A szerbek újrajátszanák az olaszok elleni meccset

NSO / MTINSO / MTI
Vágólapra másolva!
2010.10.15. 17:38
null
Ivan Bogdanov négyéves börtönbüntetést kaphat (Fotó: Action Images - archív)
A Szerb Labdarúgó-szövetség (FSS) azt kéri az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA), hogy újrajátszhassák a szerb huligánok rendbontása miatt félbeszakadt Olaszország–Szerbia Európa-bajnoki selejtezőt.

„Október 18-án leülünk tárgyalni Michel Platinivel és az Európai Labdarúgó-szövetség több fontos képviselőjével, és azt kérjük tőlük, hogy újrajátszhassuk a mérkőzést" – nyilatkozta pénteki sajtótájékoztatóján Tomiszlav Karadzsics, a Szerb Labdarúgó-szövetség (FSS) elnöke.

A szövetségi vezető elítélte a szerb huligánok erőszakos megmozdulásait, melyek miatt félbe kellett szakítani az olaszok elleni keddi, genovai mérkőzést. Ugyanakkor közölte, hogy a szerb szövetség vezetősége teljesen egységesen az olaszokat is felelősnek tartja a történtekért, mert nem tettek meg mindent az összecsapás biztonságos lebonyolítása érdekében.

Közben Szerbiában vizsgálóbíró hallgatta ki a hazatérésük után őrizetbe vett, botrányt okozó huligánokat, akik bocsánatot kértek tettük miatt. Vezérük, Ivan Bogdanov elmondta, hogy a rendbontás (sport)politikai akció volt, a Szerb Labdarúgó-szövetséget akarták lejáratni. A 29 éves rendbontó legfeljebb négyéves börtönbüntetést kaphat.

Mint ismert, az Olaszország–Szerbia Európa-bajnoki selejtező mindössze hat percnyi játék után félbeszakadt, mivel a szerb huligánok petárdákat és köveket dobáltak a pályára, a meccs előtt pedig életveszélyesen megfenyegették Vladimir Sztojkovicsot, a szerb válogatott kapusát.

kerdes=Ön engedné-e újrajátszani az olasz–szerb mérkőzést?|opcio1=Igen|opcio2=Nem|
neon_cikkertekelo_szavazas
neon_cikkertekelo_szavazas
mceBlockPasteEnd
 
KÁOSZ AZ OLASZ–SZERB MECCS ELŐTT ÉS ALATT

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik