El: „Elhihetjük, hogy lesz keresnivalónk” – Dibusz a Leverkusenről

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.24. 13:01
null
Dibusz Dénes szerint az FTC-nek lesz keresnivalója a Leverkusen ellen (Fotó: Árvai Károly)
Mint arról beszámoltunk, a Xabi Alonso által irányított német Bayer Leverkusen lesz az FTC ellenfele a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében. A sorsolás után a zöld-fehérek közösségi oldalán a csapat kapitánya, Dibusz Dénes és a másodedző, Máté Csaba beszélt az ellenfélről.

„Az előző csoportkörben már találkoztunk velük, két jó mérkőzést tudtunk játszani, idegenben kikaptunk, de hazai pályán, az utolsó körben sikerült őket egy nullára megverni. Nagyon jó csapatról van szó és komoly ellenfél lesz, ám azt gondolom, azokból a meccsekből is meríthetünk erőt, és elhihetjük, hogy lesz keresnivalónk ellenük. Igaz, mindkét csapat átalakult azóta és más edzők irányítják a két gárdát. Érezzük, hogy van esélyünk” – mondta Dibusz Dénes.

„Úgy voltam vele, ők akár jó ellenfél is lehetnek, nyilván nem a legnagyobb sztárklubok egyike, viszont stílusos focit játszó csapat, amely ellen az elmúlt idényben jó teljesítményt tudtunk nyújtani, úgyhogy a feladat adva van. Bízunk benne, hogy eredményesek tudunk lenni. Óriási feladat lesz, ahogy bármelyik ellenfél ellen, de azzal a céllal megyünk bele a mérkőzésekbe, hogy olyan eredményt érjünk el, mellyel ki tudjuk harcolni a továbbjutást” – tette hozzá Dibusz.

Mint ismert, az FTC a hazai mérkőzését a Groupama Aréna helyett a Puskás Arénában játssza.

„Bízom benne, hogy minél többen lesznek a stadionban és telt házas mérkőzést tudunk játszani. Az a csapatnak is hatalmas erőt adna, ha zsúfolt lelátók előtt futballozhatnánk és talán a németeknek is meglepetést tudnánk szerezni, hiszen azért a Bundesligában is telt házas meccsek vannak, viszont csak néhány olyan aréna, amely 60 ezer vagy annál is több férőhelyes” – zárta szavait a válogatott kapus.

„Két okból örülök neki, az egyik, hogy volt egy tippjáték, amit játszottunk a sorsolás előtt és a Leverkusenre tippeltem Balogh Ákos elemzővel együtt, úgyhogy ez egy siker, hogy őket kaptuk” – kezdett bele Máté Csaba, az FTC másodedzője. „Másrészt ismerős a klub, hiszen játszottunk már ellene és a két meccs alapján pozitívnak is mondhatjuk az eredményt, hiszen ott kettő egyes vereséget szenvedtünk, itthon pedig egy nullra nyertünk, jöhetnek is akár a tizenegyesek is a Puskás Arénában. Szurkolói szempontból is jó ellenfél, hiszen valószínűleg sokan elkísérik a vendégcsapatot és ők is jelentenek olyan vonzerőt, amellyel megtölthetjük a stadiont. Ez mindenképpen nagy boldogság lenne mindenkinek” – mondta a másodedző.

„Teljesen átalakult néhány dolog nálunk és náluk is, hiszen új edző irányítja a csapatokat. Ő (Xabi Alonso, a Leverkusen vezetőedzője – a szerk.) alaposan megváltoztatta a játékfelfogásukat, a játékrendszerük is más, úgyhogy a legújabb mérkőzéseket elemezzük és azokból próbálunk következtetéseket levonni. Azt gondolom, ők is így tesznek, de mindenképp erőt ad, hogy egyszer már legyőztük őket, tehát képesek vagyunk rá, úgyhogy bízunk a sikerben” – hangsúlyozta Máté Csaba.

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA,
A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSAI
Bayer Leverkusen (német)–FERENCVÁROS (magyar)
Union Berlin (német)–Union Saint-Gilloise (belga)
Sevilla (spanyol)–Fenerbahce (török)
Juventus (olasz)–SC Freiburg (német)
Sporting CP (portugál)–Arsenal (angol)
Manchester United (angol)–Real Betis (spanyol)
AS Roma (olasz)–Real Sociedad (spanyol)
Sahtar Doneck (ukrán)–Feyenoord (holland)

A TOVÁBBI PROGRAM KULCSDÁTUMAI
Sorsolás Játéknapok
Nyolcaddöntő Február 24. Március 9. és 16.
Negyeddöntő Március 17. Április 13. és 20.
Elődöntő Március 17. Május 11. és 18.
DöntőMájus 31., Budapest, Puskás Aréna
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik