El: „Ha Yusuf Yazici gólja érvényes, megnyerjük a mérkőzést” – török lapszemle

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.09.09. 08:31
null
Győzelemmel kezdte az Európa-liga csoportkörét az FTC (Fotó: Szabó Miklós)
Mint arról beszámoltunk, a Ferencváros a 16. perctől emberhátrányban játszva győzte le 3–2-re a török Trabzonsport az Európa-liga H-csoportjának első fordulójában. A török lapok szerint Maxi Gómez remekül mutatkozott be új csapatában, amely elkerülhető gólokat kapott.
A Hürriyet a mérkőzés kapcsán a Trabzonspor új szerzeményének, a Valenciától igazol Maxi Gómeznek a teljesítményét emelte ki, hiszen a 26 éves uruguayi első mérkőzését játszotta új csapatában, melynek színeiben mindent megtett a sikerért, egy gólt és egy gólpasszt jegyzett, de a török együttes így is 3–2-es vereséget szenvedett.


A Fanatik beszámolójában azt hangsúlyozta, hogy a Trabzonspor 2019 augusztusa óta nem tudott meccset nyerni a nemzetközi porondon, azóta tíz vereség és négy döntetlen a mérlege. A portál kiemelte, hogy Abdullah Avci vezetőedző mindent megpróbált a siker érdekében, a második félidőben már három csatárral játszott a Trabzonspor az egyenlítés, illetve a győzelem reményében, de ez sem vezetett eredményre.

„Ha Yusuf Yazici gólja érvényes lett volna, megnyerjük a mérkőzést. Emberelőnyben jobban kellett volna játszanunk – mondta a törökök második gólját szerző Umut Bozok, akit Maxi Gómezzel való kapcsolatáról is kérdeztek. – Ő is gólt szerzett és én is, ráadásul gólpasszt adott nekem, de keményebben kell dolgoznunk. Ha nyertünk volna, élveztük volna” – tette hozzá.

„Három pontért jöttünk, de annak ellenére, hogy gólt szereztem, nagyon elszomorított, hogy kikaptunk. Az első félidőben sok gondunk akadt, nem tudtuk azt csinálni, amit szerettünk volna. A második játékrészben már jobbak voltunk, ám így is vesztettünk” summázta a mérkőzést a Trabzonspor új szerzeménye, Maxi Gómez.

A Trabzonspor vezetőedzőjének, Abdullah Avcinak az értékelése ide kattintva olvasható!

EURÓPA-LIGA, H-CSOPORT
1. FORDULÓ
FERENCVÁROS–TRABZONSPOR (török) 3–2
(3–1)
Budapest, Groupama Aréna, 17 987 néző. Vezette: Maresca (olasz)
Ferencváros: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Knoester, Civic – Vécsei (Laidouni, 76.), Besic (Kovacevic, 89.) – Zachariassen, Nguen (Gojak, 76.), A. Traoré – F. Boli (Botka, 20.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Trabzonspor: Taha Tepe – Stryger Larsen, Bartra, Vitor Hugo (Elmali, a szünetben), Denswil (Djaniny, 72.) – Gbamin (Hamsík, a szünetben) – Ömür (Bozok, 60.), Bakaszetasz, Bardi (Yazici, a szünetben), Trezégé – Maxi Gómez. Vezetőedző: Abdullah Avci
Gólszerző: Nguen (5., 44. – a másodikat 11-esből), Adama Traoré (29.), ill. Maxi Gómez (39.), Bozok (71.)
Kiállítva:
Civic (16.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Crvena zvezda (szerb)–AS Monaco (francia) 0–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik