Bendtner döntött, odahaza is kikapott az Inter a Wolfsburgtól

SOMLÓVÁRI DÁVIDSOMLÓVÁRI DÁVID
Vágólapra másolva!
2015.03.19. 21:00
Az Internazionale idegenben és odahaza is kikapott a Wolfsburgtól, így a németek jutottak a legjobb nyolc közé a labdarúgó Európa-ligában. A negyeddöntőbe jutott másik hét csapat: FC Bruges, Sevilla, Zenit, Dnipro Dnipropetrovszk, Napoli, Fiorentina és Dinamo Kijev. Sorsolás pénteken 13 órakor.

Hiába harcolt az Inter, nem tudta ledolgozni az első mérkőzésen összeszedett hátrányát. Sőt... (Fotó: AFP)
Hiába harcolt az Inter, nem tudta ledolgozni az első mérkőzésen összeszedett hátrányát. Sőt... (Fotó: AFP)
Hiába harcolt az Inter, nem tudta ledolgozni az első mérkőzésen összeszedett hátrányát. Sőt... (Fotó: AFP)
Hiába harcolt az Inter, nem tudta ledolgozni az első mérkőzésen összeszedett hátrányát. Sőt... (Fotó: AFP)
Hiába harcolt az Inter, nem tudta ledolgozni az első mérkőzésen összeszedett hátrányát. Sőt... (Fotó: AFP)

Három okot is felsorolt a Wolfsburg elleni visszavágó előtt Roberto Mancini, az Inter mestere azt alátámasztandó, hogy miért is éppen ők jutnak majd tovább, de a történelmi előképek, a már nagyon várt hiba nélküli passzjáték és az elszántság mellé nem biggyesztette oda a helyzetkihasználást. Ugyanis kétségkívül motiváltan futballozó játékosai képesek voltak akár négy lépésről is eltalálni a németek kapusát, Diego Benagliót, vagy a kapu mellé trafálni, míg a másik oldalon Bas Dost ziccerét hárította ugyan Juan Carrizo, de az argentinról a bal sarokba pattant Daniel Caligiuri lövése. 0–1!

A gólpasszt Kevin De Bruyne adta, de gondolom, ezen kevesen lepődtek meg: a belgának ez volt idénybeli 23. asszisztja.

A pihenőt követően egészen a 71. percig folytatódott a Benaglio-show, de ekkor egy Hernanes, Rodrigo Palacio akció végén már kapitulált a svájci kapus. 1–1!

Még zártabban védekezett ezt követően a vendégcsapat, és az Inter sem tudott igazán felpörögni, Dieter Hecking mester például be sem vetette a világbajnok támadót, André Schürrlét. Nélküle is simán továbbjutott a Wolfsburg az Inter ellen, ráadásul kettős győzelemmel, mert végén a két wolfsburgi csereember, Maximilian Arnold és Nicklas Bendtner összehozott egy gólt. 1–2!

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

SEVILLA–VILLARREAL

Kétgólos előnye birtokában a Sevillának otthon sok feladata nem maradt, elég volt számára, ha tartja az eredményt és az ellenfelet. Kezdeményezni egyértelműen a Villarrealnak kellett, amely az idő szorításában rögtön a meccs elején letámadással próbálkozott. A szakadó esőben kemény, lendületes csatát láthattunk az első félidőben. A vendégeknél valamivel többet volt a labda, a mezőnyben ők domináltak, de a hazaiak kontráiban sokkal inkább benne volt a gólveszély.

A leosztás a szünet után sem változott, mindössze annyi volt a különbség, hogy az idő múlásával a Villarreal egyre kevésbé hitt a bravúros továbbjutásban, így ezzel párhuzamosan kevésbé tűnt motiváltnak. A vendégek sorsa a második félidő közepén pecsételődött meg: a három az egy elleni hazai kontra még kimaradt, fél perce rá a következő már nem, bár akkor ketten vezették rá a labdát Sergio Asenjo kapusra. Carlos Bacca passzát Vicente Iborra az üres kapuba lőtte (1–0).

A 73. percben gólt találtak a vendégek – Giovanni dos Santos volt eredményes szabadrúgásból –, felcsillant valami halvány remény, legalább a tisztes búcsúra (1–1). A Villarreal lehetőségeit azonban behatárolta, hogy Eric Bailly négy perccel később begyűjtötte a második sárga lapját, így emberhátrányba kerültek a vendégek. A hajrában a Sevilla megszerezte a győztes találatot – Denis Suárez gólt érő fejese előtt a gólpasszt érő labdát beívelő Benoit Tremoulinas mintha lesről ugrott volna ki –, így a címvédő simán lépett a nyolc közé (2–1).

TORINO–ZENIT

A Zenit 2–0-s előnnyel rajtolt Torinóban, és az orosz kirakatcsapat meg is tartotta a fórt – a 90. percig maradt a 0–0, amikor Kamil Glik megszerezte a meccs egyetlen gólját, de ez csak szépségtapasz volt. A „bikák” hiába hajtottak a ráadás hat percében, csak egy gólvonalról mentett labdáig jutottak, így kiestek, nem lesz két negyeddöntős torinói csapat az európai kupákban.

BESIKTAS–FC BRUGES

A Besiktas csütörtökön ünnepelte a klub alapításának 112. évfordulóját, a törökök bíztak benne, hogy továbbjutással teszik fel a koronát a napra – de hiába.

Egyből egy nagy helyzettel kezdtek a belgák, Tom de Sutter lőtte a labdát egy török védőbe, a kipattanót Laurens De Bock nem tudta gólra váltani, Tolga Zengin nagyot védett.

Az első félidőben főleg mezőnyjáték folyt, a törökök birtokolták nagyobb százalékban a labdát. Nagy helyzetekig egyik csapat se jutott el. A 40. percben Demba Ba lapos lövése jelentett veszélyt a Bruges kapujára, de Matthew Ryan reflex mozdulattal védett.

A második játékrész elején nekiesett ellenfelének a Besiktas, és három perc elteltével meg is szerezte a vezetést. Ramon Motta a bal oldalon, 25 méterre a kaputól vette át a labdát, és védhetetlen gólt ragasztott a hosszú sarokba. A brazil hátvéd valósággal lemásolta a kijevi Vitorino Antunes gólját, irdatlan nagy találat volt! (1–0)

A 49. percben Tolga Zengin hozta rá a frászt a Besiktas szurkolóira. A török kapus tötyögése után a közeledő belga támadóra rárúgta a labdát, szerencséjére nem lett gól belőle.

A Bruges a bekapott gól után nagyobb erőt fordított a támadásra, aminek gyorsan meg lett az eredménye. A 60. percben Simons fejesével Tom de Sutter kilépett, lefutotta védőjét, és a kapust megelőzve megszerezte az egyenlítő gólt. (1–1)

A bekapott gól után a török együttes újra kiesésre állt, emiatt kitámadt, amit megbüntetett a belga csapat. Tíz perccel a mérkőzés vége előtt Refaelov inditásával Boli Bolingoli-Mbombo lépett ki, és a kapust kicselezve az üres kapuba gurított. (1–2)

Bolingoli-Mbombo a hosszabbításban Necip Ulysal hibáját is kihasználta, elcsente a labdát a védőtől, és a kapus mellett rúgta be a harmadik belga gólt. (1–3). A végére maradt még egy kiállítás, a Besiktas megfogyatkozva és vert seregként hagyta el a pályát.



AJAX–DNIPRO

A legtovább a holland és az ukrán csapat csatázott, mivel Riechedly Bazoer góljával az Ajax hosszabbításra mentette a párharcot. A ráadást a Dnipro Jevhen Konopljanka remek góljával kezdte, de ezzel még nem végeztek az együttesek: a 117. percben Mike van der Hoorn visszahozta a reményt az Ajaxnak. Az idő azonban az amszterdamiak ellen dolgozott, nem sikerült megszerezni a harmadikat – idegenben lőtt góllal a Dnipro ünnepelhette a nyolc közé jutást, így két ukrán és egy orosz csapat lesz a negyeddöntőben, melynek párosításait pénteken sorsolják.

A TÖBBI EL-MÉRKŐZÉSRŐL ITT OLVASHAT!

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉSEK

Besiktas–FC Bruges 1–3 (0–0)
G: Ramon Motta (48.), ill. De Sutter (61.), Bolingoli-Mbombo (80., 90.)
Kiállítva: Olcay Sahan (Besiktas, 92.)
Továbbjutott: az FC Bruges 5–2-es összesítéssel

Internazionale–Wolfsburg 1–2 (0–1)
G:
Palacio (71.), ill. Caligiuri (24.), Bendtner (89.)
Továbbjutott:
a Wolfsburg 5–2-es összesítéssel

Sevilla–Villarreal 2–1 (0–0)
G:
Iborra (69.), Suárez (83.), ill. G. Dos Santos (73.)
Kiállítva:
Bailly (Villarreal, 77.)
Továbbjutott:
a Sevilla 5–2-es összesítéssel

Torino–Zenit 1–0 (0–0)

G: Glik (90.)
Továbbjutott: a Zenit 2–1-es összesítéssel

AjaxDnipro Dnipropetrovszk 2–1 (0–0, 1–0, 1–1) – hosszabbítás után
G:
Bazoer (60.), Van Der Hoorn (117.), ill. Konopjanka (97.)
Továbbjutott:
a Dnipro, 2–2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal

KORÁBBAN

Dinamo Moszkva–Napoli 0–0
Továbbjutott:
a Napoli 3–1-es összesítéssel

AS Roma–Fiorentina 0–3 (0–3)
G:
Gonzalo Rodríguez (9. – tizenegyesből), M. Alonso (18.), Basanta (22.)
Kiállítva:
Ljajics (Roma, 88.)
Továbbjutott:
a Fiorentina 4–1-es összesítéssel

Dinamo Kijev–Everton 5–2 (3–1)
G:
Jarmolenko (21.), Teodorczyk (35.), Miguel Veloso (37.), Huszev (56.), Antunes (76.), ill. Lukaku (29.), Jagielka (82.)
Továbbjutott:
a Dinamo Kijev 6–4-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik