El: sokat érhetnek a nyolcaddöntőben szerezhető UEFA-együtthatók

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2023.02.25. 07:03
null
The UEFA coefficients from the round of 16 could be worth a lot (Photo: AFP)
A Ferencváros szereplése a labdarúgó Európa-ligában hatással lehet a következő idények kilátásaira a nemzetközi kupaporondon.

 

Az együttes 15.5-ös UEFA-együtthatóval kezdte az évadot, ami második körös kiemelésre volt elegendő a Bajnokok Ligája-selejtezőben. Az Európa-liga csoportkörében szerzett tíz pontjával és csoportelsőségével már tizenkét pontot szerzett ebben a rendszerben, s mivel olyan idény esik ki, amelyben csupán 0.5-ös együtthatója volt, a következő évadban legalább 27 áll majd a neve mellett – emlékeztetőül: a nyári BL-selejtező harmadik körében 23.5-ös együtthatóval a Malmőt kiejtő, ezzel az együtthatóját továbbvivő Zalgiris Vilnius volt az utolsó a kiemelt csapatok rangsorában, így jó esély van rá, hogy ha bajnok lesz a Ferencváros, és eljut odáig, a következő kiírásban a harmadik fordulóban is kiemelt lehet.

De ne feledjük, az El-ben lehetőség van még további pontok szerzésére, a nyolcaddöntőben a döntetlen egy, a győzelem kettőt ér, továbbjutás esetén pedig egy bónuszpont is jár.

Ha az FTC sikerrel veszi a Leverkusen jelentette akadályt, legalább 30-as együtthatóval várja a negyeddöntőt, ami újabb mérföldkövet jelentene, ráadásul ezzel az értékkel a Bajnokok Ligája rájátszásában is lenne esélye a kiemelésre, míg az Európa-liga főtábláján valószínűleg második kalapos lenne, hiszen ebben az idényben a Ludogorec 23-as értékkel már az volt.

 

NS-SZAKÉRTŐ    – TELEK András a Ferencváros korábbi, 24-szeres válogatott védője
A BUNDESLIGA KÖZÉPMEZŐNYÉBEN áll a Leverkusen, vagyis nem szerepel jól, de ez nem feltétlenül jó hír a Ferencvárosnak: a német klubnál tudják, aligha érnek oda a nemzetközi kupát érő helyekre, így kiemelten fontos az El-szereplés. Nyilván ennek megfelelően készülnek a leverkuseniek, és a legerősebb csapatukkal érkeznek Budapestre. Úgy érzem, előny, hogy a Fradi idegenben kezd, anno én is jobban szerettem ezt a helyzetet: ha a csapat szoros eredménnyel zár Németországban, idehaza telt ház előtt képes lehet a meglepetésre. Ami a magyar együttest illeti: Aissa Laidouni távozása nagy érvágás, és sérülés miatt Muhamed Besic is kiesett a középpályáról, de a klub megpróbálta pótolni ezeket az értékes futballistákat. A magyar bajnokságot kis túlzással már megnyerte a csapat, így időnként gyengébb teljesítményt is láthatunk tőle, de például a legutóbbi, KTE elleni meccs első félidejében kifejezetten magabiztosan és jól játszottak a srácok. Érdekes lesz a Leverkusen elleni párharc.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik