Eb 2016: eltilthatják a mieink elleni meccstől Arnautovicot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.06. 09:29
null
Addig minden rendben volt, míg Marko Arnautovic (jobbra) a labdával törődött (Fotó: AFP)
Ausztriában egyelőre megoszlanak a vélemények arról, hogy az ellenfele irányába köpő válogatott labdarúgó, a kulcsemberek közé számító Marko Arnautovic eltiltást kaphat-e szombati sportszerűtlenségéért, azaz kénytelen lesz-e kihagyni a mieink elleni Eb-csoportmeccset.

Mint beszámoltunk róla, az Ausztria–Hollandia felkészülési mérkőzésről (0–2) nyilvánosságra került egy videó, amelynek tanúsága szerint egy ütközés után Marko Arnautovic a hollandok húszéves hátvédje, Kenny Tete felé köpött.

A mérkőzés játékvezetője, a spanyol Alberto Undiano Mallenco nem adott lapot Arnautovicnak, de figyelmeztette – a kérdés csak az, hogy miért. A kialakuló lökdösődésért vagy – ha látta – a köpésért?

A bizakodóbb osztrák hangok szerint a játékvezető észlelte a köpést, és azt is, hogy az nem találta el az ellenfelet – utóbbit Tete is megerősítette –, vagyis nem ítélte kirívóan súlyosnak az incidenst. Ebben az esetben – vélik – nem kell tartaniuk az UEFA utólagos szankciójától.

„Egy szó sem igaz abból, hogy bárkit is leköptem volna – jelentette ki Arnautovic. – Szó sincs ilyesmiről, erről mindenki meggyőződhet, ha megnézi a felvételt, amely önmagáért beszél.”

„Nagyszerű csatát vívtunk a találkozón, ami része ennek a csodálatos sportágnak – mondta a mérkőzés után Tete, aki kicsit másképp emlékszik a történtekre. – Nagyszerű játékos, de ezen az estén nem tudott túljárni az eszemen. Kemény fickó, amivel nincs gond, de mindennek van határa, márpedig a köpés túlmegy rajta. Még szerencse, hogy nem talált el.”

Mint ismert, Ausztria a mieink ellen játssza első mérkőzését a franciaországi Európa-bajnokságon (június 14.)

A köpési kísérlet

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik