Ikszelt a Győr a Nitra otthonában

Vágólapra másolva!
2010.07.01. 17:58
null
KATTINTSON A KÉPRE!
Jó eredményt ért el a Győri ETO az Európa-liga 1. selejtezőkörének első mérkőzésén. A magyar csapat a szlovákiai FC Nitra otthonában játszott 2–2-es döntetlent, így kedvező helyzetből várhatja a jövő heti magyarországi visszavágót. Pintér Attila együttese ugyan hátrányba került, de Tarmo Kink duplájával sikerült fordítania. A győzelem azonban egy védelmi hiba miatt elmaradt.

TEKINTSE MEG ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET A MÉRKŐZÉSRŐL!

Az első tíz percben csak ismerkedtek egymással a csapatok – a Nitra világoskék, a Győr fehér mezben feszült egymásnak. A magyar csapatot ötszáz lelkes szurkoló biztatta az El-mérkőzésen, amelyre összesen úgy 2500-an voltak kíváncsiak.

 

KIS BALHÉ A MECCS ELŐTT

A mérkőzés előtt 50-60 magyar szurkoló úgy vonult be a stadionba, hogy közben Szlovákiát jellemezte nem éppen hízelgő hangnemben. Többnyire félmeztelenek voltak, nem viseltek semmilyen sálat, sem mezt.

Sajnos az „ismerkedés" a hazai csapatnak sikerült jobban...

Szinte az első komolyabb lehetőségből gól született. Lukás Stetina laposan lőtt a kapu elé, ahol az érkező Tóth Martin belepiszkált a labdába, és öt méterről Sánta mellett a kapu bal oldalába helyezett a 13. percben. 1–0

Rögtön egyenlíthetett volna azonban a Győr. A gól után két perccel Koltai futott el a jobb oldalon, majd középre adott, s Alekszidze csak centikkel maradt le a labdáról.

A kapott gól ellenére az első húsz percben kiegyenlített volt a játék képe. A Nitra elsősorban pontrúgások után veszélyeztetett, míg a magyar csapat a széleken többször is zavarba hozta a hazai védelmet. Ebből azonban még nem tudott előnyt (egyenlítést...) kovácsolni Pintér Attila együttese.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik magyar csapat jut tovább az El második selejtezőköréből?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az első játékrész közepén kétszer is lövésig jutottak el a nyitraiak, szerencsére azonban egyik sem jelentett veszélyt a győri kapura. Lesko lövése fölészállt, míg Hodúr lökete nem okozott gondot Sántának. Nem sokkal később viszont a Győr percei következtek: egyenlített a magyar csapat.

A 38. percben egy jobb oldali beadás után Alekszidze készítette le mellel a labdát Kinknek, aki 17 méterről a jobb alsó sarokba zúdított. 1–1

Az első játékrész végén a Győr irányított, így teljesen megérdemelten egalizálta az eredményt.

A második félidő elején a Nitra tanácstalan volt, nem tudott támadásokat vezetni, a hazai közönség néhány bekiabálással próbálta jobb teljesítményre sarkallni csapatát. Ez azonban fordítva sült el, a jól játszó Győr ugyanis megszerezte a vezetést.

Nicorec készítette le a labdát az 58. percben Kinknek, aki 25 méterről a jobb felső sarokba ágyúzott. Nagy gól volt. 1–2

A találat után megpróbált egyenlíteni a hazai csapat, de nagyobb lehetőségig nem jutott el. Sőt ha a másik oldalon kicsit pontosabbak a magyar csapat futballistái, növelhették volna előnyüket. A 64. percben például Kink középre adásáról maradt le mindenki.

Aztán mégis sikerült „pontot mentenie" a hazai csapatnak, igaz, ehhez kellett a győriek hibája is. A 80. percben a nem sokkal korábban csereként beálló Sloboda használta ki Djordjevics figyelmetlenségét, aki a tizenhatoson belül eladta a labdát. A hazaiak futballistája lecsapott a lehetőségre, és okosan kilőtte a hosszú sarkot. 2–2

A mérkőzés hajrája aztán egyértelműen a Győré volt, amely előnnyel szeretett volna hazatérni, de az utolsó tíz percben Kink és Alekszidze sem tudta bevenni a kaput.

A magyar csapat jól teljesített: a mutatott játékkal és az eredménnyel is elégedett lehet Pintér Attila vezetőedző. A visszavágó előtt az ETO tűnik esélyesebbnek a továbbjutásra.

TEKINTSE MEG ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET A MÉRKŐZÉSRŐL!

 

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA
 

 

 

 

 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik