El: a DAC-nál bíznak a továbbjutás kiharcolásában

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2020.09.16. 16:56
null
Kalmár (labdával) Izlandon is csapata vezére volt (Fotó: DAC)
Az izlandi Hafnarfjördur legyőzése után az Európa-liga második selejtezőkörében már jóval nehezebb feladat vár a dunaszerdahelyi DAC-ra, amely a cseh Jablonecet fogadja.

Bernd Storck csapata az idényben mind a hét mérkőzését megnyerte – hat bajnoki, egy El –, s imponáló, 23–5-ös gólkülönbséget tud felmutatni, így önbizalommal telve készülhet a nyolcadik győzelmére, amely talán minden eddiginél nehezebb lesz.

„A szombati bajnokin sokáig emberhátrányban játszottunk, így a főpróbánk nem volt ideális, de az fantasztikus volt, hogy a csapat így is fordítani tudott és nyert. A Jablonec nagyon tapasztalt csapat, amely rendszeresen szerepel az Európa-ligában, két évvel ezelőtt a csoportkörbe is bejutott. Ők az esélyesek, de mi is mindent megteszünk a továbbjutásért” – mondta Bernd Storck, a DAC vezetőedzője.

Ebben – mármint a továbbjutás kiharcolásában – Storck számíthat Kalmár Zsoltra is, aki valóban kirobbanó formában szerepel: öt góljával holtversenyben élen áll a góllövőlistán, az eddigi hat fordulóban háromszor is bekerült a forduló válogatottjába.

„Nem félek, hogy a Ruzomberok elleni megerőltető találkozó után fáradtak lennénk. Nagyon jól sikerült a nyári felkészülésünk, jó az erőállapotunk, vasárnap és hétfőn jót regeneráltunk. Hogy jó a kondink, azt bizonyítja az is, hogy minden meccsen a hetvenedik-nyolcvanadik perc tájékán rá tudunk tenni egy lapáttal– mondta a magyar válogatott középpályás, aki szerint sokkal nehezebb dolga lesz a DAC-nak, mint volt az első selejtezőkörben Izlandon. – Ha mindenki azt a száz százalékot nyújtja, mint az eddigi meccseken, akkor nem lehet baj. Nagyon bízom a továbbjutásban. Történelmet szeretnénk csütörtök este írni.”

A DAC-ra csütörtök este váró cseh brigádot Bernd Storck pályaedzője, Németh Antal jellemezte, s azt is elárulta, mivel lepheti meg ellenfelét a sárga-kék csapat.

„Nagyon jó csapat az ellenfelünk, amely az erős cseh bajnokságban lett negyedik. A Jablonec masszív, szervezett együttes, fizikailag nagyon jól felépített játékosokkal. A szélsők nagyon gyorsak, s elöl Ivan Schranz játszik, aki nemrég debütált a szlovák válogatottban és gólt is szerzett a csehek ellen. Otthon játszunk, és bízunk benne, hogy a lendületes, dinamikus, gyors futballunkkal meg tudjuk lepni az ellenfelet. Ezzel a játékstílussal jó esélyünk van a továbbjutásra. Mindenre nagyon oda kell figyelnünk, mivel apróságok fognak dönteni” – jósolta Németh Antal.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Csütörtök, 20.45: DAC
(Dunaszerdahely, szlovákiai)–FK Jablonec (cseh) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik