Euro 2012: Mesut Özil válaszolt az őt kritizáló Hamit Altintopnak

Vágólapra másolva!
2010.10.06. 15:51
A német és a török válogatott Európa-bajnoki selejtezője előtt a török származású Mesut Özil elmondta, számára sosem volt kérdés, hogy melyik válogatottat válassza. A Real Madrid játékosa ezen nyilatkozatával az őt kritizáló Hamit Altintopnak válaszolt.

„Német válogatottként nagyobb lobbi áll Mesut mögött, nagyobb a piaci értéke, több pénzt keres. Ha a török válogatottat választotta volna, nem lett volna ott a világbajnokságon, és most nem játszana a Real Madridban. Ez ilyen egyszerű" – vélekedett Hamit Altintop arról, hogy korábbi gelsenkircheni csapattársa a török válogatott helyett a Nationalelfben futballozik.

Özil a két együttes pénteki, berlini Európa-bajnoki selejtezője előtt tartott sajtótájékoztatón válaszolt Altintopnak. „Számomra sosem volt kérdéses, hogy a német válogatottban akarok szerepelni. Hogy miért? Itt élek, itt nőttem fel harmadik generációs bevándorlóként, itt vannak a barátaim, és a német utánpótlás-válogatottakban szerepeltem" – nyilatkozta a Real Madrid középpályása, hozzátéve: nagyon büszke arra, hogy a német válogatott mezében futballozhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik