Eb 2016: elvárás a magyarok legyőzése; felfigyeltek Nagy Ádámra

Vágólapra másolva!
2016.05.14. 12:35
null
Az osztrák szakírónak Nagy Ádám játéka tetszett a leginkább (Fotó: Földi D. Attila)
A helyszínen tekintette meg a magyar A-válogatott és az U21-es nemzeti csapat Bad Kleinkirchheim-i felkészülési mérkőzését Philipp Grill, az osztrák Kronen Zeitung újságírója. Magyarország Ausztria ellen játssza első csoportmérkőzését a nyári Európa-bajnokságon, így borítékolható volt, hogy érkeznek megfigyelők az edzőmeccsre.

 

Grillt a mérkőzést követően arról kérdeztük, mit látott a kilencven helyett 84 perces találkozó alatt.

„Ez klasszikus felkészülési mérkőzés volt, számos kulcsjátékos nélkül, ennek ellenére néhány jó teljesítményre felfigyeltem. Elsősorban Nagy Ádám játéka tetszett. Remekül futballozott, látszott, hogy nagy tehetsége a magyar labdarúgásnak” – mondta a mérkőzésről Philipp Grill, aki azért megküzdött a ferencvárosi középpályás nevének kiejtésével.

Nagy Ádám mellett a „régi ismerőst”, Király Gábort és a védelem jobb oldalán szereplő Fiola Attilát emelte ki az osztrák kolléga, akitől megkérdeztük, hogy Ausztriában általánosságban milyen várakozás előzi meg a Magyarország elleni rajtot az F-csoportban.

„Az első meccs mindig különleges, az osztrákoknak és a magyaroknak is rendkívül fontos lenne a jó kezdés a tornán. Számunkra nem lehet más a cél, minthogy három ponttal zárjuk az első mérkőzést, de nincs nyomás az együttesünkön. Úgy vélem, hogy a magyarok is győzelmi reményekkel futnak ki a pályára, ezért is ígérkezik izgalmas kilencven percnek a bordeaux-i találkozó.”

A kvartett erőviszonyait tekintve a portugál és az osztrák együttes némileg kiemelkedik, de Magyarország és Izland is bízhat a jobb szereplésben. Arról is érdeklődtünk, hogy mekkora a nyomás az osztrák együttesen a továbbjutást illetően.

„Nincs egyértelműen kimondva a szurkolók részéről, hogy muszáj, de mindenki úgy gondolja, tovább kell jutni ebből a csoportból. Portugáliával ellentétben Izland és – jelenleg – Magyarország nem nagy név a világ labdarúgásában, ezen a két mérkőzésen a szurkolók elvárják a győzelmet, de mindenki tudja, hogy nagyon nehéz lesz” – mondta Grill, aki szerint Ausztriának abban az esetben is jó esélyei maradnak a továbbjutásra, ha a magyarok ellen nem sikerül három pontot gyűjteni, tekintettel arra, hogy harmadikként is el lehet jutni a kieséses szakaszig.

Ki az a három játékos, akire a leginkább figyelnie kell majd a magyar csapatnak? – tettük fel a kérdést.

„Természetesen David Alaba, a Bayern München kiválósága. Mellette Marko Arnautovicot, a Stoke City támadóját mondanám, ő a legtechnikásabb tagja a keretnek, illetve a mindig gólveszélyes Marc Jankót, az FC Basel csatárát említeném.”

És kitől kell tartania magyar részről az osztrák válogatottnak? Adta magát a kontra.

„Ausztriában is mindenkinek ismerősen cseng a csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs neve, aki rendkívül tapasztalt támadó. A Bundesligában futballozó magyarok, Szalai Ádám és Kleinheisler László neve ugrik még be elsőre, utóbbit még úgy is ide sorolnám, hogy tudtommal nem sok szerepet kap a Werder Bremenben, amelyben több osztrák, köztük a válogatott erőssége, Zlatko Junuzovic is futballozik.”

Végezetül, mi lesz a osztrák–magyar mérkőzés eredménye?

„Egy-nullára nyer Ausztria, ez a tippem” – zárta a rövid beszélgetést a Kronen Zeitung tudósítója.

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI AZ EB-IG
Budapest, március 26.: MAGYARORSZÁG–Horvátország 1–1
Budapest, május 20., 18.00: Magyarország–Elefántcsontpart
Gelsenkirchen, június 4., 18.00: Németország–MAGYARORSZÁG

EURO 2016
AZ F-CSOPORT MENETRENDJE
Június 14.18.00Ausztria–MAGYARORSZÁGBordeaux, Matmut Atlantique
Június 14.21.00Portugália–IzlandSaint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
Június 18.18.00Izland–MAGYARORSZÁGMarseille, Stade Vélodrome
Június 18.21.00Portugália–AusztriaPárizs, Parc des Princes
Június 22.18.00Izland–AusztriaSaint-Denis, Stade de France
Június 22.18.00MAGYARORSZÁG–PortugáliaLyon, Stade des Lumières

Szurkolj élőben az Eb-n! www.pegazus.hu
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik