Ekl: Nem feltétlenül az Újpest a párharc favoritja – Oenning

CS. A., P. V.CS. A., P. V.
Vágólapra másolva!
2021.07.21. 20:27
null
Michael Oenning nem mondaná azt, hogy az Újpest az esélyesebb a Vaduzzal szemben (Fotó: Árvai Károly)
Csütörtökön kezdi meg a szereplését az Újpest labdarúgócsapata az Európa-konferencialiga selejtezőjében. A Vaduz elleni első mérkőzés előtt sajtótájékoztatón beszéltek a felek a várakozásaikról. 


Michael Oenning,
az Újpest vezetőedzője a következőket mondta a sajtótájékoztatón.

„A Vaduz rendkívül szervezetten, jól játszik, s nyilván nem más a célja, mint nekünk: tovább akar jutni a következő körbe. Mindkét csapat játszani akarja a futballt, azt gondolom, ez mindenképpen jó. Nagyon jól felkészültünk, és örülünk annak, hogy a kupagyőzelem után megmérethetünk a nemzetközi porondon. Nem értek egyet azzal, hogy az Újpest lenne a párharc favoritja, először le kell játszani a meccseket, aztán meglátjuk, mire vagyunk képesek a Vaduz ellen. Miért is mondanánk, hogy mi vagyunk az esélyesebbek? Ezzel a hozzáállással megyünk neki a mérkőzésnek, aztán egy rossz játék után nézhetnénk, hogy mi történt. De persze reméljük a legjobbakat, s ehhez a taktikánk is megvan.”

Kitért az új igazolásokra is. Mint elmondta, a Kisvárdától igazolt Fernando Viana érkezésének külön is örül, szüksége volt az Újpestnek egy ilyen képességű támadó középpályásra. Diabyra is felhívta a figyelmet, úgy fogalmazott, csütörtökön mindenki megláthatja, milyen jó játékos. Rendkívül magas, fiatal, gyors, intelligens labdarúgóként jellemezte, akihez nagy reményeket fűz. Jevtoszki ugyancsak erősítést jelent a gárdának, amelynek keretében olyan sok változás nem történt, s jelenleg sérüléssel bajlódó játékosa sincs. Hozzátette, ha lehetőség adódik, akkor még középső védőposztra szeretnének igazolni, de nem feltétlenül van rá szükség.

Az Újpest csapatkapitánya, Simon Krisztián is teljesen egészségesen várja a csütörtöki találkozót, s mint elmondta, biztos benne, hogy kőkemény összecsapás vár rájuk.

„Természetesen kielemeztük az ellenfelünk játékát, oda kell figyelnünk, különben bajba kerülhetünk. Nagyon várjuk az első tétmeccset, mindenki meg akarja mutatni, mit tud. A csapat motivált, rengeteget dolgoztunk a felkészülés alatt. Bízom benne, hogy sokan kijönnek buzdítani minket, nekünk pedig az a feladatunk, hogy kiszolgáljuk a közönségünket és előnyt szerezzünk.”

Mario Frick, a Vaduz vezetőedzője így látja a párharcot az első mérkőzés előtt.

„Rendkívül tapasztalt csapat ellen játszunk, az Újpest a favorit. Ellenfelünk szereti birtokolni a labdát, nyilván így lesz ez csütörtök este is. Magyar együttes ellen már van pozitív tapasztalatunk, hiszen két éve sikerült túljutnia a klubnak az FC Fehérváron. Hogy a Transfermarktalapján a mi keretünk piaci értéke magasabb, mint a riválisé? Ez nem számít, így is azt mondom, hogy az Újpest az esélyes. Sikerült megtartani a csapatunk magját, ez mindenképpen jó hír.”

Benjamin Büchel, a Vaduz csapatkapitánya ehhez annyit tett hozzá,hogy a motivációjukkal nem lehet gond, várják az Újpest elleni erőpróbát.

„A felkészülésünk jól sikerült, a csapat magja pedig együtt maradt, jól ismerjük egymást, tudjuk, mire számíthatunk a másiktól. Egyetértek az edzőnkkel, az Újpest erős gárda, de mindent meg kell tennünk a jó eredmény eléréséért.”

JÖJJENEK KI MINÉL TÖBBEN A STADIONBA!

– Mire számít a Vaduz ellen csütörtök este?
– Természetesen elemeztük az ellenfelünket, biztos vagyok benne, hogy kőkemény összecsapás vár ránk, oda kell figyelnünk, különben bajba kerülhetünk – válaszolta Simon Krisztián, az Újpest FC középpályása. – Nagyon várjuk az első tétmeccset, mindenki meg akarja mutatni, mit tud. A csapat motivált, rengeteget dolgoztunk a felkészülés alatt.

– Számíthat, hogy az újpesti mérkőzésen lehetnek szurkolók a lelátón, a visszavágó azonban zárt kapus lesz egy hét múlva?
– Biztosan! Bízom benne, hogy sokan kijönnek buzdítani minket, nekünk pedig az a feladatunk, hogy kiszolgáljuk a közönségünket és előnyt szerezzünk.

– Fizikálisan jó állapotban érzi magát?
– Igen, tökéletesen, egészséges vagyok – várjuk a meccset!

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

21.00:Újpest–Vaduz (liechtensteini) (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik