Vidal főszereplésével verte meg a Sevilla a Fiorentinát

Vágólapra másolva!
2015.05.07. 21:00
A címvédő Sevilla 3–0-ra legyőzte odahaza a Fiorentinát a labdarúgó Európa-liga elődöntőjének első felvonásán.

EURÓPA-LIGA, ELŐDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS
Sevilla (spanyol)–Fiorentina (olasz) 3–0
(Aleix Vidal 17., 52., Gameiro 75.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Az első felvonás nagyon fontos, de nem dönt, ha nem kapunk ki sok góllal – bölcselkedett a címvédő Sevilla elleni elődöntő előtt Vincenzo Montella, a Fiorentina edzője, aki abból a szempontból elégedett lehetett az első félidővel, hogy legénysége háromszor is ziccerbe került. Ám sem Matías Fernández, sem Mohamed Szalah nem tudott túljárni a sérült Betót helyettesítő Sergio Rico eszén – a másik kapu előtt bezzeg Aleix Vidal magától értődő természetességgel helyezett 15-ről a jobb alsóba. 1–0!

A spanyol jobbhátvéd a szünet után is megmutatta a támadóknak, hogyan kell profi módon helyzetet értékesíteni, a beadásra számító, jobbra elmozduló Neto mellett okosan a bal sarokba helyezett: 2–0!

Nem mutatott csúcsformát a két szép gól ellenére sem a címvédő, többet kezdeményezett az olasz csapat (bár a Fiorentina hatodszor állt ki a sorozatban csupa légióssal), ám az első fél óra után már sokkal fegyelmezettebben védekezett a házigazda. Nem fickándozott a szünet után a „lilák” spanyol különítménye, a Marcos Alonso, Joaquín, Borja Valero trió, ellenben a csereként beálló Kevin Gameiro első labdaérintéséből betalált: 3–0!

A gólpasszt „csütörtök Lionel Messije”, Vidal adta a franciának.

Vidal újabb forintos passza után Éver Banega eldönthette volna a párharcot, de ziccert rontott – ennek ellenére nem lehetnek elégedetlenek a sevillaiak, nagy lépést tettek a döntő felé.

Hogy a három gól soknak számít-e? Firenzében kiderül.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A másik mérkőzésen:
Napoli (olasz)–Dnipro (ukrán) 1–1 (D. López 50., ill. Szeleznyov 81.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik