El: az FTC-verő Rijeka kitömte a magyar kapus csapatát - a nap összes eredménye

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.31. 22:58
A Dinamo Moszkva hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Hapoel Kirjat Smonával az Európa-liga harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén. Az orosz csapat magyar légiósa, Dzsudzsák Balázs végigjátszotta az összecsapást, a hazaiak egyik legjobbja volt a mérkőzésen, amelyet a helyzetek alapján a Dinamo gólokkal nyerhetett volna meg.

Fölényben játszott a Dinamo az első félidőben a Hapoel Kirjat Smona ellen, a kaput azonban ritkán veszélyeztette Dzsudzsák Balázs csapata. A második játékrész elején viszont felpörgött a moszkvai együttes, nagy helyzetei ellenére mégis az izraeli csapat szerzett vezetést.

Dzsudzsák szöglete után Christopher Samba a lécet találta el fejjel az 57. percben, majd fél perccel később – ismét a magyar szélső átadása után – a csereként beálló Alekszandr Kokorin fejelt négy méterről fölé. A túloldalon tényleg a semmiből jött a gól: Rodgers Kola kapott jó labdát a 16-oson belül, és a kicsit elmélázó Vlagyimir Gabulov mellett a bal alsó sarokba lőtt. 0–1

Támadásban maradt a Dinamo, és a magyar középpályás sokadik beadása után a 71. percben megszületett az egyenlítés, miután a Kevin Kuranyit a gólban leginkább megakadályozni próbáló Kokorin téblábolása ellenére a labda a bal oldali kapufa segítségével a hálóban kötött ki a jól eltalált lövést követően. 1–1

Dzsudzsák Balázs rendkívül aktívan játszott a mérkőzésen, szinte minden nagyobb Dinamo-helyzet tőle indult ki, míg szabadrúgásból az oldalhálót találta el, ám a győzelemhez ez nem volt elég a moszkvaiaknak. A Hapoel biztató 1–1-gyel várhatja a visszavágót.Dinamo az első félidőben a Hapoel Kirjat Smona ellen, a kaput azonban ritkán veszélyeztette Dzsudzsák Balázs csapata. A második játékrész elején viszont felpörgött a moszkvai együttes, nagy helyzetei ellenére mégis az izraeli csapat szerzett vezetést.

Dzsudzsák szöglete után Christopher Samba a lécet találta el fejjel az 57. percben, majd fél perccel később – ismét a magyar szélső átadása után – a csereként beálló Alekszandr Kokorin fejelt négy méterről fölé. A túloldalon tényleg a semmiből jött a gól: Rodgers Kola kapott jó labdát a 16-oson belül, és a kicsit elmélázó Vlagyimir Gabulov mellett a bal alsó sarokba lőtt. 0–1

Támadásban maradt a Dinamo, és a magyar középpályás sokadik beadása után a 71. percben megszületett az egyenlítés, miután a Kevin Kuranyit a gólban leginkább megakadályozni próbáló Kokorin téblábolása ellenére a labda a bal oldali kapufa segítségével a hálóban kötött ki a jól eltalált lövést követően. 1–1

Dzsudzsák Balázs rendkívül aktívan játszott a mérkőzésen, szinte minden nagyobb Dinamo-helyzet tőle indult ki, míg szabadrúgásból az oldalhálót találta el, ám a győzelemhez ez nem volt elég a moszkvaiaknak. A Hapoel biztató 1–1-gyel várhatja a visszavágót.

Az előző körben a Ferencvárost búcsúztató Rijeka fölényesen nyert: a fiumeiek ugyancsak öt gólt szereztek a feröeri Víkingur otthonában, és az 5–1-gyel gyakorlatilag el is döntötték a továbbjutás kérdését. A hazai csapat kapuját a magyar légiós, a 40 éves Turi Géza védte a meccsen.

Minimális hátrányból várja a Stjarnan elleni második meccset a Lech Poznan, miután 1–0-s vereséget szenvedett Izlandon. A lengyel csapat többet támadott a mérkőzésen, gólt azonban csak a dán Rolf Toft tudott szerezni a hazaiaktól a 48. percben. A vendégek magyar támadója, Lovrencsics Gergő 87 percet játszott az összecsapáson.

Továbbra is szenved a horvát Hajduk Split, amely ezúttal a kazah Sahtyor Karagandi otthonában kapott ki 4–2-re. A splitieknek mostanában nem volt sok sikerélményük, mert bár az El előző selejtezőkörében az ír Dundalk ellen idegenben 2–0-ra nyertek, azóta az Istra elleni hazai 1–1, a Dundalk ellen még épp beleférő 1–2, majd a Fradit kiejtő Rijekától elszenvedett idegenbeli 4–2-es vereség az együttes mérlege.

A találkozó két góldús bő húsz percet hozott, a találkozó elejét és a végét is 2–1-re „nyerték” meg a kazahok (utóbbit egy 94. perces góllal), így hiába volt a kettő között ötven percen keresztül gólcsend, alaposan megszórták egymást a felek.

A másik kazah csapat, az Asztana ugyancsak bravúreredményt ért el: döntetlent játszott otthon a svéd AIK-kal. Ez az eredmény egyébként azt is jelenti, hogy a két kazah együttes – hat meccsen – továbbra sem kapott ki az aktuális kiírásban.

Az Omonia Nicosia a sérült Leandro nélkül fogadta a Metalurg Szkopjét, és a duplázó Cristovao vezetésével 3–0-ra győzte le macedón ellenfelét. Ugyancsak jelentős előnyre tett szert – az utolsó húsz percben szerzett három találatnak köszönhetően – a svéd Elfsborg, amely két büntetőgólt is lőtt az izlandi Hafnarfjördur ellen, és 4–1-ről várhatja a visszavágót.

A nemzetközi porondra 20 év után visszatérő Torino remek napot zárt Stockholmban: a Brommapojkarna emberhátrányba került a 44. percben, Marcelo Larrondo pedig kihasználta a szabálytalanság miatt megítélt büntetőt, majd a második játékrész elején megduplázta az előnyt. A veterán Giuseppe Vives kiállítása miatt nem sokkal később kiegyenlítődött az emberhátrány, ám előtte Paulo Barreto még háromra növelte az előnyt, Dardan Rexhepi pedig kihagyta a svédek tizenegyesét, így a „bikák” nyugodtan utazhatnak haza.

A topbajnokságok további csapatai közül a Lyon is fölényesen győzött, a Mladá Boleslav vendégeként aratott 4–1-es győzelem során Mohamed Yattara kétszer is betalált, a Hull City ugyanakkor gól nélküli döntetlent játszott Trencsénben. A nap egyik legmeglepőbb eredményét a fehérorosz Sahtyor Szoligorszk szolgáltatta, amely idegenben 5–2-re kitömte a belga Zulte Waregemet.

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA

3. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS
DIÓSGYŐRI VTK–FK Krasznodar (orosz) 1–5összefoglaló itt!
Sahtyor Karagandi (kazah)–Hajduk Split (horvát) 4–2
Asztana (kazah)–AIK (svéd) 1–1
Neftci Baki (azeri)–Csihura Szacshere (grúz) 0–0
Astra (román)–Slovan Liberec (cseh) 3–0
Dinamo Moszkva (orosz)–Hapoel Kirjat Smona (izraeli) 1–1
Elfsborg (svéd)–FH Hafnarfjördur (izlandi) 4–1
Omonia Nicosia (ciprusi)–Metalurg Szkopje (macedón) 3–0
Ruch Chorzów (lengyel)–Esbjerg (dán) 0–0
Brommapojkarna (svéd)–Torino (olasz) 0–3
Dinamo Minszk (fehérorosz)–CFR Cluj (romániai) 1–0
IFK Göteborg (svéd)–Rio Ave (portugál) 0–1
Kardemir Karabükspor (török)–Rosenborg (norvég) 0–0
Mladá Boleslav (cseh)–Olympique Lyon (francia) 1–4
PSV (holland)–St. Pölten (osztrák) 1–0
Trencín (szlovák)–Hull City (angol) 0–0
Young Boys (svájci)–Ermisz Aradippu (ciprusi) 1–0
Zorja Luhanszk (ukrán)–Molde (norvég) 1–1
Petrolul Ploiesti (román)–Viktoria Plzen (cseh) 1–1
RNK Split (horvát)–Csornomorec Odessza (ukrán) 2–0
Víkingur (feröeri)–HNK Rijeka (horvát) 1–5
Zulte Waregem (belga)–Sahtyor Szoligorszk (fehérorosz) 2–5
FC Bruges (belga)–Bröndby (dán) 3–0
FK Sarajevo (bosnyák)–Atromitosz (görög) 1–2
Mainz 05 (német)–Aszterasz Tripolisz (görög) 1–0
Real Sociedad (spanyol)–Aberdeen (skót) 2–0
Stjarnan (izlandi)–Lech Poznan (lengyel) 1–0
St. Johnstone (skót)–Spartak Trnava (szlovák) 1–2
Grödig (osztrák)–Zimbru Chisinau (moldovai) 1–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik