Nagy lépést tett a Sevilla az újabb El-finálé felé

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.28. 20:55
null
Taison (Sahtar, jobbra) blokkja elkésett a sevillai Adil Rami lövésénél (Fotó: AFP)
A Sahtar Doneck nem bírt odahaza a címvédő Sevillával a labdarúgó Európa-liga elődöntőjének első mérkőzésén (2–2).

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Sahtar Doneck–Sevilla 2–2 (Marlos 23., Sztepanenko 36., ill. Vitolo 6., Gameiro 82. – 11-esből)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

A másik mérkőzésen
Villarreal–Liverpool 1–0
(A. López 92.)

Ahhoz képest, hogy az ukrán-orosz viszály miatt százmillió eurónál is nagyobb összegben árusította ki sztárjait (Alex Teixeira, Douglas Costa, Luiz Adriano) a Sahtar, a Sevilla elleni mérkőzésen a kispadra is jutott egy 29 millió euró értékű hetes – miközben eltiltás miatt hiányzott a 12 milliós játékjoggal bíró brazil középpályás, Fred.

Hogy még tovább boncolgassuk az anyagiakat, a sorozatban harmadik El-sikerére hajtó Sevilla meccsre nevezett kerete elérte a 170 millió eurót – ezért is vártak Bajnokok Ligája-szintű összecsapást a szurkolók.

És az első félidőben nem is csalódtak.

Nagy szerepet játszott ebben, hogy Vitolo egy gyors támadás végén kihasználta, hogy az ukrán védelem kissé lassan vette fel a mérkőzés ritmusát (0–1), de erre még a félidő derekán válaszolt Marlos, nem kevésbé látványos találattal (1–1), majd a brazil szélső beadását az ötösről Tarasz Sztepanenko tanítani való mozdulattal fejelte a léc alá, hatalmas erővel (2–1).

A fordulás után sajnos zakatolósra váltott a mérkőzés (nemhiába bukkantak fel Záhonyból érkező szurkolók a lvivi stadionban), csak Michael Krohn-Dehli horrorisztikus sérülése rángatta ki a nézőket a katatón állapotból.

És a csapatokat is.

Kevin Gameiro kihagyott egy ziccert, majd Olekszandr Kucser mentett előtte a gólvonalon, de előbbi csak betalált: Vitolo lábát teljesen fölöslegesen elhúzta a visszafutó támadó, Facundo Ferreyra, a francia csatár meg a kapu közepébe bombázta a büntetőt. 2–2!

Nem tudott már újítani a Sahtar, pedig edzője, Mircea Lucescu mindent bevetett, a 90. percben például hármas cserére szánta el magát. Mindhiába, a Sevilla került közelebb ahhoz, hogy történelmet írjon.

ONLINE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik