Európa-liga: elmarad a Prishtina gibraltári meccse

Vágólapra másolva!
2020.08.18. 22:00
A koszovói FC Prishtina nyolc labdarúgójának pozitív lett a koronavírustesztje, ezért a csapatnak elmaradt a gibraltári Lincoln Red Imps FC elleni mérkőzése kedden az Európa-liga előselejtezőjében.

A koszovói klub közösségi oldalán Avni Durmishi szóvivő elmondta, hiába utaztak el a miniállamba, ott a hatóságok nem engedélyezték a keddi mérkőzés megrendezését, mert időközben kiderült, hogy nyolc játékosuk megfertőződött a koronavírussal.

Ez lett volna az új idény első meccse a második számú európai kupasorozatban.

Az európai szövetségnek három napon belül lehetősége van arra kötelezni a Lincoln Red Imps FC-t, hogy rendezze meg a mérkőzést a négy semleges ország – Magyarország, Lengyelország, Görögország, Ciprus – egyikében, de dönthet úgy is, hogy kizárja a Prishtinát, és a gibraltáriak játék nélkül továbbjutnak.

Ilyesmire éppen a múlt héten volt példa, amikor az ír Linfield FC meccs nélkül megnyerte a Bajnokok Ligája-előselejtező döntőjét, mivel az ugyancsak koszovói Drita Bogovine két játékosa pozitív koronavírustesztet produkált, így a svájci hatóságok karanténba helyezték az egész csapatot.

A párharc továbbjutója a luxemburgi Union Titus Pétange csapatával találkozik a selejtező első körében.

A mai másik meccset megrendezték, a montenegrói Zeta 3–1-re győzött az andorrai Engordany otthonában, így készülhet a következő fordulóra, ahol a luxemburgi Progres Niederkorn lesz az ellenfele.

EURÓPA-LIGA, ELŐSELEJTEZŐ
Lincoln Red Imps (gibraltári)–KF Prishtina (koszovói) – elmaradt
UE Engordany (andorrai)–Zeta Golubovci (montenegrói) 1–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik