Honvéd: veszélytelen játékkal vereség Újvidéken

Vágólapra másolva!
2013.07.18. 20:16
null
Igor Djurics, a légtér ura (Fotók: <a href="http://www.nemzetisport.hu/admin/%20%3Ciframe%20title=">Magyar Szó</a>, Ótos András)
A Bp. Honvéd labdarúgócsapata a 21. perctől kezdve emberelőnyben játszott, ám így is 2–0-s vereséget szenvedett a Vojvodina otthonában az Európa-liga-selejtező 2. körében, a párharc első mérkőzésén.

ÉLŐ, ONLINE KÖZVETÍTÉS A MÉRKŐZÉSRŐL!

„Fizikailag rendkívül erős ellenfél vár ránk. Azon túl, hogy hihetetlenül erős felépítésű védőik vannak, a csatáraikat sem lehet egy pillanatra sem őrizetlenül hagyni – nyilatkozta a honvedfc.hu klubhonlapnak a kispestiek olasz trénere, Marco Rossi. – Oumarou egyértelműen kiemelkedik, és annak ellenére, hogy a Vojvodina eladja, ellenünk még minden valószínűség szerint szerepelni fog. Kulcsfontosságú lesz a semlegesítése, mivel hihetetlenül veszélyes játékos.”

A Honvéd-szurkolók megtöltötték a Karadjordje-stadionban számukra fenntartott szektort, lengenek benne a piros-fehér-fekete zászlók.

A kameruni Abubakar Oumarut a 6. percben könnyen játszották meg a kispesti tizenhatoson belül, de sikerült előle szögletre menteni. Tovább rohamoz a Vojvodina, kétszer is a vendégvédelem bal oldala mögé került, a második esetnél Petar Skuletics fejesét bravúrra védte Kemenes Szabolcs.

A nehéz pillanatokat átvészelő Honvéd kicsit ki tudott szabadulni a nyomás alól, de az első negyedórában helyzetet nem tudott kialakítani. A 16. percben ellenben Skuleticset megint megtalálta egy beadás, de ballal 6 méterről, 6 méterrel mellé durrantott.

A 19. percben már gólra váltotta mezőnyfölényét a vajdasági csapat: egy jobb oldali szöglet után Braniszlav Trajkovics fejelt a kapuba. 1–0

A hazai közönség öröme hamar dühbe és felháborodottsága csapott át, a 21. percben ugyanis Bojan Nasztics teljesen feleslegesen nyújtott lábbal rácsúszott a passzoló Baráth Botond lábára, amiért a francia játékvezető egyből kiállította.

Skuletics emberhátrányban is helyzetbe került, de nem élt a lehetőséggel, amely az utolsó volt számára, mivel Marko Nikolics lecserélte, és egy horvát védőt küldött a helyére Mario Baric személyében. A Vojvodina a piros lap után visszahúzódott, de így is sokkal veszélyesebben játszik, míg a Honvéd nem tud mit kezdeni emberelőnyével.

A 37. percben Oumarou adott majdnem gólpasszt Ignjatovicsnak, de a kispesti védő szerencsére néhány centivel a saját kapuja mellé fejelt. Az 45. percben kis túlzással az első, futballra emlékeztető megoldást láthattuk Honvéd-játékostól, konkrétan Baráthtól, aki egy megkerülős csellel állva hagyta ellenfelét, beadása után viszont Raffaele Alcibiade lökete elkerülte a hazai kaput. A szünetben 1–0-ra vezet a Vojvodina.

A második félidőre a Nagy Gergőt váltó Délczeg Gergellyel futott ki a Honvéd, amely egy perc alatt kétszer is közelebb került a gólszerzéshez, mint az egész első félidőben bármikor. Előbb Emanuele Testardi 10 méteres lövését védte bravúrral Matej Delac, majd az ezt követő szöglet után Ivan Lovric közelről nem tudta a kapuba kotorni a labdát.

Hidi Patrik lövéséből sem született kispesti gól
Hidi Patrik lövéséből sem született kispesti gól

Egyre nagyobb mezőnyfölénybe kerülnek a kispestiek, de nem tudnak mit kezdeni a betömörülő hazaiakkal, akik labdaszerzés esetén azonnal indítják villámgyors kontratámadásaikat. Marco Rossi a 65. percre kihasználta valamennyi cserelehetőségét, George Ikenne-King állt be Holender Filip helyére, korábban Vécsei Bálintot Drissa Diarra váltotta.

A 71. percben újabb teljesen elkerülhető gólt kapott a Honvéd. Oumaru verte át könnyedén Baráthot, aki rossz ütemben csúszott oda neki, a tizenegyest pedig Stojan Vranjes hidegvérrel értékesítette. 2–0

Továbbra is támad(gat) a Honvéd, de ugyanolyan eredménytelenül, mint eddig. Alcibiade szabadrúgásból szépíthetett volna, de jó szögből fölé csavart. A hajrában lecserélték Oumarout, aki gólt ugyan nem szerzett, de így is bizonyította jó hírét.

A Vojvodina különösebb megerőltetés nélkül kihúzta a hátralévő időt, így kétgólos előnnyel várhatja a jövő csütörtöki kispesti visszavágót.

ONLINE KÖZVETÍTÉS A MÉRKŐZÉSRŐL!

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA


(A Magyar Televízió felvétele)

EURÓPA-LIGA, 2. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS
VOJVODINA (szerb)–BP. HONVÉD (magyar) 2–0 (1–0)

Újvidék, Karadjordje Stadion, 7000 néző. V: Buquet (francia)
Vojvodina: Delac – Vulicsevics, Djurics, Trajkovics, Nasztics – Poletanovics, Radoja, Vranjes – Alivodics (Bilbija, 93.), Skuletics (Baric, 26.), Oumarou (Ivanics, 89.). Vezetőedző: Marko Nikolics
A kispadon: Zsakula (kapus), Vujacsics, Koszovics, Ajuru
Bp. Honvéd: Kemenes – Baráth, Lovric, Ignjatovics, Alcibiade – Hidi, Zsivanovics, Vécsei (D. Diarra, 55.) – Nagy G. (Délczeg, a szünetben), Testardi, Holender (Ikenne-King, 65.). Vezetőedző: Marco Rossi
A kispadon: Czuczi (kapus), Lőrinczy, Kozma R., Diaby
Gólszerző: Trajkovics (19.), Vranjes (71. – 11-esből)
Kiállítva: Nasztics (21.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik