Euro 2012: Blanc a „rettenetes éj" ellenére is bizakodó

Vágólapra másolva!
2012.06.20. 20:56
A francia labdarúgó-válogatott kissé nyögvenyelősen jutott tovább csoportjából az Európa-bajnokságon, de szövetségi kapitányuk, Laurent Blanc szerint a svédek elleni vereség ellenére meglephetik a címvédőt a negyeddöntőben.

„Rettenetes éj volt – borzongott meg Blanc a svédek elleni kudarcra visszaemlékezve, ahol nem mellesleg elveszítette a csapat 23 mérkőzés óta dédelgetett veretlenségét is. – Nem úgy játszottunk, mint aki nyerni akar. De tovább kell mennünk, meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk megverni a spanyolokat."

A két csapat nagy tornán legutóbb a 2006-os világbajnokságon találkozott, de a franciák közül már csak Franck Ribéry, Alou Diarra és Florent Malouda maradt meg hírmondónak.

„A spanyolok világ- és Európa-bajnokok lettek. Elképesztően jól ismerik egymást a remek játékosok, szórakoztató futballt játszanak. Az ő példájukat kell követnünk nekünk is, de ez igen hosszú út lesz."

Elmondta Blanc azt is, hogy Jérémy Ménez és Hatem Ben Arfa után Mathieu Valbuenát is kipróbálja jobbszélsőként, de kitért arra is, hogy Karim Benzemát frusztrálja az, hogy nem lőtt gólt a csoportkörben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik