Ekl: elmaradt a Roma revánsa, fordított, és ismét nyert a Bodö

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.04.07. 23:00
null
Kétszer is vezetett a Feyenoord, de a Slavia Praha kiegyenlített a 95. percben (Fotó: AFP)
Fordulatosra sikeredett a Feyenoord és a Slavia Praha Ekl-nyolcaddöntőjének első felvonása, de lépéselőnybe egyik csapat sem került, 3–3-as döntetlen született Rotterdamban. Hiába szerzett vezetést a Roma, a Bodö/Glimt fordított, és ismét diadalmaskodott a „farkasok” felett. Az Olympique Marseille-nek Dimitri Payet csodagólja is kellett a PAOK legyőzéséhez.

Bodö/Glimt–Roma 2–1

Ki ne emlékezne a két csapat októberi mérkőzésére, amikor a Bodö óriási meglepetésre 6–1-re kiütötte a Romát. Ezért, no meg azért is fűthette a bosszúvágy José Mourinhót, mert a találkozó előtt a norvég szurkolók megpróbálták eltalálni egy hógolyóval. Nemcsak a portugál tréner, a játékosai is vissza akartak vágni a csúfos vereségért, a harapós „farkasok” a mérkőzés elején vezetést szereztek.

Ennek ellenére a rómaiaknak nagyon nem sikerült revánsot venniük, a hazaiak előbb egyenlítettek Rui Patrício hibájának köszönhetően, majd az utolsó percekben fordítottak, és megnyerték a meccset (2–1). A Roma erejéből csak két érvénytelen találatra futotta a második játékrészben.

Olympique Marseille–PAOK 2–1

Csodagóllal koronázta meg a már egyébként is fényes első félidejét a Marseille: Dimitri Payet elképesztő gólt akasztott a jobb felsőbe, ezzel kétgólosra nőtt az OM előnye. A francia karmester találata kísértetiesen hasonlít Aaron Ramsey 2015-ben, a Galatasaray ellen bevarrt „dugójához”. A PAOK-nak csak a szépítés jött össze.

PAYET GÓLJA

RAMSEY GÓLJA

Leicester City–PSV Eindhoven 0–0

Előzetesen talán mindenki azt várta, hogy ez lesz a legizgalmasabb párosítás, ám az első mérkőzésen szinte semmit sem történt, gól nélküli döntetlen született.

Feyenoord–Slavia Praha 3–3

Nem volt egyszerű helyzetben a Slavia Praha vezetőedzője, Jindrich Trpisovsky, hiszen hét játékosára sem számíthatott a Feyenoord ellen. Különösen fájó lehet számára, hogy Aiham Ousou és Szrdjan Plavsics egyaránt úgy állíttatta ki magát a LASK elleni visszavágón, hogy a csehek továbbjutása gyakorlatilag az első meccsen (4–1) eldőlt (a másodikon 3–1-re is vezettek, összesítésben 7–5-tel mentek tovább). A hollandok mellett szólt továbbá, hogy a csoportkör során 2–1-re legyőzték a Slaviát, igaz, a második meccsen 2–2-es döntetlen született.

A Feyenoord hamar a kezébe vette az irányítást, s Luis Sinisterra révén már a 10. percben vezetést szerzett – ez volt a 22 éves kolumbiai szélső 20. gólja a jelenleg futó kiírásban. A VIDEÓ ITT!

Ugyanakkor a Slavia még a félidő végén, lesgyanús szituációból egyenlített – Arne Slot tréner majd' felrobbant dühében. S nem ő volt az egyetlen: az esetet követően három sárga lapot is ki kellett osztania a játékvezetőnek.

Nem panaszkodhattunk a második félidőben sem, igen fordulatosra sikeredett: a csehek szereztek vezetést, ám a rotterdamiak nem adták fel, előbb egyenlítettek, majd szabadrúgásból fordítottak, de itt még nem volt vége! A Slavia a 95. percben egalizált, 3–3-as döntetlen született. A SLAVIA GÓLJA ITT, ÉS ITT; A FEYENOORDÉ ITT, ÉS ITT!

A hangulatra és a játékra sem lehetett panasz (Fotó: AFP)
A hangulatra és a játékra sem lehetett panasz (Fotó: AFP)

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

Bodö/Glimt (norvég)–Roma (olasz) 2–1 (Saltnes 56., Vetlesen 89., ill. Lo. Pellegrini 43.)
Olympique Marseille (francia)–PAOK (görög) 2–1 (Gerson 13., Payet 45., ill. el-Kadduri 48.)
Kiállítva: Gerson (90+4., Marseille)
Leicester City (angol)–PSV Eindhoven (holland) 0–0
Feyenoord (holland)–Slavia Praha (cseh) 3–3
(Sinisterra 10., Senesi 74., Kökcü 86.,
ill. Olayinka 41., Sor 67., I. Traoré 90+5.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik