Hétgólos dráma: tényleg sokkot kapott a Lipcse Marseille-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.12. 21:00
null
Nem és nem ment a Lipcsének Marseille-ben, a két szerzett gól ellenére sem (Fotók: AFP)
A hazai egygólos győzelem után Marseille-ben alapos verést kapott Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig, így az Olympique jutott a legjobb négy közé a labdarúgó Európa-ligában.


EURÓPA-LIGA

NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
Olympique Marseille (francia)–RB Leipzig (német) 5–2 (Ilsanker 6. – öngól, B. Sarr 9., Thauvin 38., Payet 60., Szakai 94., ill. Bruma 2., Augustin 55.)
Továbbjutott: az Olympique Marseille, 5–3-as összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

„Kíváncsi vagyok, mire mennek a lipcseiek a jövő héten a tömött Stade Vélodrome-ban!” – nyilatkozta az idegenben egy nullára elveszített mérkőzés előtt a Marseille-mester Rudi García, aki nagyon örült a kezdés előtt a telt háznak, annak azonban kevésbé, hogy Bruma góljával hamar vezetést szerzett a német gárda.

A francia drukkerek azonban tényleg sokat jelentenek az OM számára, bár a gyors egyenlítéshez kellett Gulácsi Péter nagy hibája is (rápaskolt egy labdát a kapu előtt Stefan Ilsankerre, és ebből öngól lett), majd a magyar kapus hiába védett pár másodpercen belül kétszer is nagyot, a második kipattanót Bouna Sarr közelről a jobb felsőbe bombázta. Ez volt az El-történelem leggólgazdagabb kilenc perce!

Nem sokra rá kissé távolabbról így tett Dimitri Payet is, de a Lipcse szerencséjére előtte ellökte védőjét a passzt adó Konsztantinosz Mitroglu – méterekre az esettől, viszont emiatt nem adta meg a találatot Björn Kuipers. Payet még a szünet előtt vigasztalódott egy gólpasszal, amelyet Florian Thauvin tett szépen a kapuba az ötösről – csak éppen lesről indulva.

Jogos az öröm, francia csapat még nem jutott egyébként döntőbe az El-ben
Jogos az öröm, francia csapat még nem jutott egyébként döntőbe az El-ben


Thauvin visszaadta később a gólpasszt Dimitri Payet-nek, és kellett is az OM-nek ez a találat, mert előtte Jean-Kévin Augustin szép góllal bosszantotta a délieket (párizsi lévén még ünnepelt is egy kicsit a hazai publikum orra előtt).

Gulácsi Péter kijavította az első félidőbeli bakiját két elképesztően nagy bravúrral, rajta nem múlott a továbbjutás – annál inkább a kispados Willi Orban nélkül kétszeresen is fejetlen lipcsei védelmen és sérült Timo Werner távollétében többnyire harmatos csatársoron.

A Stade Vélodrome népe pedig tényleg megtette a magáét.

ÖSSZEFOGLALÓ

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

CSZKA Moszkva (orosz)–Arsenal (angol) 2–2 (Csalov 39., Nababkin 50., ill. Welbeck 75., Ramsey 92.)
Továbbjutott: az Arsenal, 6–3-as összesítéssel
Sporting CP (portugál)–Atlético Madrid (spanyol) 1–0 (F. Montero 28.)
Továbbjutott: az Atlético Madrid, 2–1-es összesítéssel
Salzburg (osztrák)–Lazio (olasz) 4–1 (Dabbur 56., Haidara 72., Hvang Hi Csan 74., Lainer 76., ill. Immobile 55.)
Továbbjutott: a Salzburg, 6–5-ös összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik