FTC: Peter Stöger elárulta, ezért került ki Boli az El-keretből

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.09.16. 19:15
null
Boli duplázott Bernben a Young Boys ellen (Fotó: Szabó Miklós)
Franck Boli, a Ferencváros elefántcsontparti válogatott támadója engedély nélkül utazott el, emiatt került ki az Európa-ligára nevezett keretből – derült ki Peter Stöger vezetőedző M4 Sportnak adott interjújából.


Mint ismert, a Ferencváros elefántcsontparti támadója, Franck Boli nem került be a klub Európa-liga-csoportkörre nevezett keretébe. A 27 éves játékos a Honvéd elleni bajnokin sem lépett pályára, helyette az FTC második csapatában, az NB III-ban futballozott.

Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője az M4 Sportnak elárulta, miért döntöttek a gólerős csatár mellőzése mellett: Boli a klub engedélye nélkül utazott el.

„Szerintem Boli esete mostanra teljesen tiszta lett. Nem nevezetük az Európa-liga-mérkőzésekre büntetésként. Az ő döntése volt, hogy elhagyja a klubot és elutazzon engedély nélkül” – nyilatkozta Stöger.

Bolit már korábban is fegyelmezte a klub, augusztusban a Slavia Praha elleni BL-selejtezőn került ki a keretből – a Kisvárda elleni bajnokin mutatott hozzáállásával és az edzésmunkájával volt elégedetlen a szakmai stáb. A következő körben azonban Peter Stöger már újra bizalmat szavazott a játékosnak – a prágai visszavágón a kispadon ült –, aki pedig duplázott a Young Boys otthonában.

Az osztrák szakember elmondta, a közeljövőben láthatják majd a szurkolók a pályán Bolit, akinek profi hozzáállást kell mutatnia.

„Ez sajnos nem az első problémás eset volt Bolival, és meg kellett hoznunk egy döntést. Tudjuk, hogy veszítünk a minőségből a nélkülözésével, de mindenki számára egyértelművé kell tenni, hogy vannak bizonyos dolgok, amik így egyszerűen nem működnek. Ez fontos a keret szempontjából is”
– árulta el Stöger.

„Most a második csapattal végzi az edzéseket, teszi a dolgát, de semmi sincs végleg elrontva. Azt hiszem, meg kell értenie, hogy mit nem szabad, és profi hozzáállást kell mutatnia, ez fontos az együttesünk szempontjából. Remélhetőleg pár hét múlva ismét az első csapatnál láthatjuk majd” – zárta a szakember.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ, CSÜTÖRTÖK
Bayer Leverkusen (német)–Ferencváros – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik