El: játék nélkül juthat a negyeddöntőbe a Leipzig – sajtóhír

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.28. 13:42
null
A Leipzig játék nélkül juthat a legjobb 8 közé (Fotó: RB Leipzig, Twitter)
A Bild úgy tudja, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az orosz–ukrán konfliktus miatt kizárja a Szpartak Moszkvát az Európa-ligából, így a Szoboszlai Dominikot, Willi Orbánt és Gulácsi Pétert is foglalkoztató RB Leipzig játék nélkül juthat a negyeddöntőbe.

 

Pénteken beszámoltunk róla, hogy az orosz és az ukrán klub-, valamint nemzeti csapatoknak semleges helyszínen kell lejátszaniuk a nemzetközi szövetség által rendezett hazai mérkőzéseiket.

A Bild szerint azonban az UEFA nem érte be ennyivel: hétfőn hivatalosan is bejelenti, hogy kizárja a Szpartak Moszkvát, s mivel nem jelöl ki újabb ellenfelet, az RB Leipzig automatikusan a 8 közé jut.

„Továbbra is szoros kapcsolatban állunk a szövetséggel. Teljes mértékben megbízunk az UEFA-ban és a döntésében. Feltételezzük, hogy a meccseket törölni fogják” – idézi a német klub hivatalos Twitter-oldala Oliver Mintzlaff elnököt.

Az első felvonásra március 10-én, a Red Bull Arénában kerülne sor, a visszavágóra 17-én, egy semleges helyszínen.

A németek vezetőedzője, Domenico Tedesco korábban azt mondta, szerinte a meccs bojkottálása nem jó megoldás, mert azokat sújtja – a sportolókat és a szurkolókat –, akik semmiről sem tehetnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik