Nemzetisport.hu 2010.07.01 17:58 Frissítve: 2013.09.16 02:11

Ikszelt a Győr a Nitra otthonában

Jó eredményt ért el a Győri ETO az Európa-liga 1. selejtezőkörének első mérkőzésén. A magyar csapat a szlovákiai FC Nitra otthonában játszott 2–2-es döntetlent, így kedvező helyzetből várhatja a jövő heti magyarországi visszavágót. Pintér Attila együttese ugyan hátrányba került, de Tarmo Kink duplájával sikerült fordítania. A győzelem azonban egy védelmi hiba miatt elmaradt.

KATTINTSON A KÉPRE!

TEKINTSE MEG ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET A MÉRKŐZÉSRŐL!

Az első tíz percben csak ismerkedtek egymással a csapatok – a Nitra világoskék, a Győr fehér mezben feszült egymásnak. A magyar csapatot ötszáz lelkes szurkoló biztatta az El-mérkőzésen, amelyre összesen úgy 2500-an voltak kíváncsiak.

 

KIS BALHÉ A MECCS ELŐTT

A mérkőzés előtt 50-60 magyar szurkoló úgy vonult be a stadionba, hogy közben Szlovákiát jellemezte nem éppen hízelgő hangnemben. Többnyire félmeztelenek voltak, nem viseltek semmilyen sálat, sem mezt.

Sajnos az „ismerkedés" a hazai csapatnak sikerült jobban...

Szinte az első komolyabb lehetőségből gól született. Lukás Stetina laposan lőtt a kapu elé, ahol az érkező Tóth Martin belepiszkált a labdába, és öt méterről Sánta mellett a kapu bal oldalába helyezett a 13. percben. 1–0

Rögtön egyenlíthetett volna azonban a Győr. A gól után két perccel Koltai futott el a jobb oldalon, majd középre adott, s Alekszidze csak centikkel maradt le a labdáról.

A kapott gól ellenére az első húsz percben kiegyenlített volt a játék képe. A Nitra elsősorban pontrúgások után veszélyeztetett, míg a magyar csapat a széleken többször is zavarba hozta a hazai védelmet. Ebből azonban még nem tudott előnyt (egyenlítést...) kovácsolni Pintér Attila együttese.

 
 
Ön szerint melyik magyar csapat jut tovább az El második selejtezőköréből?
Összes szavazat:7602
Szavazás kezdete: 2010. 01. 01
A szavazást lezárták.
A Győr és a Videoton is. - 45%
Csak a Győr. - 32%
Egyik sem. - 12%
Csak a Videoton. - 9%
 

Az első játékrész közepén kétszer is lövésig jutottak el a nyitraiak, szerencsére azonban egyik sem jelentett veszélyt a győri kapura. Lesko lövése fölészállt, míg Hodúr lökete nem okozott gondot Sántának. Nem sokkal később viszont a Győr percei következtek: egyenlített a magyar csapat.

A 38. percben egy jobb oldali beadás után Alekszidze készítette le mellel a labdát Kinknek, aki 17 méterről a jobb alsó sarokba zúdított. 1–1

Az első játékrész végén a Győr irányított, így teljesen megérdemelten egalizálta az eredményt.

A második félidő elején a Nitra tanácstalan volt, nem tudott támadásokat vezetni, a hazai közönség néhány bekiabálással próbálta jobb teljesítményre sarkallni csapatát. Ez azonban fordítva sült el, a jól játszó Győr ugyanis megszerezte a vezetést.

Nicorec készítette le a labdát az 58. percben Kinknek, aki 25 méterről a jobb felső sarokba ágyúzott. Nagy gól volt. 1–2

A találat után megpróbált egyenlíteni a hazai csapat, de nagyobb lehetőségig nem jutott el. Sőt ha a másik oldalon kicsit pontosabbak a magyar csapat futballistái, növelhették volna előnyüket. A 64. percben például Kink középre adásáról maradt le mindenki.

Aztán mégis sikerült „pontot mentenie" a hazai csapatnak, igaz, ehhez kellett a győriek hibája is. A 80. percben a nem sokkal korábban csereként beálló Sloboda használta ki Djordjevics figyelmetlenségét, aki a tizenhatoson belül eladta a labdát. A hazaiak futballistája lecsapott a lehetőségre, és okosan kilőtte a hosszú sarkot. 2–2

A mérkőzés hajrája aztán egyértelműen a Győré volt, amely előnnyel szeretett volna hazatérni, de az utolsó tíz percben Kink és Alekszidze sem tudta bevenni a kaput.

A magyar csapat jól teljesített: a mutatott játékkal és az eredménnyel is elégedett lehet Pintér Attila vezetőedző. A visszavágó előtt az ETO tűnik esélyesebbnek a továbbjutásra.

TEKINTSE MEG ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET A MÉRKŐZÉSRŐL!

 

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA
 

 

 

 

 
2021.06.22 12:58:50

Európa-liga H. D.

A harmadik számú kupasorozat selejtezőjének menetrendje és eredményei egy helyen.

2021.05.26 20:11:46

Európa-liga VÉGH JÁNOS, BACSKAI JÁNOS

Elképesztő döntőben nyertek a spanyolok, a 22. tizenegyest kihagyta a legvégén honfitársai ellen De Gea.

2021.05.06 20:37:46

Európa-liga BACSKAI JÁNOS

Az MU jutott be az Európa-liga döntőjébe, a hazai 6–2-es siker után belefért idegenben a 2–3.

2021.05.06 17:25:50

Európa-liga B. Á.

Nem született gól a londoni visszavágón, a spanyol csapat lesz a Manchester United ellenfele.

2021.04.29 17:10:25

Európa-liga BACSKAI JÁNOS

Igaz, ez mindössze arra volt elég, hogy a londoniak csak egygólos hátrányból várhassák a Villarreal elleni visszavágót.