UEFA: semleges helyszíneken játszanak az ukrán és az orosz csapatok

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.25. 11:35
null
Az Európa-ligában 16 közé jutó Szpartak Moszkvát is érinti a változás (Fotó: AFP)<br />
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénteken rendkívüli ülést tartott az orosz–ukrán konfliktus miatt, és a hivatalos oldalán közölte, hogy az érintett országok klub- és nemzeti csapatainak semleges helyszíneken kell lejátszaniuk az európai szövetség által rendezett hazai mérkőzéseiket.

 

A Bajnokok Ligájában már egyik ország klubcsapata sem érintett, de az Európa-ligában még talpon van az orosz Szpartak Moszkva, amely a Szoboszlai Dominikot, Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipziggel találkozik a 16 között.

A 2022-es katari világbajnokság pótselejtezőjén Oroszország és Ukrajna is részt vesz: előbbi a B jelű ágra került, amelyen eredetileg hazai pályán fogadta volna Lengyelországot, s továbbjutás esetén a döntő – amelyet a Svédország–Csehország párosítás győztesével vívhat – házigazdája lett volna. Ukrajna fellépését különösebben nem befolyásolta a változtatás, hiszen az A jelű ágon szerepel, és Skóciához látogat. Ha továbbjutnának az ukránok, a walesiek vagy az osztrákok vendégeként lépnek pályára.

Mint ismeretes, az Ukrán Labdarúgó-szövetség csütörtökön a hivatalos honlapján bejelentette, hogy az országban bevezetett hadiállapot miatt felfüggesztette a bajnokságokat.

AZ UEFA TOVÁBBI, EZ ÜGYBEN HOZOTT DÖNTÉSEI (MINT A BL-DÖNTŐ HELYSZÍNÉNEK MÓDOSÍTÁSA) ITT!

A PÓTSELEJTEZŐS PÁRHARCOK ÁG SZERINT

A JELŰ ÁG
ELŐDÖNTŐ

Skócia–Ukrajna
Wales–Ausztria (a párharc győztese a döntő házigazdája)

B JELŰ ÁG
ELŐDÖNTŐ
Oroszország–Lengyelország (eredetileg a párharc győztese lett volna a döntő házigazdája)
Svédország–Csehország

C JELŰ ÁG
ELŐDÖNTŐ

Olaszország–Észak-Macedónia
Portugália–Törökország (a párharc győztese a döntő házigazdája)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik