Őrületes, 12 gólt hozó meccs után 11-esekkel esett ki a Topolya

TŐKE JÁNOS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)TŐKE JÁNOS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.09.17. 20:38
null
Őrületes, 12 gólt hozó meccs után 11-esekkel esett ki a Topolya (Fotó: FK TSC)
A szerbiai Topolya drámai csatában, gólgazdag mérkőzést (6–6) követően, a tizenegyespárbajban 5–4 alulmaradva búcsúzott a román FCSB-vel szemben az Európa-liga selejtezőjének 2. fordulójában.

 

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ

TOPOLYAI SC (szerbiai)–FCSB (román) 6–6 – 11-esekkel 4–5
Zenta,
Gradszki Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Higler (holland)
Gólszerző: Milicsevics (11.), Duronjics (14.), Antonics (51.), Tomanovics (90+4., 117.), Tumbaszevics (105+1.), ill. F. Coman (26.), Man (50., 63., 105. – a másodikat 11-esből), Ion (90+3.), Petre (108.)
Kiállítva:
Ponjevics (44. – Topolya), Szilágyi V. (103. – Topolya)

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA LEHET NYOMON KÖVETNI!

Tizenkét gólt, két kiállítást és bukaresti továbbjutást hozott az Európa-liga selejtezője második fordulójának Zentán megrendezett mérkőzése: a Topolyai SC és a román FCSB összecsapása a rendes játékidőben 4–4-gyel ért véget, a hosszabbítás végén 6–6 volt az eredmény, a tizenegyespárbajt a vendégek 5–4-re nyerték meg. Jól kezdett a TSC, hiszen előbb Djuro Zec beadása után Dejan Milicsevics fejelte a labdát a vendégek kapujába a 11. percben, majd három perccel később Nenad Lukics szólója végén Borko Duronjicshoz passzolt, aki higgadtan a kifutó kapus felett a kapuba pörgette a labdát.

A kétgólos előny túlságosan is megnyugtatta a hazaiakat, aminek az lett a vége, hogy a vendégek legértékesebb játékosa, Florinel Coman a 26. minutumban jól feltalálta magát a TSC tizenhatosán belül, és a hosszú sarokba lőtt. Arról, hogy a topolyaiaknak igazán meg kelljen izzadniuk a továbbjutásért, Ponjevics gondoskodott, aki az első félidő végén megkapta második sárga lapját is, így a TSC tíz emberre fogyatkozott. Szabó Zoltán, a Topolya edzője azonnal reagált, és Duronjics helyére Nemanja Petrovicsot küldte be, akinek a feladata a védelem segítése volt.

A második félidő elején Coman cselsorozata után Dennis Man elé passzolt, aki húsz méterről kilőtte a bal felső sarkot. Sokáig nem örülhettek a vendégek, mert hatvan másodperccel később már ismét a TSC-nél volt az előny: bal oldali szabadrúgás után a rossz ütemben kifutó Ducan kapus hibája után Lukics fejjel továbbította a labdát az üresen álló Goran Antonicshoz, aki három méterről nem hibázott. A 63. percben másodszor is egyenlítettek a vendégek: Balazs szabálytalankodott a 16-osban, s a jogosan megítélt büntetőt Man magabiztosan váltotta gólra.

A bírói ráadás harmadik percében Ion góljával az FCSB karnyújtásnyira került a továbbjutáshoz, hiszen csak két perc volt hátra a mérkőzésből, a következő akcióból azonban Szasa Tomanovics lefordult a védőjéről, és egyenlített (4–4).

Az első hosszabbításban a csereként beálló Szilágyi Vladimir hagyott ki hatalmas gólhelyzetet, akit a 103. percben a játékvezető – talán túl szigorúan – kiállított egy nyújtott lábas becsúszás miatt. A következő akcióból a vendégek megszerezték ötödik góljukat, Manra senki se figyelt, és ő 16 méterről a kapu bal oldalába lőtt. Kilenc emberrel kellett volna a TSC-nek egyenlítenie, ami lehetetlen feladatnak tűnt,mégis sikerült! A bírói ráadás első percében egy előreívelt szabadrúgás végén Tumbaszevics kapáslövéssel egyenlített.

A vendégek hatodik találata a 108. percben született, amikor egy jobb oldali akciót Petre lapos lövéssel fejezett be – és sajnos góllal. És még mindig nem volt vége, ugyanis a 117. percben Tomanovics fejes gólja azt jelentette, hogy 6–6 az eredmény, s mivel több gól már nem született, a tizenegyespárbaj döntött a továbbjutásról.

Ebben Banjac hibázott, a többi játékos viszont magabiztosan értékesítette a tizenegyest, ami azt jelentette, hogy az FCSB 5–4-re nyert, és bejutott a harmadik fordulóba.

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA LEHET NYOMON KÖVETNI!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik