El: Jobb csapat a Fradi a Shamrocknál! – Mats Knoester

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2022.08.18. 08:20
null
A csütörtöki meccsen a Shamrock Rovers játékosai elől próbálják majd eldugni a labdát a Fradi futballistái (FOTÓ: ÁRVAI KÁROLY)
Mats Knoester, a Ferencváros holland belső védője felkészült a kemény fejpárbajokra, s az ír bajnok Shamrock Rovers elleni párharc megnyerése esetén korábbi klubjával, a Feyenoorddal is találkozhat az El-csoportkörben.

 

A védelem stabilitására szükség lesz. A Ferencváros 18.30-tól az ír Shamrock Rovers együttesét fogadja az Európa-liga-rájátszás első mérkőzésén, a tét a csoportkörbe jutás. A zöld-fehérek az előző fordulóban a Bajnokok Ligája selejtezőjében az azeri Qarabag ellen véreztek el, többek között a belső védők bizonytalansága miatt. Éppen ezért lesz fontos Mats Knoester határozottsága (is) a csütörtöki összecsapáson, a holland utánpótlás-válogatott hátvéd jól tudja, az ír bajnok ellen nem lehet hátul hibázni.

„A Qarabag elleni hazai mérkőzés óta sokat beszélgettünk róla, mi lehetett a gond – mondta lapunknak a 23 esztendős futballista, aki a nyáron érkezett Hollandiából a Ferencvároshoz. – A kapott gólokat több hiba okozta, nem lehet csak a védők nyakába varrni. Összetett a probléma, amelyet azóta elemeztünk, tudjuk, miben hibáztunk, és az edzéseken sokat gyakoroltuk.”

A Shamrock Rovers semmit sem bízott a véletlenre, az írek küldöttsége már kedden ebéd után megérkezett Budapestre, hogy a játékosok csütörtökön a lehető legjobb állapotban vágjanak neki a mérkőzésnek. A Fradit irányító Sztanyiszlav Csercseszov és stábja megfelelően feltérképezte az ellenfelet, Mats Knoester arról is beszélt, mi vár(hat) rájuk csütörtökön.

„Kemény, masszív, erőnlétileg rendkívül jól felkészített csapat érkezik hozzánk – folytatta a holland belső védő. – A szakmai stáb több felvételt mutatott az írekről, láthattuk, mit szeretnek leginkább játszani. Hamisítatlan brit stílusú együttes vár ránk, amely ha beszorul a kapuja elé, vagy az ellenfél letámadja, hosszú előreíveléssel próbál meg akciót kezdeményezni. Hátul fel kell készülnünk a fejpárbajokra. Egy biztos, jobb csapat a miénk, de teljes koncentrációra lesz szükség, hogy ezt be is bizonyítsuk.”

A légiós szerint jót tett a csapatnak a hétvégi, 4–0-s siker az NB I-ben a Mol Fehérvár ellen, hiszen mégiscsak az egyik legfőbb hazai riválist győzték le a Groupama Arénában. A lefújást követően nagy volt az öröm az öltözőben, nemcsak a bajnoki pontok, hanem az önbizalom szempontjából is fontos volt a győzelem.

„Megfelelően akartunk reagálni  a Qarabag elleni kiesésre. Fontos volt, hogy újra jó hangulatba kerüljünk, arról nem is beszélve, hogy a bajnokságot egyébként is kiemelten kezelik a Ferencvárosnál, semmi más nem jöhet szóba, csak az aranyérem. Megmutattuk, ki az úr a hazai porondon, kifejezetten jó üzenet legyőzni az egyik legfőbb riválist. Jót tett az önbizalmunknak a siker, ezt a hét eleji edzéseken is éreztük.”

 

Fotó: Török Attila
Fotó: Török Attila

Mats Knoester új arc a ferencvárosi védelemben. A száztízezer lakosú Alphen aan den Rijn városában született, gyermekként a helyi klubban kezdett futballozni. Tizenhét esztendősen került a korábbi BEK-győztes Feyenoord utánpótlásához, a rotterdami egyesületben tanulta az alapokat, 2017-ben csatlakozott a felnőttkerethez, igaz, végül nem mutatkozott be a nagyok között. Két évvel később az ugyancsak élvonalbeli Heracles Almelóhoz távozott, amelynél alapemberré vált, a Ferencváros onnan szerezte meg szerződése lejárta után.

„Eleinte nem tudtam, mi vár rám Budapesten, ám ennyi idő elteltével kijelenthetem, jobb helyre nem is kerülhettem volna. A Ferencváros patinás klub, az edzőközpontban tökéletes körülmények között készülhetünk, Budapest pedig gyönyörű város, modern, ugyanakkor tele történelmi épülettel. A barátnőmmel és a kislányunkkal a budai oldalon lakunk, mégis közel a Népligethez, reggelente hamar kint vagyok a pályán.”

A fiatal védő szerint a csütörtöki összecsapáson fontos lesz, hogy okosan, meggyőző stílusban futballozzanak, és már a találkozó elején megmutassák, miért erősebb a magyar bajnok az írnél.
A jövő heti, írországi visszavágót követően tehát kiderül, melyik csapat szerepelhet az El-főtáblán (a vesztes az Európa-konferencia­liga csoportkörében folytatja), amelyen olyan márkás együttesek várják az ellenfeleket, mint az AS Roma, a Lazio, az Arsenal, a Manchester United vagy éppen Mats Knoester korábbi klubja, a Feyenoord.

EURÓPA-LIGA
PLAYOFF, 1. MÉRKŐZÉS
18.30:
Ferencváros–Shamrock Rovers (ír) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik