El: Most nem tudtunk olyan bátran játszani – Vécsei

B. Á., H. Á.B. Á., H. Á.
Vágólapra másolva!
2021.10.19. 18:55
Az Európa-liga csoportkörének 3. fordulójában a Ferencváros kétgólos vereséget szenvedett a skót Celtic otthonában. A lefújás után Vécsei Bálint és Dibusz Dénes értékelt a mérkőzést közvetítő M4 Sportnak.
Vécsei Bálint szerint a kulcs az volt, hogy túl nagy helyet hagytak a Celticnek (Fotó: Szabó Miklós) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Vécsei Bálint szerint a kulcs az volt, hogy túl nagy helyet hagytak a Celticnek (Fotó: Szabó Miklós) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

„Most is voltak lehetőségeink, de a második félidőben túl sok helyet hagytunk nekik. Próbáltunk bátran előremenni, de túlságosan kinyíltunk, és pont egy ilyen szituációból kaptunk gólt egy kontrából. Ezután már nagyon nehéz lett volna diktálni a tempót, amikor hazai pályán vannak. Tanulnunk kell ebből, közelebb lenni az ellenfélhez, kevesebbet helyet hagyni, hiszen megbüntetnek egyből minket. Kicsit gyengébben muzsikáltunk csapatként, most nem tudtunk olyan bátran játszani a labdakihozatalt tekintve, mint a Leverkusen vagy a Betis ellen. A kulcs az volt, hogy túl nagy helyet hagytunk nekik, és ezt megbüntették” – fogalmazott a válogatott középpályás.

Dibusz Dénes, a Ferencváros tizenegyest hárító kapusa viszonylag egyszerűen megfogalmazta a mérkőzés lényegét.

„A második félidőben egyszerűen bedaráltak minket a skótok. A szünet előtt talán jobban tudtuk kontrollálni őket, nekünk is volt még egy-két meglódulásunk, kapura lövésünk. Kiindulva a tavalyi mérkőzésünkből, a Celtic már akkor is elég nagy tempót ment, és beszorított minket a kapunk elé. Sajnos most nem sikerült megszerezni a vezető gólt, és azt követően, hogy ők jutottak vezetéshez a második félidőben már, nem sok esélyünk volt. De azt gondolom, hogy ebben a mai mérkőzésben nem volt nagyon több. Ha reálisan nézzük a mérkőzés összképét, akkor azt kell mondjam, hogy valós esélyünk nem volt a győzelemre, és a pontszerzésre is csak nagyon nagy szerencsével lehetett volna sanszunk. Nem tudtuk megjátszani a labdákat, nem tudtunk játékkal kijönni a saját térfelünkről, hogyha volt is egy-két mélységi felpassz, akkor sem tudtuk megtartani a labdát, ezért pedig folyamatos nyomás alatt volt a védelem, amiben pedig bármikor benne van a hiba lehetősége. Be kell vallani, hogy a Celtic nagyon sok helyzetet alakított ki, és több gólt is szerezhetett volna. Igazából annak kell örülni, hogy nem lett ez nagyon csúnya vereség a végén. Tanulni kell ebből a meccsből, hazai pályán meg kell próbálnunk sokkal támadóbban fellépni. Azt hiszem, az a mérkőzés lesz az utolsó esélyünk a továbbjutási lehetőségeink életben tartására” – fogalmazott Dibusz az M4 Sport riporterének.

EURÓPA-LIGA
G-CSOPORT
3. FORDULÓ

Celtic (skót)–Ferencváros 2–0 (0–0)
Glasgow,
Celtic Park, 53 000 néző. Vezette: Kehlet (dán)
CELTIC:
Hart – Ralston, Carter-Vickers, Starfelt, Montgomery (L. Scales, 75.) – C. McGregor, Turnbull – Abada (Jakumakisz, 71.), Rogic (Bitton, 71.), Jota – Furuhasi (M. Johnstone, 86.). Vezetőedző: Ange Postecoglou
FTC:
Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic – Laidouni (Somália, 66.), Vécsei – Uzuni, Nguen (Mak, 83.), Zachariassen (Loncar, 66.) – R. Mmaee. Vezetőedző:Peter Stöger
Gólszerző: Furuhasi (57.), Vécsei (81. – öngól)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A Nemzeti Sportot Glasgow-bólBorbola BenceésSzabó Miklós(fotó) tudósította.

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Leverkusen 2 2
6–1 +5 6
2. Betis 2 2 7–4 +3 6
3. Celtic 3 1 2 5–8 –3
3
4. Ferencváros 3 3 2–7 –5
0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik