El: Gyurcsóék és Szalaiék is nyerni tudtak hazai pályán

Vágólapra másolva!
2022.08.04. 23:05
null
Gyurcsó 61 percet játszott (Fotó: AFP)
Az Európa-liga-selejtező 3. fordulójának első mérkőzésén a Gyurcsó Ádámmal a kezdőjében pályára lépő AEK Larnaca hátrányból 2–1-re győzött a belgrádi Partizan ellen Cipruson. Szintén győzelemnek örülhetett a Szalai Attilával a kezdőjében pályára lépő Fenerbahce, amely a cseh Slovácko ellen simán nyert 3–0-ra.

A Gyurcsó Ádámmal a kezdőjében felálló AEK az első negyedóra végén hátrányba került a Partizan ellen, Kenan Piric, a ciprusiak kapusa pedig biztosan nem fogja az „Életem leghatározottabb kifutásai” című mappájába elmenteni az első gól videófelvételét. Ricardo Gomes jól lépett ki egy hosszú indításra, eltolta a labdát a bizonytalankodó Piric mellett, centerezését pedig Queensy Meniq okosan lőtte a hálóba.

A hazaiak még az első félidő vége előtt szöglet után egyenlítettek: Nenad Tomovic visszabólintott labdáját Angel Garcia pofozta a léc alá. Gyurcsót a 61. percben cserélte le az AEK, amely szűk tíz perccel később a vezetést is megszerezte: Hrvoje Milicevic tette bele a lábát a szöglet utáni lecsúszott lövésbe.A Partizan a folytatásban nem tudott egyenlíteni, így Gyurcsóék minimális előnyből (2–1) várhatják a jövő heti visszavágót.

A Fenerbahce a cseh Slovácko ellen magabiztosan nyert 3–0-ra. Az első negyedóra elteltével Emre Mor lövésével szerzett vezetést a Fener – a gólhoz vezető akció a kezdőként végig pályán lévő Szalai Attilától indult. A házigazda a szünet előtt, az első félidő ráadásában növelte az előnyét, amikor Lincoln végezhetett el szabadrúgást, s a tizenhatos jobb sarka közeléből az alapvonaltól 18 méterre letett labdát ballal precízen a rövid felső sarokba csavarta, a kapus nem védhette. A második félidő elején megpecsételődött a csehek sorsa, Stanislav Hofmann megkapta a második sárgáját, s az emberelőnybe kerülő Fenerbahce innen már gondol nélkül hozta le a meccsét – a 3–0-s végeredményt a duplázó Lincoln állította be a 81. percben, 20 méterről a jobb felső sarokba lőve ballal.

A svéd Malmö 31. perctől emberelőnyben futballozva a luxemburgi Dudelange-ot fogadta, s 3–0-ra nyert, a finn HJK pedig a Maribor otthonában aratott 2–0-s győzelmet. A svájci FC Zürich szintén idegenben nyert 2–0-ra az északír Linfield otthonában.

A nap egyetlen döntetlenjét a Bajnokok Ligája selejtezőjének második körében az FTC által búcsúztatott Slovan Bratislava játszotta, mégpedig az Olympiakosz otthonában. André Green 61. percben szerzett vezetést a szlovákoknak, amit Juszeff el-Arabi a 87. percben egyenlített ki.

Ha már az FTC szoba került: a Qarabag elleni BL-párharc vesztese a következő körben az Európa-ligában folytatja, mégpedig az ír Shamrock Rovers és a macedón Shkupi összecsapásának továbbjutójával. Az első meccsen az írek 3–1-re nyertek: már a 29. percben 2–0-ra vezettek, a macedónok a 77. percben szépítettek, majd a 84. percben emberhátrányba kerültek; a 3–1-es végeredményt Gary O'Neill állította be a 97. percben.

EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
AEK Larnaca (ciprusi)–Partizan (szerb) 2–1
Fenerbahce (török)–Slovácko (cseh) 3–0
Malmö (svéd)–Dudelange (luxemburgi) 3–0
Maribor (szlovén)–HJK (finn) 0–2
Linfield (északír)–FC Zürich (svájci) 0–2
Olympiakosz (görög)–Slovan Bratislava (szlovák) 1–1
Shamrock Rovers (ír)–Shkupi (északmacedón) 3–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik