Eb 2016: „CR-t megállítani? Úgy, ahogy Böde a norvégot…”

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2015.12.18. 09:05
Fiola Attila, a magyar labdarúgó-válogatott és a Puskás Akadémia védője a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, már most gondolkodik azon, hogyan állítja meg Cristiano Ronaldót a jövő nyári Európa-bajnokságon.

– Megálmodta már, miként lehetne megállítani Cristiano Ronaldót?
Ha területet hagyunk neki, akkor sehogy, maximum úgy, ahogy Böde Dániel a norvég srácot… – mosolygott Fiola Attila, a Puskás Akadémia 25 esztendős, 12-szeres válogatott jobb oldali védője.– Megálmodta már, miként lehetne megállítani Cristiano Ronaldót?
Ha területet hagyunk neki, akkor sehogy, maximum úgy, ahogy Böde Dániel a norvég srácot… – mosolygott Fiola Attila, a Puskás Akadémia 25 esztendős, 12-szeres válogatott jobb oldali védője.

– Eszébe jut olykor, hogy fél év múlva a Real Madrid sztárját kellene valahogyan lefékeznie?
Olykor?! Nagyon sokszor… Ráadásul a világbajnoki selejtezőben is egy csoportba sorsoltak minket a portugálokkal. Ronaldónak elképesztően gyorsan jár a lába, szinte követhetetlen, de mivel eddig is a stabil védekezés volt a legfőbb ismérvünk, nem hiszem, hogy ezután változtatnánk ezen a felfogáson, vagyis nem szabad neki helyet hagyni. Persze ha ennyire egyszerű lenne… Amúgy meg nincs semmi veszítenivalóm, sőt, csak nyerhetek az esetleges egymás elleni különcsatánkból – mivel kis túlzással az egész futballvilág az Eb-re fókuszál majd a nyáron, és ha valahogyan sikerülne tartani a szélsővel a lépést, megkérdezik majd egymástól a drukkerek, a szakemberek: „Ki ez a magyar srác ott a jobb oldalon…?”

– S mi lett volna, ha Ausztria helyett Ukrajna, míg Izland helyett Wales kerül mellénk az F-csoportba?
– Ott is lenne elvégzendő feladat! Mindkét vélhető ellenfelem szélvészgyors – a sevillai Jevhen Konopljanka és a Real klasszisa, Gareth Bale is elképesztően jó futballista. Nem unatkoztam volna mellettük, de jobb ez így… Persze nélkülük sem nézelődöm majd a pályán, hiszen erős csapat Ausztria, bizonyíték rá, hogy idegenben verte meg négy egyre Svédországot, míg Izland megelőzte Törökországot és Hollandiát a csoportjában, az utóbbit kétszer is legyőzte. Nem panaszkodom, de talán jobb lett volna, ha a negyedik kalapból Izland helyett Albániát vagy Észak-Írországot kapjuk, azonban így is van sanszunk a továbbjutásra.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, MELYIK BAJNOKSÁGBAN FOLYTATNÁ FIOLA, MELYIK A KEDVENC TOPKLUBJA, VALAMINT HOGY MI A HELYZET A SÉRÜLÉSÉVEL, OLVASSA EL A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik