A Tottenham simán nyert a Puskás Arénában; ikszelt a Milan

Vágólapra másolva!
2021.02.18. 20:55
Csütörtökön a labdarúgó Európa-liga egyenes kieséses szakaszának első körében a párharcok első felvonását rendezték meg. A Tottenham a Puskás Arénában győzte le 4–1-re az osztrák Wolfsberget, a Roma Portugáliában, az Ajax Franciaországban aratott fontos győzelmet. A Milan nem tudott nyerni a szerb Crvena zvezda otthonában.
Gareth Bale is gólt szerzett, a Tottenham simán győzött a Puskás Arénában (Fotó: Szabó Miklós) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Gareth Bale is gólt szerzett, a Tottenham simán győzött a Puskás Arénában (Fotó: Szabó Miklós) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

Wolfsberger AC–Tottenham Hotspur 1–4

A Tottenham a Puskás Arénábanlépett pályára az osztrák csapatellen. José Mourinho együttese már 28 perc után kétgólos előnybe került:Szon Hung Minmegszerezte a 17. gólját az idényben, majdGareth Baleis betalált (0–2).

Lucas Mouramég az első félidő vége előtt növelte a Spurs előnyét, amely gyakorlatilag bő fél óra alatt eldöntötte a továbbjutás sorsát. A szünet után büntetővel szépített a Wolfsberg, majd Carlos Viníciusis betalált még, így négy gólt szereztek a londoniak Budapesten.

Young Boys–Bayer Leverkusen 4–3

A Young Boys alaposan meglepte a német Bundesligában ötödik helyen álló Leverkusent. A mérkőzés előtt esélytelenebb svájciak már a 19. percben 2–0-ra vezettek – a 24 évesMichael Aebischerkét gólpasszt is kiosztott, majd 3–0-val fordultak a félidőre.

A szünet utánPatrik Schickhárom percen belül két gólt szerzett, így már csak egygólos volt a Young Boys előnye. Több mint húsz perc volt hátra a meccsből, amikorMoussa Diabyis betalált, így egyenlíteni tudott a Leverkusen. Ezzel még mindig nem volt vége,Theoson Siebatcheua 89. percben győztes gólt szerzett: előnnyel fordulhatnak a svájciak.

SportingBraga–Roma 0–2

Mindössze öt percre volt szüksége aRomának, hogy vezessen a Braga ellen:Edin Dzekovolt eredményes. A portugál csapat az 54. percben emberhátrányba is került Ricardo Esgaio kiállítása miatt, és hiába tartotta magát sokáig jól, a rómaiak a 87. percbenBorja Mayoralrévén meg tudták duplázni az előnyüket.

Slavia Praha–Leicester City 0–0

A Leicestera Slavia Praha otthonában lépett pályára, utóbbi pedig jóval lendületesebben kezdte a mérkőzést, több gólhelyzetig is eljutott az első félidőben. Az angolok a folytatásban is alárendelt szerepet játszottak, gól azonban nem született, ami rájuk nézve kecsegtető.

Crvena zvezda–Milan 2–2

A Milan szűk 15 perc alatt kétszer is betalált a Cz otthonában, a játékvezető azonban mindkét gólt érvénytelenítette. A 42. percben aztán érvényes gólt is szerzett a Milan: Samu Castillejo lövéseRadovan Pankovrólpattant be, így öngól született.

A szerbek az 52. percbenGuélor Kangabüntetőjével kiegyenlítettek, de kilenc perccel később a Milan is tizenegyeshez jutott,Theo Hernández pedig nem hibázott. A hajrában emberhátrányba került a Crvena zvezda, de ez sem gátolta meg az egyenlítésben: a 93. percben Milan Pavkovfejelt az olaszok kapujába.

Lille–Ajax 1–2

A francia és a holland együttes összecsapásán sokáig nem született gól, aztán a hajrára felpörögtek az események. A 72. percben Timothy Weah szerzett vezetést a házigazdának, ám a 87. percben Dusan Tadics egalizált, két perccel később pedigBrian Brobbey révén fordított az Ajax, amely meg is nyerte a meccset 2–1-re.

Salzburg–Villarreal 0–2

A Salzburg nem igazán tudta megnehezíteni a Villarreal dolgát: Paco Alcácer egy kihagyott tizenegyes után tíz perccel már betalált az osztrák csapat kapujába, majd a második félidőben Fer Nino is gólt szerzett.

Granada–Napoli 2–0

A Granada két perc alatt lerendezte a Napoli elleni meccset: a 19. percben Yangel Herrera köszönt be, majd Kenedy volt eredményes, amivel a spanyol együttes igen kedvező helyzetből várhatja a visszavágót.

A többi mérkőzésen

AzFK Krasznodar–Dinamo Zagrebés azOlympiakosz–PSVösszecsapás is gólzáporosra sikeredett. Előbbi mérkőzésen a horvátok 3–2-relegyőzték az orosz együttest, míg utóbbin a görögök nyertek 4–2-re – a PSV-bőlEran Zahaviduplázott.

A Sahtar Doneck két brazil légiósa, Alan Patrick és Tete góljával 2–0-ra nyert a Maccabi Tel-Aviv vendégeként. A Rangers rendkívül fordulatos, hétgólos mérkőzésen győzött az Antwerp otthonában. A Hoffenheim közel járt egy könnyű sikerhez, ám tizenegyest is hibázott, és csak 3–3-as döntetlent játszott a pályaválasztó Moldéval Spanyolországban.

EURÓPA-LIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Dinamo Kijev (ukrán)–FC Bruges (belga) 1–1(Bujalszkij62., ill. Mechele 67.)
Wolfsberg (osztrák)–Tottenham Hotspur (angol) 1–4(Liendl 55. – 11-esből, ill. Szon Hung Min 13., Bale 28., Lucas Moura 34., Bergwijn 88.)
Olympiakosz Pireusz (görög)–PSV (holland) 4–2(Buhalakisz 9., M’Vila 37., el-Arabi 45+2., Maszurasz 83., ill. Zahavi 14., 40.)
Young Boys (svájci)–Bayer Leverkusen (német) 4–3(Fassnacht 3., Siebatcheu 19., 89., M. Elia 44., ill. Schick 49., 52., M. Diaby 68.)
FKKrasznodar (orosz)–Dinamo Zagreb (horvát) 2–3(Berg 28., Claesson 69., ill. B. Petkovic 15., 54., Atiemwen 75.)
Braga (portugál)–Roma (olasz) 0–2(Dzeko 5., Borja Mayoral 86.)
Kiállítva: Ricardo Esgaio (54., Braga)
Slavia Praha (cseh)–Leicester City (angol) 0–0
Crvena zvezda (szerb)–Milan (olasz) 2–2(Kanga 52. – 11-esből, Pavkov 90+3., ill. Pankov 42. – öngól, Theo Hernández 61. – 11-esből)
Kiállítva: Rodics (77., Crvena zvezda)
Real Sociedad (spanyol)–Manchester United (angol) 0–4(Bruno Fernandes 27., 57., Rashford 65., D. James 90.)
Lille (francia)–Ajax (holland) 1–2(Weah 72., ill. Tadics 87. – 11-esből, Brobbey 89.)
Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Sahtar Doneck (ukrán) 0–2(Alan Patrick 31., Tete 90+3.)
Granada (spanyol)–Napoli (olasz) 2–0(Y. Herrera 19., Kenedy 21.)
Molde (norvég)–Hoffenheim (német) 3–3(Ellingsen 41., E. Andersen 70., D. Fofana 74., ill. Dabbur 8., 28., C. Baumgartner 45+3.)
Salzburg (osztrák)–Villarreal (spanyol) 0–2(Paco Alcácer 41., Fer Nino 71.)
Antwerp (belga)–Rangers (skót) 3–4(Avenatti 45., Refaelov 45+8. – 11-esből, Hongla 67., ill. Aribo 39., Barisic 59., 90. – mindkettőt 11-esből, Kent 83.)
Kiállítva: Seck (89., Antwerp)
Benfica (portugál)–Arsenal (angol) 1–1 (Pizzi 55. – 11-esből, ill. Saka 57.)

A visszavágókat február 25-én rendezik meg – kivéve aTottenham Hotspur–Wolfsberg párharc visszavágóját, amelyet február 24-én 18 órás kezdéssel játszanak le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik