Az angol válogatott Európa egyetlen csapata, amely…

Murányi DomonkosMurányi Domonkos
Vágólapra másolva!
2016.05.19. 20:30
null
A 197 centiméter magas Artyom Dzjuba a selejtezősorozatban nyolc góllal segítette az oroszokat
Kevesebb mint egy hónap múlva kezdetét veszi a 2016-os Európa-bajnokság Franciaországban. Az A-csoport résztvevőivel már megismerkedhettünk, most következzen a B jelű négyes, amelyben Anglia mellett Oroszország, Wales és Szlovákia küzd meg a továbbjutásért. Hogyan jutottak el a csapatok az Eb-ig? Kik lehetnek a kulcsemberek és a lehetséges felfedezettek? Mik a válogatottak erősségei és gyengeségei? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ a B-csoport beharangozójában!


OROSZORSZÁG

Ha Fabio Capello szövetségi kapitányt a selejtezősorozat közben nem váltja le az Orosz Labdarúgó-szövetség (RFU), elképzelhető, hogy a 2008-as elődöntős ki sem jutott volna az Európa-bajnokságra. A csapat az első hat mérkőzéséből csak kettőt nyert meg, és a második helyezett svédektől négy ponttal elmaradva a csoport harmadik helyén állt. Az RFU vezetősége ezek után úgy döntött, hogy a várakozáson aluli szereplés miatt az olasz szakember helyett a CSZKA Moszkva vezetőedzőjére, Leonyid Szluckijra bízza a nemzeti együttes irányítását, ami nyerő húzásnak bizonyult, hiszen a 45 esztendős tréner vezetésével az oroszok a kvalifikációs sorozatból hátralévő négy meccsüket megnyerték, és Zlatan Ibrahimovicékat megelőzve feljöttek az Eb-részvételt érő második pozícióba – az osztrákok utolérésére viszont nem volt esélyük.

Így állhatnak fel az oroszok
Így állhatnak fel az oroszok

ERŐSSÉGEK
Ami az orosz válogatott erőssége, éppen az lehet a gyenge pontja is. Először közelítsük meg a pozitív oldaláról, mire gondolunk. A kapuban Igor Akinfejev, míg a védelemben Vaszilij és Alekszej Berezuckij, valamint Szergej Ignasevics személyében tapasztalt, több nagy csatát megélt játékosok kaphatnak szerepet. A rutinos hátvédekkel felálló együttes a selejtezősorozatban mindössze öt gólt kapott, két meccsenként átlagosan egyet.

A gólokat a szurkolók elsősorban Alekszandr Kerzsakovtól, a Szovjetunió feloszlását követő időszak legeredményesebb orosz játékosától, valamint Artyom Dzjubától, a selejtezősorozatban összesen nyolc találatot jegyző Zenit-csatártól várják. Ha nekik nem jönne ki a lépés, a drukkerek még mindig bízhatnak Alekszandr Kokorinban, Alan Dzagojevben és Oleg Satovban, akik jobb napjaikon szintén valós gólveszélyt jelentenek.

GYENGESÉGEK
Kanyarodjunk vissza a védelemhez. Az imént elismerő hangon szóltunk róla, hogy az oroszok a selejtezők során csak öt gólt kaptak, ami másodszor végiggondolva is jól hangzik, de egy percig se feledjük, hogy mely csapatok voltak a csoportellenfelek. Lássuk be, Montenegró, Liechtenstein és Moldova társaságában nem olyan nagy fegyvertény kiharcolni az Eb-részvétel jogát, igaz, utóbbi együttes a négy góljából kettőt éppen az oroszok ellen szerzett.

Az Eb-n arra a kérdésre is választ kapunk, hogy a 33 esztendős Berezuckij fivérek, valamint a 36 éves Ignasevics hogyan boldogul, amikor mozgékony, fürge, robbanékony támadókkal kerül szembe. Az angolok, a walesiek és a szlovákok keretében is van olyan játékos, aki a földön könnyedén megverheti a robusztus orosz védőket.

KAPITÁNY
A 2013–2014-es szezonban az orosz bajnokság legjobb edzőjének megválasztott Leonyid Szluckij az utóbbi hónapokban párhuzamosan irányítja a válogatottat és a CSZKA Moszkvát. A fővárosi csapat vezetőedzőjeként 2009 óta dolgozik, a bajnokságot, a kupát és a hazai Szuperkupát is kétszer nyerte meg az együttessel, de a Premjer-Ligában hamarosan harmadszor is a csúcsra érhet, hiszen az utolsó fordulót megelőzően a CSZKA két ponttal vezeti a tabellát a Rosztov előtt. A nemzeti együttes keretéből Akinfejev, a két Berezuckij, Ignasevics, Dzagojev és Roman Sirokov is napi kapcsolatban áll a szakemberrel, amit a válogatott Franciaországban kamatoztathat.

OROSZORSZÁG

A kvalifikáció dátuma: 2015. október 12.

Európa-bajnoki szereplések száma: 4 (1996, 2004, 2008, 2012)

Legjobb eredménye: elődöntő (2008)


KULCSEMBER
Nem könnyű megjósolni, ki lehet a vezér, de az biztos, hogy az oroszoknak szükségük lesz kiemelkedő egyéni teljesítmény(ek)re ahhoz, hogy maradandót alkossanak az Eb-n. A játékosok kvalitásaiból kiindulva Kokorin, Dzjuba, esetleg Dzagojev lehet(nek) a szbornaja húzóembere(i).

(Cikkünk megjelenése után néhány nappal Alan Dzagojev lába eltört a CSZKA Moszkva szezonbeli utolsó bajnoki mérkőzésén, ezért lemarad az Eb-ről. Leonyid Szluckij szövetségi kapitány az FK Krasznodar játékosát, Dmitrij Torbinszkijt hívta be a keretbe Dzagojev helyett. Az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési meccsen pedig Igor Gyenyiszov is megsérült, így ő sem lehet ott a tornán.)

LEHETSÉGES FELFEDEZETT
A CSZKA Moszkvát erősítő 19 esztendős Alekszandr Golovin ebben a szezonban eddig 22 tétmérkőzésen lépett pályára klubcsapatában, és három gólt szerzett. A középpálya több pontján is bevethető tehetség a címeres mezben három fellépésén kétszer volt eredményes – nem indult tehát rosszul a válogatottbeli karrierje.

Gareth Bale és Aaron Ramsey teljesítménye alapjaiban határozza meg a walesi válogatott támadójátékát
Gareth Bale és Aaron Ramsey teljesítménye alapjaiban határozza meg a walesi válogatott támadójátékát

WALES

Amikor a walesi válogatottra gondolunk, a futballt kedvelő embereknek két labdarúgó jut eszébe, Gareth Bale és Aaron Ramsey. A Real Madrid és az Arsenal kiválósága egyértelműen hazája nemzeti csapatának két kulcsembere – a selejtezősorozatban a 11 szerzett gólból kilenc kettejük nevéhez fűződik –, de egységes védekezés és megfelelő minőségű csapatjáték hiányában az ő klasszisuk kevés lett volna ahhoz, hogy a szigetországi válogatott története során először kijusson az Európa-bajnokságra. Chris Coleman együttese a kvalifikációs sorozat első hét meccsén a megszerezhető 21 pontból 17-et begyűjtött, és bár az utolsó három körben becsúszott egy újabb döntetlen, valamint egy vereség is, az Eb-részvétel már az Andorra felett aratott 2–0-s győzelem előtt biztossá vált.

Nem sok csapat alkalmazza azt a felállást, amit a walesiek
Nem sok csapat alkalmazza azt a felállást, amit a walesiek

ERŐSSÉGEK
A selejtezősorozatban a tizenegy mérkőzésen kapott négy gól önmagáért beszél. Chris Coleman munkássága emlékeztet bennünket Dárdai Páléra, aki felismerte, hogy hazája nemzeti csapatának játékosállománya nem alkalmas arra, hogy az együttes nyílt támadófutballt játsszon, a kontrákkal azonban gondot okozhat az ellenfeleknek. Arra tehát ne számítsunk, hogy a walesiek a kapujuk elé szegezik a riválisokat, a stabil, megbízható lábakon álló védekezés azonban garantált. Az angolok és az oroszok ellen a gyors ellencsapásokra alapuló játék működhet, a szlovákok ellen viszont muszáj lesz kezdeményezni.

GYENGESÉGEK
Az egyik a nagy tornákon megszerzett tapasztalat hiánya, lévén, a walesiek az 1958-as világbajnokság óta először jutottak ki világeseményre. A másik: talány, hogy ki szerez gólt, ha Gareth Bale-nek nem megy a játék. A villámgyors szélső az Eb-re vezető úton a walesiek tizenegy találatából hetet vállalt magára, továbbá kettőt előkészített, vagyis a gólok csaknem 82 százalékának aktív részese volt. Ha őt sikerülne kikapcsolni az ellenfeleknek – ami 90 percen keresztül nem könnyű feladat –, akkor a walesieket gyakorlatilag teljesen ártalmatlanná tudnák tenni. Legalábbis a statisztikák erről árulkodnak. Nincs gólvágó csatár, a szurkolók Bale-től és Ramseytől várják a csodát.

KAPITÁNY
A menedzseri pályafutását nagyon fiatalon, 33 éves korában elkezdő Chris Coleman 2003 és 2007 között a Fulhamet irányította, majd a Real Sociedad, a Coventry City és a ciprusi AEL kispadján is ült, mielőtt 2012 januárjában kinevezték a válogatott szövetségi kapitányának. A még mindig csak 45 esztendős szakember korántsem volt irigylésre méltó helyzetben, hiszen Gary Speed halála után került a nemzeti csapat élére, és kezdetben nem is tudott jó eredményeket elérni az együttessel. Coleman irányításával a walesiek az első hét hivatalos meccsükből hatot elveszítettek, ezek után azonban szebb idők következtek, 2013 és 2015 októbere között csak egy mérkőzésen kapott ki a csapat. Úgy tűnik tehát, hogy Coleman és a játékosok egymásra találtak, az Eb jó értékmérő lesz abból a szempontból, hogy hol tart most a walesi válogatott.

WALES

A kvalifikáció dátuma: 2015. október 10.

Európa-bajnoki szereplések száma:

Legjobb eredménye:

KULCSEMBER
Gareth Bale
és Aaron Ramsey, nem is lehet vitás. A Real Madrid klasszisa játszott már néhányszor nyomás alatt pályafutása során, tehát nem valószínű, hogy a vállára nehezedő teher miatt görcsössé válna a játéka, azzal ugyanakkor számolnia kell, hogy ha a csapat csalódást keltően szerepel, ő lesz az első, akit felelősségre vonnak.

LEHETSÉGES FELFEDEZETT
Amilyen egyértelmű választ lehet adni arra a kérdésre, hogy ki lesz a kulcsember, annyira nehéz megjósolni a lehetséges felfedezettet. A selejtezősorozatban Bale-en és Ramseyn kívül nincs még egy olyan játékos, akire felfigyeltek volna a szakemberek, és az sem mellékes, hogy a keretet főképp húszas éveinek közepén – vagy már azon is túl járó – futballisták alkotják, tehát kimondottan fiatal, áttörés előtt álló játékos nincs a keretben.

Egy jó formában lévő Marek Hamsíkra nagy szükségük lesz a szlovákoknak
Egy jó formában lévő Marek Hamsíkra nagy szükségük lesz a szlovákoknak

SZLOVÁKIA

A szlovák válogatott minden várakozást felülmúlva kezdte meg a selejtezősorozatot, hiszen az első négy mérkőzésén három idegenbeli győzelmet aratott, míg hazai pályán megverte a címvédő spanyolokat, majd saját közönsége előtt Luxemburgot és Macedóniát is két vállra fektette, így hat meccs után 18 ponttal állt. Ezek után visszaesett a csapat teljesítménye, sorozatban három mérkőzésen nem szerzett gólt és elszenvedett két vereséget, de Luxemburgban az utolsó körben érvényesítette a papírformát, ezzel az ukránokat megelőzve biztossá tette a második helyét. A szlovákok történetük eddigi legnagyobb sikerüket érték el a földrészen, az első Európa-bajnoki szereplésükre készülhetnek. A keretnek tagja a Ferencváros támadója, a 33 esztendős Stanislav Sesták is, aki a kvalifikációs sorozatban három mérkőzésen összesen 56 percet töltött a pályán, és egy gólt szerzett.

A szlovákok 4–2–3–1-es hadrendje borítékolhatónak tűnik
A szlovákok 4–2–3–1-es hadrendje borítékolhatónak tűnik

ERŐSSÉGEK
A szlovák válogatott gerincét alkotó játékosok az ideális életkorban vannak ahhoz, hogy világeseményen kimagaslót alkossanak. A védők közül Martin Skrtel 31 éves, a 34 esztendős Ján Duricának nagy tornán valószínűleg Franciaországban juthat utoljára fontos szerep, Miroslav Stoch és Vladimír Weiss 26, Marek Hamsík 28, míg Juraj Kucka 29 esztendős. Tapasztalatból tehát nincs hiány, a csapat ráadásul erőt meríthet a 2010-es világbajnokságból, amelyen az olaszokat legyőzve bejutott a legjobb tizenhat közé. Annak a csapatnak a magja még mindig együtt van. Erőssége lehet még a szlovák együttesnek, hogy nincs veszítenivalója, és duzzad az önbizalomtól.

GYENGESÉGEK
Rövid a kispad. A szakértői vélemények szerint Ján Kozák szövetségi kapitánynak főhet a feje, ha sérülések és eltiltások nehezítik a dolgát, valamint a mérkőzések hajrájában nem tud becserélni olyan játékost a kispadról, aki kihasználná, hogy fárad az ellenfél. A helyiek úgy vélik, reális cél a szlovák együttes számára a csoportból való továbbjutás, de ez csak akkor sikerülhet, ha Kozáknak minél kevesebbet kell változtatnia a legerősebb összetételű csapatán.

KAPITÁNY
Az Európa-bajnokságon részt vevő válogatottak szövetségi kapitányai közül Ján Kozák az egyik, aki elmondhatja magáról, hogy játékosként is maradandót alkotott. A csehszlovák nemzeti együttes színeiben pályára lépett az 1980-as Eb-n és az 1982-es vb-n, a címeres mezben 55 fellépésén kilenc gólt szerzett. A két világesemény közötti évben megválasztották az ország legjobb futballistájának. Edzőként az 1. FC Kosicével kétszer nyerte meg a bajnokságot, míg az együttes jogutódjával, az MFK Kosicével hét évvel ezelőtt elhódította a Szlovák Kupát. A válogatottat 2013 júliusától irányítja, és történelmet írt azzal, hogy kivezette a csapatot az idei kontinenstornára.

SZLOVÁKIA

A kvalifikáció dátuma: 2015. október 12.

Európa-bajnoki szereplések száma:
Legjobb eredménye:

KULCSEMBER
A szlovák válogatott játékát nagyban meghatározza Martin Skrtel, Marek Hamsík és Vladimír Weiss teljesítménye, rájuk kulcsszerep hárulhat, de a Milant erősítő Juraj Kucka is sokat lendíthet a csapaton.

LEHETSÉGES FELFEDEZETT
A szakemberek éppen az ilyen típusú játékosokat hiányolják az együttesből, a kerettagok többsége már megmutatta, hogy mire képes. Németh Krisztián csapattársa, a katari al-Garafa alkalmazásában álló Vladimír Weiss huszonhat évesen még egyszer talán felhívhatja magára az európai topligákban szereplő egyesületek figyelmét.

Harry Kane, Jamie Vardy és Dele Alli is remek szezonnal a háta mögött készülhet az Eb-re (Fotók: AFP)
Harry Kane, Jamie Vardy és Dele Alli is remek szezonnal a háta mögött készülhet az Eb-re (Fotók: AFP)

ANGLIA

Az angol válogatott makulátlan teljesítménnyel, már tavaly szeptemberben kijutott az Európa-bajnokságra, amelynek selejtezőjében tíz mérkőzésen tíz győzelmet aratott. A csapat 31 gólt szerzett és csak hármat kapott, plusz 28-as gólkülönbsége a legjobb a vonatkozó rangsorban. A góltermésből Wayne Rooney hét, Danny Welbeck hat találattal vette ki a részét, de az Arsenal támadója súlyos sérülése miatt biztosan lemarad a kontinenstoráról. A 2014-es világbajnokság után Frank Lampard és Steven Gerrard is visszavonult a válogatottól, és bár a szigetországban hosszú ideig aggódtak, hogy a legendás játékosokat nem tudják pótolni, úgy tűnik, ezek a félelmek nem igazolódnak be. Az angol válogatott Európa egyetlen csapata, amely a vb-t már megnyerte, az Eb-t viszont még egyszer sem. Az előttünk álló nyáron ezen mindenképpen változtatnának Rooneyék, akiknek a mutatott forma alapján van is esélyük felérni a csúcsra.

Roy Hodgson a bőség zavarával küzdhet, ez csak az egyik lehetséges összeállítás a sok közül
Roy Hodgson a bőség zavarával küzdhet, ez csak az egyik lehetséges összeállítás a sok közül

ERŐSSÉGEK
Az Eb-re készülő 26 fős angol keretben több olyan játékos is helyet kapott, aki nemcsak hosszú távon lehet a válogatott meghatározó tagja, hanem már napjainkban is alapembernek számít. A mögöttünk hagyott szezonban többször is bizonyító fiatalok közül Dele Alli 20, John Stones és Raheem Sterling 21, míg Ross Barkley, Eric Dier és Harry Kane 22 éves, tehát az angol válogatott szimpatizánsainak egyáltalán nem kell idegeskedniük a jövő miatt. És akkor a rutinosabb futballistákról, mint Daniel Sturridge-ról, Wayne Rooneyról, James Milnerről, Gary Cahillről és az élete legjobb szezonját teljesítő Jamie Vardyról még nem is beszéltünk…

GYENGESÉGEK
Az angol válogatott nem egyszer várta már biztató előjelekkel, klasszis játékosokkal az aktuális világeseményt, az áttörés mégis elmaradt. A tavaly ősszel és idén tavasszal mutatott teljesítmény után joggal dörzsölhetik a tenyerüket a drukkerek, de jobb óvatosnak lenni, és két lábbal a földön maradni. A példa az orrunk előtt hever: márciusban az angolok kétgólos hátrányból felállva 3–2-re megverték a németeket Berlinben, aztán három nappal később kikaptak hazai pályán az Eb-ről lemaradó hollandoktól. Persze lehet azt mondani, hogy a „háromoroszlánosok” a két meccsen nem ugyanabban az összeállításban szerepeltek, de ettől még kaptak egy észhez térítő pofont.

KAPITÁNY
A szövetségi kapitányi teendőket 2012. május elsejétől Roy Hodgson látja el, aki a harmadik világeseményére készül a nemzeti csapattal. A legutóbbi Eb-n a negyeddöntő, míg a 2014-es vb-n a csoportkör jelentette a végállomást az angoloknak, tehát van min javítani. A 68 esztendős szakember korábban irányította a svájci, az egyesült arab emírségekbeli és a finn válogatottat, valamint ült a Liverpool kispadján is, de a legnagyobb sikereit az Inter és kiváltképp a Fulham trénereként érte el, mindkét csapatot az UEFA-kupa, illetve annak utódja, az Európa-liga döntőjébe vezette. A londoni csapatnál 2008 és 2010 között Gera Zoltán edzője volt, utolsó évében a Premier League menedzserei megválasztották a szezon legjobb edzőjének. A válogatottnál azonban egyelőre elkerülték a sikerek.

ANGLIA

A kvalifikáció dátuma: 2015. szeptember 5.

Európa-bajnoki szereplések száma: 8 (1968, 1980, 1988, 1992, 1996, 2000, 2004, 2012)
Legjobb eredménye: elődöntő (1968, 1996)

KULCSEMBER
Harry Kane
és Jamie Vardy. Mondhatnánk természetesen Wayne Rooneyt is, de a Tottenham és a Leicester City csatára olyan kiváló formában futballozott az idényben, hogy nem hatna a meglepetés erejével, ha a válogatottat is a hátukra kapnák, és góljaikkal, gólpasszaikkal a csúcsra – de legalábbis annak közelébe – repítenék.

LEHETSÉGES FELFEDEZETT
A Tottenham két ifjú középpályása, Dele Alli és Eric Dier, illetve az Evertonban az utóbbi időben kissé elszürkülő Ross Barkley. A Spurs tehetségeire fiatal koruk ellenére kulcsszerep hárulhat az Eb-n, és a liverpooli középpályásban is megvan a potenciál, hogy teljesítményével „eladja magát” valamelyik európai topcsapatnak.

♦ AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG, A MENETREND

2016. június 10.–2016. július 10.
A 24 csapatot 6 négyes csoportba osztották. A csoportok első két helyezettje és a négy legjobb harmadik helyezett továbbjut a nyolcaddöntőbe. A nyolcaddöntőtől egyenes kieséses rendszerben zajlik a torna, a harmadik helyért nem rendeznek mérkőzést.

AZ EB-CSOPORTOK
A-CSOPORT:
Franciaország, Albánia, Románia, Svájc
B-CSOPORT: Anglia, Wales, Szlovákia, Oroszország
C-CSOPORT:
Németország, Észak-Írország, Lengyelország, Ukrajna
D-CSOPORT:
Spanyolország, Törökország, Csehország, Horvátország
E-CSOPORT:
Belgium, Írország, Svédország, Olaszország
F-CSOPORT:
Portugália, Izland, MAGYARORSZÁG, Ausztria

EURO 2016, A TELJES MENETREND
A-CSOPORT
Június 10. 21.00 Franciaország–Románia Saint-Denis, Stade de France
Június 11. 15.00 Albánia–Svájc Lens, Stade Bollaert-Delelis
Június 15. 18.00 Románia–Svájc Párizs, Parc des Princes
Június 15. 21.00 Franciaország–Albánia Marseille, Stade Vélodrome
Június 19. 21.00 Románia–Albánia Lyon, Stade des Lumières
Június 19. 21.00 Svájc–Franciaország Lille, Stade Pierre-Mauroy
B-CSOPORT
Június 11. 18.00 Wales–Szlovákia
Bordeaux, Matmut Atlantique
Június 11. 21.00 Anglia–Oroszország Marseille, Stade Vélodrome
Június 15. 15.00 Oroszország–Szlovákia
Lille, Stade Pierre-Mauroy
Június 16. 15.00 Anglia–Wales Lens, Stade Bollaert-Delelis
Június 20. 21.00 Oroszország–Wales Toulouse, Városi Stadion
Június 20. 21.00 Szlovákia–Anglia Saint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
C-CSOPORT
Június 12. 18.00 Lengyelország–Észak-Írország
Nizza, Allianz Riviera
Június 12. 21.00 Németország–Ukrajna Lille, Stade Pierre-Mauroy
Június 16. 18.00 Ukrajna–Észak-Írország
Lyon, Stade des Lumières
Június 16. 21.00 Németország–Lengyelország Saint-Denis, Stade de France
Június 21. 18.00 Ukrajna–Lengyelország Marseille, Stade Vélodrome
Június 21. 18.00 Észak-Írország–Németország Párizs, Parc des Princes
D-CSOPORT
Június 12. 15.00 Törökország–Horvátország
Párizs, Parc des Princes
Június 13. 15.00 Spanyolország–Csehország
Toulouse, Városi Stadion
Június 17. 18.00 Csehország–Horvátország
Saint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
Június 17. 21.00 Spanyolország–Törökország Nizza, Allianz Riviera
Június 21. 21.00 Csehország–Törökország Lens, Stade Bollaert-Delelis
Június 21. 21.00 Horvátország–Spanyolország Bordeaux, Matmut Atlantique
E-CSOPORT
Június 13. 18.00 Írország–Svédország Saint-Denis, Stade de France
Június 13. 21.00 Belgium–Olaszország Lyon, Stade des Lumières
Június 17. 15.00 Olaszország–Svédország Toulouse, Városi Stadion
Június 18. 15.00 Belgium–Írország Bordeaux, Matmut Atlantique
Június 22. 21.00 Olaszország–Írország Lille, Stade Pierre-Mauroy
Június 22. 21.00 Svédország–Belgium Nizza, Allianz Riviera
F-CSOPORT
Június 14. 18.00 Ausztria–MAGYARORSZÁG Bordeaux, Matmut Atlantique
Június 14. 21.00 Portugália–Izland Saint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
Június 18. 18.00 Izland–MAGYARORSZÁG Marseille, Stade Vélodrome
Június 18. 21.00 Portugália–Ausztria Párizs, Parc des Princes
Június 22. 18.00 Izland–Ausztria Saint-Denis, Stade de France
Június 22. 18.00 MAGYARORSZÁG–Portugália Lyon, Stade des Lumières
NYOLCADDÖNTŐ
Június 25. 15.00 A2–C2 Saint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
Június 25. 18.00 B1–A/C/D3 Párizs, Parc des Princes
Június 25. 21.00 D1–B/E/F3 Lens, Stade Bollaert-Delelis
Június 26. 15.00 A1–C/D/E3 Lyon, Stade des Lumières
Június 26. 18.00 C1–A/B/F/3 Lille, Stade Pierre-Mauroy
Június 26. 21.00 F1–E2 Toulouse, Városi Stadion
Június 27. 18.00 E1–D2 Saint-Denis, Stade de France
Június 27. 21.00 B2–F2 Nizza, Allianz Riviera
NEGYEDDÖNTŐ
Június 30. 21.00 A2/C2–D1/BEF3 Marseille, Stade Vélodrome
Július 1. 21.00 B1/ACD3–F1/E2 Lille, Stade Pierre-Mauroy
Július 2. 21.00 C1/ABF3–E1/D2 Bordeaux, Matmut Atlantique
Július 3. 21.00 A1/CDE3–B2/F2 Saint-Denis, Stade de France
ELŐDÖNTŐ
Július 6. 21.00 1. negyeddöntő győztese–
2. negyeddöntő győztese
Lyon, Stade des Lumières
Július 7. 21.00 3. negyeddöntő győztese–
4. negyeddöntő győztese
Marseille, Stade Vélodrome
DÖNTŐ
Július 10. 21.00 1. elődöntő győztese–
2. elődöntő győztese
Saint-Denis, Stade de France

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik