel és Németh Krisztián bizonyult a magyar csapat legeredményesebb játékosának – előbbi támadó a Groupama Arénában Feröer ellen, utóbbi idegenben a görögök ellen duplázott. Tegyük a szívünkre a kezünket: a jelenkor magyar válogatottja nem a lehengerlő támadójátékáról híres, de nem is ezért szeretjük.

KAPITÁNY
Az 53 esztendős Bernd Storck 2015 óta áll az MLSZ alkalmazásában. Sportigazgatóként kezdte a munkát – ezt a pozíciót jelenleg is betölti –, aztán az U20-as nemzeti csapat szövetségi edzőjeként dolgozott, majd tavaly nyáron átvette az A-válogatott irányítását. A szurkolók egy része kétkedve fogadta a kinevezését, de a válogatott élén elért eredményeivel elnyerte a drukkerek szimpátiáját. A Kazahsztánban és Görögországban több évet eltöltő Storck volt az, aki a Hertha megfigyelőjeként 1996-ban kiszúrta Dárdai Pált egy utánpótlás-válogatott mérkőzésen, majd javasolta a szerződtetését is főnökének, Jürgen Röbernek.

KULCSEMBER
Szakítva a „hagyománnyal” nem Dzsudzsák Balázst emelnénk ki, hanem Kleinheisler Lászlót. A 22 esztendős középpályást Storck hívta be először a válogatottba, amelyben első mérkőzésén, a norvégok elleni idegenbeli pótselejtezőn győztes gólt szerzett. A „magyar Paul Scholes” azóta további négy alkalommal öltötte magára a címeres mezt, s bár a második találatára egyelőre várni kell, minden előkészületi mérkőzésen a magyar csapat egyik legjobbjának bizonyult. Amellett, hogy robbanékony és képzett játékos, jó értelemben vett agresszió jellemzi a játékát, ami egyet jelent azzal, hogy nagyon kellemetlen ellenfél. A téli átigazolási időszakban szerződtette a Werder Bremen, ám a Bundesligában a tavasszal csak 190 percet töltött a pályán.

MAGYARORSZÁG

A kvalifikáció dátuma: 2015. november 15.

Európa-bajnoki szereplések száma: 2 (1964, 1972)

Legjobb eredménye: bronzérem (1964)

LEHETSÉGES FELFEDEZETT
Nagy Ádámot
a magyar futball már felfedezte, most Európán a sor. A Ferencváros húszesztendős középpályása irtózatos mennyiségű mezőnymunkát végez, és mivel a nagypályás labdarúgás mellett korábban versenyszerűen űzte a futsalt is, a labdával sem bánik ügyetlenül. Fiatal játékos lévén sokat kell még fejlődnie, főleg fizikailag és a támadójátékban, de ha valakiben megvan a potenciál, hogy nemzetközileg is elismert futballista váljon belőle, akkor az ő. Tavasszal a Chelsea, a Liverpool és a Freiburg érdeklődéséről lehetett hallani, az Európa-bajnokság után megsokszorozódhat a kérők száma.

Szurkolj élőben az Eb-n!www.pegazus.hu

♦ AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG, A MENETREND

2016. június 10. – 2016. július 10.
A 24 csapatot 6 négyes csoportba osztották. A csoportok első két helyezettje és a négy legjobb harmadik helyezett továbbjut a nyolcaddöntőbe. A nyolcaddöntőtől egyenes kieséses rendszerben zajlik a torna, a harmadik helyért nem rendeznek mérkőzést.

AZ EB-CSOPORTOK
A-CSOPORT:
Franciaország, Albánia, Románia, Svájc
B-CSOPORT: Anglia, Wales, Szlovákia, Oroszország
C-CSOPORT:
Németország, Észak-Írország, Lengyelország, Ukrajna
D-CSOPORT:
Spanyolország, Törökország, Csehország, Horvátország
E-CSOPORT:
Belgium, Írország, Svédország, Olaszország
F-CSOPORT:
Portugália, Izland, MAGYARORSZÁG, Ausztria

EURO 2016, A TELJES MENETREND
A-CSOPORT
Június 10. 21.00 Franciaország–Románia Saint-Denis, Stade de France
Június 11. 15.00 Albánia–Svájc Lens, Stade Bollaert-Delelis
Június 15. 18.00 Románia–Svájc Párizs, Parc des Princes
Június 15. 21.00 Franciaország–Albánia Marseille, Stade Vélodrome
Június 19. 21.00 Románia–Albánia Lyon, Stade des Lumières
Június 19. 21.00 Svájc–Franciaország Lille, Stade Pierre-Mauroy
B-CSOPORT
Június 11. 18.00 Wales–Szlovákia
Bordeaux, Matmut Atlantique
Június 11. 21.00 Anglia–Oroszország Marseille, Stade Vélodrome
Június 15. 15.00 Oroszország–Szlovákia
Lille, Stade Pierre-Mauroy
Június 16. 15.00 Anglia–Wales Lens, Stade Bollaert-Delelis
Június 20. 21.00 Oroszország–Wales Toulouse, Városi Stadion
Június 20. 21.00 Szlovákia–Anglia Saint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
C-CSOPORT
Június 12. 18.00 Lengyelország–Észak-Írország
Nizza, Allianz Riviera
Június 12. 21.00 Németország–Ukrajna Lille, Stade Pierre-Mauroy
Június 16. 18.00 Ukrajna–Észak-Írország
Lyon, Stade des Lumières
Június 16. 21.00 Németország–Lengyelország Saint-Denis, Stade de France
Június 21. 18.00 Ukrajna–Lengyelország Marseille, Stade Vélodrome
Június 21. 18.00 Észak-Írország–Németország Párizs, Parc des Princes
D-CSOPORT
Június 12. 15.00 Törökország–Horvátország
Párizs, Parc des Princes
Június 13. 15.00 Spanyolország–Csehország
Toulouse, Városi Stadion
Június 17. 18.00 Csehország–Horvátország
Saint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
Június 17. 21.00 Spanyolország–Törökország Nizza, Allianz Riviera
Június 21. 21.00 Csehország–Törökország Lens, Stade Bollaert-Delelis
Június 21. 21.00 Horvátország–Spanyolország Bordeaux, Matmut Atlantique
E-CSOPORT
Június 13. 18.00 Írország–Svédország Saint-Denis, Stade de France
Június 13. 21.00 Belgium–Olaszország Lyon, Stade des Lumières
Június 17. 15.00 Olaszország–Svédország Toulouse, Városi Stadion
Június 18. 15.00 Belgium–Írország Bordeaux, Matmut Atlantique
Június 22. 21.00 Olaszország–Írország Lille, Stade Pierre-Mauroy
Június 22. 21.00 Svédország–Belgium Nizza, Allianz Riviera
F-CSOPORT
Június 14. 18.00 Ausztria–MAGYARORSZÁG Bordeaux, Matmut Atlantique
Június 14. 21.00 Portugália–Izland Saint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
Június 18. 18.00 Izland–MAGYARORSZÁG Marseille, Stade Vélodrome
Június 18. 21.00 Portugália–Ausztria Párizs, Parc des Princes
Június 22. 18.00 Izland–Ausztria Saint-Denis, Stade de France
Június 22. 18.00 MAGYARORSZÁG–Portugália Lyon, Stade des Lumières
NYOLCADDÖNTŐ
Június 25. 15.00 A2–C2 Saint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
Június 25. 18.00 B1–A/C/D3 Párizs, Parc des Princes
Június 25. 21.00 D1–B/E/F3 Lens, Stade Bollaert-Delelis
Június 26. 15.00 A1–C/D/E3 Lyon, Stade des Lumières
Június 26. 18.00 C1–A/B/F/3 Lille, Stade Pierre-Mauroy
Június 26. 21.00 F1–E2 Toulouse, Városi Stadion
Június 27. 18.00 E1–D2 Saint-Denis, Stade de France
Június 27. 21.00 B2–F2 Nizza, Allianz Riviera
NEGYEDDÖNTŐ
Június 30. 21.00 A2/C2–D1/BEF3 Marseille, Stade Vélodrome
Július 1. 21.00 B1/ACD3–F1/E2 Lille, Stade Pierre-Mauroy
Július 2. 21.00 C1/ABF3–E1/D2 Bordeaux, Matmut Atlantique
Július 3. 21.00 A1/CDE3–B2/F2 Saint-Denis, Stade de France
ELŐDÖNTŐ
Július 6. 21.00 1. negyeddöntő győztese–
2. negyeddöntő győztese
Lyon, Stade des Lumières
Július 7. 21.00 3. negyeddöntő győztese–
4. negyeddöntő győztese
Marseille, Stade Vélodrome
DÖNTŐ
Július 10. 21.00 1. elődöntő győztese–
2. elődöntő győztese
Saint-Denis, Stade de France

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik