BORBOLA BENCE
2023.03.18 00:18 Frissítve: 2023.03.18 22:04

Névjegy az asztalon – Borbola Bence jegyzete


BÚCSÚZOTT A FERENCVÁROS, nem jött össze a bravúr, az Európa-liga legjobb nyolc csapata közé a német Bayer Leverkusen jutott. A tényszerű megállapításon túl azonban van még valami: hiába ejtették ki a magyar bajnokot kettős győzelemmel a németek, mégiscsak jelent valamit, hogy néhányunkban maradt hiányérzet.

 
Csercseszov: Jövőre a BL-nyolcaddöntő a célom

Hogyan alakul a párharc, ha van egy kis szerencséje a Fradinak?

Mi lett volna, ha Sztanyiszlav Csercseszovnak nem kell öt-hat alapemberét nélkülöznie?

Mi történik, ha Leverkusenben Kristoffer Zachariassen lövése után a labda nem a lécen csattan?

Miként alakult volna a visszavágó forgatókönyve, ha a Fradi nem kap három perc alatt gólt?

Számtalan kérdés maradt a ferencvárosi szurkolók fejében (is), talán egyedül a hadvezér, Sztanyiszlav Csercseszov látta abszolút reálisan a két mérkőzést: idegenben a kettő nulla az kettő nulla; a hazai vereség után pedig felesleges filozofálni, merthogy azt amúgy sem szereti.

A magyar futball rajongóinak nem maradt más, mint belekapaszkodni a pozitívumokba. A Puskás Aréna lenyűgöző hangulatába, a Fradi-sállal a nyakukban, édesapjuk kezét fogva a stadionból hazainduló mosolygós gyerekek látványába, és abba, hogy egy magyar csapat tizenkilenc év után ismét megélte a kupatavaszt. Sztanyiszlav Csercseszov és stábja a következő hetekben A-tól Z-ig elemzi a júliusban a kazah Tobol ellen kezdődő és március közepén a Leverkusen ellen a Puskás Arénában véget érő tizenhat mérkőzésen át tartó menetelést, mi azonban máris levontuk a tanulságot. Ennek a szintnek az eléréséhez valóban bivalyerős játékoskeret, még hosszabb kispad kell, de leginkább töménytelen mennyiségű pénz. Ezen a téren a Bayer Leverkusen-szintű csapatok is tíz lépéssel (tízszeres költségvetés, tízszer annyit érő játékoskeret) előrébb járnak, a Fradi mégis letette a névjegyét az asztalra.

Azzal pedig ne foglalkozzunk már, mi lett volna, ha...!

Sztanyiszlav Csercseszov mosolygósan hagyta el a Puskás Arénát, mindenki más, aki kicsit is szereti a magyar focit, szintén lehet jókedvű...

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

2023.06.07 20:42:37

Európa-liga nemzetisport.hu

A Fiorentina csak egyszer tudott egyenlíteni az Ekl-döntőben, pár angol drukker igen sportszerűtlenül viselkedett.

2023.06.01 21:54:43

Európa-liga nemzetisport.hu

A fiú rendszeres látogatója a Fehérvár meccseinek, öt éve nyilatkozott is a klubhonlapnak.

2023.06.01 22:43:36

Európa-liga nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Egy ilyen hangulatú meccsen talán Mourinhónak is érdemes lett volna elővennie a szoborszerű, megnyugtató, önbizalmat sugárzó arcát. Ehelyett jött az ugrálás, a mutogatás, a gesztikulálás, a nyomásgyakorlás, a provokáció és minden más, ami ahhoz vezetett, hogy a két kispad is egymásnak esett; ilyen hangulatban azért a labdarúgóknak nehéz higgadtnak maradniuk.

2023.05.31 19:18:33

Európa-liga nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Sevillaiak, rómaiak csapatuk mezében várost néztek.