El: Jövőre a BL-nyolcaddöntő a célom – Csercseszov

Vágólapra másolva!
2023.03.16. 23:51
A Ferencváros–Bayer Leverkusen (0–2) Európa-liga-meccs utáni sajtótájékoztatón az FTC vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov az FTC teljes nemzetközi szereplését értékelte.
Sztzanyiszlav Csercseszov az El után jövőre a BL-ben is szeretne a legjobb nyolc közé jutni (Fotó: Árvai Károly) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!
Sztzanyiszlav Csercseszov az El után jövőre a BL-ben is szeretne a legjobb nyolc közé jutni (Fotó: Árvai Károly) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!



Büszkének kell lennünk arra az útra, amit bejártunk a csapattal. Ma volt a tizenhatodik meccsünk, ez egy nagyon hosszú út. Behoztuk Európába a magyar futballt, ami nagyon jó és a szurkolóink megmutatták, ők a legjobbak Európában – ezek a legfontosabbak” – kezdte a Leverkusen elleni El-búcsút követő értékelését a Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov.

A szakember hangsúlyozta, a csütörtöki teljesen más mérkőzés volt, mint a németországi volt, ugyanakkor rengeteget számított, hogy a sok hiányzó miatt taktikailag nem volt lehetősége változtatni meccs közben.

„Ha megnézzük az első meccset, idegenben az ellenfélnek nem volt gólhelyzete, mégis két gólt kaptunk. A mai egy más meccs volt, de ma is megvoltak a helyzeteink, nem használtuk ki ezeket. Hat játékosunk hiányzott, ez sok mindent befolyásolt, de annak örülhetünk, hogy fiatalok is pályára léphettek. Mondtam a fiataloknak, ne felejtsék el, ki az az ember, aki pályára küldte őket. Tanulnunk kell ezekből a meccsekből, ki kell elemezni őket és menni az úton tovább” – fogalmazott Csercseszov, aki a következő idényre vonatkozó terveiről is beszélt.

„Az én célom, hogy jövőre a Bajnokok Ligájában jussunk el a tizenhat közé. Gratulálok a játékosoknak, innentől a bajnokságra kell koncentrálni.”

ÍGY ÉRTÉKELT DIBUSZ DÉNES

HAJNAL TAMÁS A MÉRKŐZÉS UTÁN

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Ferencváros–Bayer Leverkusen (német) 0–2 (0–1)
Budapest, Puskás Aréna, 50 675 néző. Vezette: Artur Dias (portugál)
FTC: Dibusz – Wingo (Marquinhos, 14.; ifj. Lisztes 90+1.), Abena, Knoester, Civic – Esiti, Vécsei – Adama Traoré, Gojak (Manner, 78.),Zachariassen – R. Mmaee (Frederiksen, 90+1.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
LEVERKUSEN: Hrádecky – Tapsoba, Tah, Hincapié (Kossounou, 82.) – Frimpong (Fosu-Mensah, 82.), Ex. Palacios, Andrich (Demirbay, 86.), Bakker – M. Diaby, Azmun (Hlozek, 71.), Wirtz (A. Adli, 71.). Vezetőedző: Xabi Alonso
Gólszerző: M. Diaby (3.), A. Adli (81.)

Továbbjutott: a Bayer Leverkusen, 4–0-val, kettős győzelemmel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik