Kikapott Írországban a Ferencváros, de simán továbbjutott

Vágólapra másolva!
2022.08.25. 20:50
null
Fotó: Getty Images
A Ferencváros 1–0-ra kikapott a Shamrock Rovers otthonában a labdarúgó Európa-ligában, de így is a főtáblára jutott, ugyanis 4–1-es összesítéssel megnyerte a playoff-párharcot.

 

EURÓPA-LIGA, PLAYOFF, 2. MÉRKŐZÉS
SHAMROCK ROVERS (ír)–FERENCVÁROS 1–0 (0–0)

Dublin, Tallaght Stadion, 7136 néző. Vezette: Letexier (francia)
SHAMROCK: Mannus – Gannon, Hoare, Grace – Finn (Lyons, 64.), G. O’Neill, Towell (J. Byrne, 72.), Ferizaj (Tetteh, 72.), Kavanagh (Watts, 72.) – Emakhu (Greene, 64.), Farrugia. Vezetőedző: Stephen Bradley
FTC: Bogdán – Wingo, Knoester, Kovacevic, Civic – Laidouni, Esiti (Vécsei, 57.) – Auzqui (Marquinhos, 57.), Nguen (Mercier, 71.), A. Traoré (Lisztes, 79.) – R. Mmaee (F. Boli, 71.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: Lyons (89.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Továbbjutott: a Ferencváros, 4–1-es összesítéssel.

Dublin külvárosa minden, csak nem különleges. A központtól mintegy félórányi autóútra lévő Tallaght Stadiont egyik oldalról dombok, a másikról építkezés veszi körül, az aprócska létesítmény szomszédságában többhektáros park terül el.

A többség mégsem piknikezni érkezett a környékre, a Shamrock Rovers szurkolói megtöltötték az arénát, így a Ferencváros telt ház előtt léphetett pályára.

Az gyorsan kirajzolódott, hogy az első mérkőzésen összeszedett négygólos különbség alapjaiban határozza meg az összecsapás színvonalát, a Ferencváros hiába állt ki erős csapattal, a játékosok nehezen pörögtek fel, a Shamrock Rovers erejéből pedig nem futotta többre. Érdekes volt látni ugyanakkor, hogy míg a keményebb futballt az íreknek kellett volna játszaniuk, ők voltak, akik a párharcokat követően rendre a földön maradtak és a lábukat fogták.

A Dibusz Dénes hiányában a csapatkapitányi karszalagot viselő Tokmac Nguen és társai nemigen találták a rést a hazai védelmen: míg a budapesti összecsapáson tucatnyi helyzetet alakítottak ki, Dublinban az első félidőben a lefújás előtti pillanatokban Ryan Mmaee fejelt veszélyesen kapura, Alan Mannusnak, a hazaiak kapusának nagyot kellett védenie.

Fotó: Getty Images
Fotó: Getty Images

 

Az oldalvonal mellett Sztanyiszlav Csercseszov ettől függetlenül okkal dühöngött, sok hibával játszott az FTC, több hosszú indítás is métereket tévedett, ugyanakkor a Shamrock Rovers is csupán egyetlen távoli lövéssel és egy veszélyesen keresztbe lőtt labdával próbálkozott. A kapuban helyet kapó, korábban éveken át Angliában védő Bogdán Ádámnak az első játékrészben nem volt feladata, a félidő során egyszer vetődött egy kapu fölé, mellé lőtt labdára, amelyet kézzel mindössze egyszer kellett érintenie…

A folytatásban kicsit felpörögtek az események, s ekkor legalább már helyzetek is voltak. Előbb Bogdánnak kellett szabadrúgást követően nagyot védenie, majd Richie Towell lőtte a labdát kapásból centikkel a kapu mellé, végül ismét Ryan Mmaee hagyott ki helyzetet. Negyedóra alatt több minden történt, mint az első félidőben, majd Csercseszov is igyekezett belenyúlni a mérkőzésbe, a középpályára jött Vécsei Bálint, a támadósorba a brazil Marquinhos, a gól azonban sehogy sem akart érkezni.

Fotó: Getty Images
Fotó: Getty Images



No de nézzük a mérkőzés jó oldalát, a hajrában bemutatkozott a nemzetközi porondon ifjabb Lisztes Krisztián, de a legfontosabb az volt, hogy az FTC az első mérkőzésen megszerzett négygólos előnyével könnyedén jutott az Európa-liga csoportkörébe, annak ellenére, hogy a meccs végén az írek bevették Bogdán Ádám kapuját: Andy Lyons volt a gólszerző, 1–0.

GÓLVIDEÓ ITT!

Ezt a mérkőzést gyorsan el kell felejteni, ennél már fontosabb, hogy péntek délután kiderül, melyik három csapatot sorsolják a Ferencváros mellé.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik