Euro 2012: négy-négy lengyel, illetve ukrán helyszín

Vágólapra másolva!
2010.08.26. 17:50
null
Michel Platini szerint Ukrajnában és Lengyelországban immár virágosabb a helyzetkép (Fotó: Action Images)
Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke szerint „rendkívüli módon javul a helyzet” a két év múlva esedékes kontinensviadal előkészületeit illetően, így egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy – az eredeti elképzelésnek megfelelően – Lengyelország mellett Ukrajnában is négy stadionban lehet majd mérkőzéseket rendezni.

 

„Úgy vehetjük, hogy mindkét országban négy-négy helyszín lesz, októberben összeállítjuk az Eb végleges programját” – nyilatkozott csütörtökön a francia sportvezető Monte-Carlóban, a Bajnokok Ligája csoportjainak sorsolását, illetve a pénteki Szuperkupa-mérkőzést megelőzően.

Korábban Platini ultimátumot adott az ukrán szervezőknek az előkészületek lassúsága miatt, s felvetődött, hogy Lengyelországban esetleg hat stadiont vonnának be a lebonyolításba.

„Kijelenthetjük, hogy már nincs ultimátum – fogalmazott. – A stadionok és az utak elkészülnek, ugyanakkor tanácsadókat kérnek tőlünk. Harkivban például a repülőtér naponta tucatnyi járatot fogad, egy nagy mérkőzés napján viszont esetleg százat kell majd egy óra alatt."

„Szükségük van a helyieknek szakértőkre a sikeres rendezéshez. Korábbi rendezők esetében a szakembereink csupán néhány hónappal a rajt előtt kapcsolódtak be a munkába, most viszont már másfél évvel a kezdést megelőzően teszik. Ezeket az embereket mi fizetjük.”

A jelenlegi állapotokat figyelembe véve Poznanban szeptemberben készül el a stadion, Gdanskban jövő év elején, Varsóban jövő júniusban, és bár Wroclawban vannak lemaradások, ott is jelentős az előrelépés, míg a donecki aréna már elkészült, akárcsak a harkivi. A kijevi Olimpiai Stadion felújítása jövő júniusban fejeződik be, és jövő nyárra meglesz a lvivi aréna is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik