Ekl: negyvenhárom személyt kitiltott a stadionjából Kerkez klubja

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.05.26. 16:51
null
A meccs után rátámadtak a vendégdrukkerekre (Fotó: Getty Images)
Kerkez Milos klubja, az AZ Alkmaar 43 embert kitiltott a stadionjából azt követően, hogy a múlt heti Európa-konferencialiga-elődöntő után egy csoport rátámadt a győztes, vendég West Ham United labdarúgóinak hozzátartozóira.

 

A holland drukkerek a lefújást követően egy kerítést kidöntve hatoltak be az angolok családjai és barátai számára fenntartott részre, majd rátámadtak az ott ünneplőkre. A verekedést látva a West Ham több játékosa, így a csapatkapitány Declan Rice is a bántalmazott hozzátartozók segítségére sietett, és megpróbált közbeavatkozni.

Az AZ Alkmaar pénteken közölte: tovább folyik a vizsgálat, így előfordulhat, hogy további embereket tiltanak ki a stadionból.

A holland rendőrség eddig 14 embert vett őrizetbe az incidenssel kapcsolatban. A mérkőzést közvetítette a helyi televízió, a hatóság pedig kérte a lakosság segítségét az elkövetők személyazonosságának kiderítése érdekében. Több tucatnyi bejelentés érkezett.

Az Európa-konferencialigában az összesítésben 3–1-gyel továbbjutó West Ham United mellett a Fiorentina került be a fináléba, amelyet június 7-én Prágában rendeznek.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
AZ ALKMAAR (holland)–WEST HAM UNITED (angol) 0–1 (0–0)

Alkmaar, DSB Stadion. Vezette: Kruzliak (szlovák)
AZ: Ryan – Szugavara (M. de Wit, 85.), Beukema, Hacidiakosz, Kerkez – Reijnders, Mijnans (D. de Wit, 70.), Clasie – Van Brederode (Lahdo, 78.), Pavlidisz, Karlsson (Meerdink, 85.).Vezetőedző: Pascal Jansen
WEST HAM: Areola – Kehrer, Zouma, Agerd, Cresswell – Soucek, Rice, Paquetá – Bowen, M. Antonio (Ings, 85.), Benrahma (Fornals, 75.).Menedzser: David Moyes
Gólszerző: Fornals (90+4.)

Az első mérkőzésen:West Ham United–AZ Alkmaar 2–1
Döntőbe jutott a West Ham United 3–1-es összesítéssel.

A másik elődöntőben
FC Basel (svájci)–Fiorentina (olasz) 1–3 (Amdouni 55., ill. N. González 35., 72., Barák 120+9.) – hosszabbítás után
Továbbjutott: a Fiorentina, 4–3-as összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik