El: gondban a Honvéd, Danilo nem játszhat a Niederkorn ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.25. 12:19
Csütörtökön a Bozsik Stadionban lép pályára a Budapest Honvéd az Európa-liga-selejtező második körében a luxemburgi Progres Niederkorn ellen. A párharc első mérkőzése előtt Supka Attila vezetőedző és Gazdag Dániel vett részt az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatón.
A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

Először Supka Attila mondta el, hogyan tekint a mérkőzés elé:

„Vegyes érzések vannak bennem. Ha a csapat teljesítményére gondolok, amit az elmúlt héten nyújtott a Rabotnicski, majd a Haladás ellen, akkor pozitív gondolatok vannak a fejemben, mivel a fiúk maximálisan megtettek mindent, amit kértünk tőlük. Viszont az egyéb problémák nem igazán kedvezőek számunkra, ezeket azonban megpróbáljuk áthidalni az előttünk álló mérkőzésen, és hiszünk abban, hogy eredményesen tudunk szerepelni hazai pályán. Megnéztük a Niederkorn mindkét mérkőzését a Gabala ellen. Jó csapat ellen játszunk, ugye senki sem gondolta, hogy ők lesznek annak a párharcnak a továbbjutói. Figyelnünk kell arra, hogy három meghatározó luxemburgi válogatott játékosuk, illetve francia és német légiósaik agresszív, intezív futballt játszanak, erre fel kell készülnünk. Bízom benne, hogy hazai pályán előnyt szerzünk."

A probléma, amire a vezetőedző utalt, az, hogy a Haladás ellen megsérülő Danilo – kapott egy rúgást a bokájára, szétvált a bőre és össze kellett varrni – nagy valószínűséggel nem játszhat a találkozón. De mint mondta, megpróbálnak valamit előhúzni a kalapból, és bízik abban, hogy aki lehetőséget kap, hasonlóan jó teljesítményt nyújt, mint Danilo vagy Holender Filip az előző kupamérkőzésen.

„Fegyelmezett, taktikus játékra lesz szükség, arra, hogy a feladatát mindenki maximálisan ellássa. Ha azokat a dolgokat, amiket átbeszéltünk, meg tudjuk valósítani, akkor meglesznek a lehetőségeink arra, hogy hazai környezetben gólokat szerezzünk.”

Kitért arra is, hogy egyelőre nincs képben új igazolás a csatárposztra, a korábbi sérültek – Baráth Botond, Banó-Szabó Bence – ellenben játékra készek, egy félidőt már játszottak az NB III-as csapatban a hétvégén, és lesz olyan, aki a padra is le fog ülni a csütörtöki meccsen.

Ezután Gazdag Dániel beszélt arról, milyen hangulatban várja a csapat az összecsapást.

„Az öltözőben nagyon jó a hangulat, bizakodóak vagyunk, az elmúlt két meccs mindenképpen erre ad nekünk okot. Bizonyítottuk, hogy nemzetközi szinten is fel tudjuk venni a versenyt az ellenfelekkel, remélem, ezt a Niederkorn ellen is bizonyítjuk, és jó eredményt érünk el. Vetélytársunk tavaly a Rangerst, az idén a Gabalát ejtette ki, így bizonyította, hogy erős csapatokat is el tud ütni a továbbjutástól. Illetve láthattunk, hogy a Videoton előző ellenfele, a Dudelange is jó erőt képviselt, úgyhogy óvatosak leszünk, tiszteljük őket, de önbizalommal telve megyünk ki a meccsre. Ha kapott gól nélkül le tudjuk hozni az itthoni összecsapást, akkor az jó előjel lehet a visszavágóra.”

Hozzátette, a szezon elején fáradtságról még szó sincs, jól bírják, hogy szerdán vagy csütörtökön és szombaton vagy vasárnap is pályára kell lépniük.

EURÓPA-LIGA 2018–2019

SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
19.00: BUDAPEST HONVÉD–Progres Niederkorn (luxemburgi)
21.45: Sevilla (spanyol)–ÚJPEST FC

EURÓPA-LIGA 2018–2019, PROGRAM, KULCSDÁTUMOK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik