Az Arsenal a hajrában nagyot lépett a továbbjutás felé Pireuszban

Vágólapra másolva!
2020.02.20. 20:52
null
Bár nem sokat forgott a labda a kapuk előtt, Bernd Leno így is kitűnt határozottságával (Fotó: AFP)
A labdarúgó Európa-liga-nyolcaddöntőbe jutásért zajló párharc első fellépésén az előző idény döntőse, az Arsenal 1–0-s előnyhöz jutott a görög Olympiakosz otthonában.

 

EURÓPA-LIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Olympiakosz (görög)–Arsenal (angol) 0–1 (Lacazette 81.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, TOVÁBBI ÉRDEKESSÉGEK ITT!

Amilyen jól kezdődött, és ahogy bővelkedett helyzetekben az első húsz perc, úgy laposodott el az első félidő folytatása. Az első percek aktív Olympiakosz-támadójátéka után az Arsenal egyre inkább átvette az irányítást a félidő második felére, ezzel egyenes arányban viszont elültek a helyzetek, és bár az első 25 perc kifejezetten mozgalmas volt, a folytatásra elcsendesült a kapuk előtere.

A hazaiak játékát leginkább Mathieu Valbuena megmozdulásai határozták meg: a veterán francia fazonszabász a találkozó elején egy kapáslövéssel és több ígéretes előkészítéssel vétette észre magát, ám Bernd Lenónak a legnagyobbat egy David Luizon megpattanó beadást követően kellett védenie. A túloldalon Alexandre Lacazette előtt adódott több lehetőség is, ám a francia csatár előbb lemaradt egy beadásról, majd közelről mellé lőtt azt követően, hogy Martinelli szenzációsan hozta helyzetbe.

Aztán a második félidő ott folytatódott, ahol az első véget ért: Lacazette ugyan jogalap nélkül reklamált egy tizenegyest, de az Arsenal nem volt meggyőző, és a meccs előrehaladtával egyre inkább elégedettnek tűnt a döntetlennel.

Többet kockáztatott az Olympiakosz, sok átütőerő azonban nem volt a pireusziakban sem, Bernd Leno kifejezetten jól védett, és kitűnt határozottságával. És aztán a hazaiak a végén belefutottak a késbe...

A 81. percben remek ellentámadás során Aubameyang a pályán tartotta a labdát az oldalvonal mellett, Saka felzárkózott mellé, majd már a 16-oson belül jól adott be, középen pedig Alexandre Lacazette érkezett, és öt méterről a kapu közepébe passzolt. 0–1

A hajrában akár növelhette volna előnyét a vendégcsapat, hiszen Lacazette előtt újabb nagy lehetőség adódott, Szókratisz Papasztathopulosz pedig kapufát fejelt, ettől függetlenül Mikel Arteta nem lehet elégedetlen csapata teljesítményével. Már csak azért sem, mert győzelemmel debütált edzői pályafutása első nemzetközi tétmeccsén.

Eközben a hazaiaknál megszakadt az Olympiakosz 18 meccses veretlenségi sorozata, és a pireusziak nyolcaddöntős álmai az első fellépés után szertefoszlani tűnnek.

A visszavágót egy hét múlva Londonban rendezik.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, TOVÁBBI ÉRDEKESSÉGEK ITT!

A JÁTÉKNAP TÖBBI MÉRKŐZÉSÉRŐL ITT TÁJÉKOZÓDHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik